Dekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?

Kış mevsiminin en önemli sembollerinden biri olan kozalak, özgün ve şık bir evin dekorasyonunda önemli bir rol oynayabilir. İster evin girişinde ister gösterişli davet sofralarında kullanabileceğiniz kozalakla neler yapabildiğinize siz bile şaşıracaksınız. Peki, kozalaktan mum nasıl yapılır? Kozalaktan kapı süsü nasıl yapılır? Kozalaktan neler yapılır? İşte yanıtlar...

Kış mevsiminin en güzel ayı olan aralık ayında olduğumuz şu günlerde yeni yıl heyecanı dört bir yanı sarıp sarmalıyor. Kalın dokulu kazaklardan ekose desenli saç tokalarına, yün battaniyelerden vanilya kokulu mumlara kadar kışın zenginliğini gözler önüne seren tüm detaylar hayatımızda kendine yer buluyor. Özellikle ev dekorasyonunda yoğun bir şekilde fark edilen bu değişime doğanın etkisi de çok büyük. Bu zaman diliminde sıklıkla karşımıza çıkan kozalaklar, doğanın bir yansıması olarak evimizin dekorasyonuna renk getirebilir. Gelin, yeni yılın en güzel dekorasyon önerisi olan kozalakları evlerimizde kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Kokina nedir? Kokina çiçeği nereden alınır? En güzel kokina çiçeği nereden alınır?İLİŞKİLİ HABERKokina nedir? Kokina çiçeği nereden alınır? En güzel kokina çiçeği nereden alınır?

KOZALAKLARLA DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Farklı koku ve renkleriyle evlere huzur getiren mumlar, özellikle kış dekorasyonunda sıcak bir ortam şekillendirmektedir. Eğer alışılmışın dışında tasarımlarda mumlarla evlerinizi dekore etmek isterseniz kozalakların içerisini oyarak içlerine mumlar yerleştirebilirsiniz. Özellikle özel misafirlerinizi ağırladığınız yemek masalarında bu mumları kullanarak şık bir sofra düzeni oluşturabilirsiniz.

Kozalaktan mum yapımı

Kozalaktan mum yapımı

Eğer misafirlerinizi karşıladığınız evin önünde de dekoratif ögeler kullanmak isterseniz çok para harcamadan kısa sürede kozalaklardan kapı süsleri yapabilirsiniz. Kurdele ve silikon tabancası ile birleştireceğiniz farklı boyuttaki kozalaklarla el emeği bir aksesuar yapmak oldukça kolay.

Kozalaktan kapı süsü

Kozalaktan kapı süsü

Öte yandan kozakları farklı renklere boyayarak belirli bir tema da oluşturabilirsiniz.

Kozalaktan süs yapımı

Kozalaktan süs yapımı

Altın ve gümüş renklerle boyadığınız kozalakları uzun cam kavanozlara yerleştirerek antrelerde yer alan sehpalarınızda kullanmayı deneyebilirsiniz. Dilerseniz kavanozların içerisine led ışıklar yerleştirerek loş bir ortam da elde edebilirsiniz.

Sofra dekorasyonunda kozalak kullanımı

Sofra dekorasyonunda kozalak kullanımı

Kozalakları yalnızca ev içerisinde değil hediyelerinizin paketinde de kullanabilirsiniz. Hediye paketi yaparken minik kozalak ve çam dalları ile süsleme yaparak özenli ve şık bir hediye paketi oluşturabilirsiniz. 

Hediye paketi süsleme

Hediye paketi süsleme

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Yarışma ve çekilişten hediye kazanmak haram mı? Instagram çekilişi haram mı?

İLİŞKİLİ HABER

Yarışma ve çekilişten hediye kazanmak haram mı? Instagram çekilişi haram mı?
Dünyanın en iyi çikolata dükkanları nerede? Dünyanın en iyi çikolatası nerede yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en iyi çikolata dükkanları nerede? Dünyanın en iyi çikolatası nerede yenir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0