Kocaeli Kandıra nerede? Kandıra'da gezilecek yerler nerelerdir?

Ormanlarla kaplı noktaları ve masmavi deniziyle hafta sonu tatilinde vazgeçilmez bir yer olan Kocaeli'nin Kandıra ilçesi, adeta rüya gibi bir güzelliğin kapılarını aralıyor. Peki Kandıra nerede? Kocaeli Kandıra'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Uzun ve yorucu iş temposunun içerisinde şehir hayatının keşmekeşliğinden uzaklaşıp keyifli zamanlar geçirmek isteyebiliyoruz. Hafta sonu tatilinde biraz nefes almak ve dinlenebilmek için İstanbul'a yakın tatil rotalarını değerlendirebiliriz. Karadeniz'in en değerli tatil beldelerinden biri olan Kocaeli'nin Kandıra ilçesi, yeşil ve mavinin muhteşem atmosferine kucak açmaktadır. Mavi bayraklı plajları ve benzersiz koylarıyla yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği Kandıra, özellikle hafta sonu metropol yaşamdan uzaklaşmak isteyenlerin gözde tatil rotasını oluşturmaktadır. Gelin hafta sonunuza renk katacak Kocaeli Kandıra'yı birlikte keşfedelim.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

KANDIRA NEREDE? KOCAELİ KANDIRA NEREDE?

Karadeniz'in gizli cevheri Kandıra, Kocaeli'nde yer almaktadır. İzmit Körfezinin kuzeyinde olan ilçenin Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. İzmit merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta yer alan Kandıra, Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden biri olarak nitelendirilebilir.

Kandıra denildiği zaman akla ilk olarak eşsiz güzellikteki sahilleri gelmektedir. Özellikle Kefken, Kerpe, Bağırganlı, Cebeci, Kumcağız, Sarısu, Pınarlı ve Seyrek ziyaretçilerin en sık gittiği durak noktası olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Kocaeli Kandıra

Kocaeli Kandıra

KEFKEN ADASI

Yaz mevsiminde kendinizi doğanın içerisinde huzurlu anlara bırakmak isterseniz; Kefken Adasına bayılacaksınız!

Kefken Adası

Kefken Adası

Kandıra'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Kefken, masmavi denizi ve çam ormanlarıyla hafta sonu tatil kaçamağınızda size eşlik edebilir. 

Kefkenden kareler

Kefkenden kareler

Kefken, yalnızca tertemiz deniziyle değil aynı zamanda "pembe kayalar" ismiyle anılan ilginç jeolojik yapılarla da ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. 

Kefken pembe kayalar

Kefken pembe kayalar

TAHTALI GÖLETİ

Doğa tutkunları için hazine niteliğinde olan Tahtalı Göleti, yalnızca Kocaeli değil Türkiye'nin en önemli tabiat güzelliklerinden biridir. Türkiye'nin en büyük 6.göleti olma unvanını elinde tutan Tahtalı Gölet'i Kandıra'nın Üçtepeler Köyü mevkiinde yer almaktadır.

Tahtalı Göleti

Tahtalı Göleti

Göletin çevresi yemyeşil bir manzaraya ev sahipliği yaparken; göletin içerisinde pek çok balık türü bulunmaktadır. TEMA Vakfı'nın çalışma alanlarından biri olan Tahtalı Göleti'nde hafta sonu hoş vakitler geçirebilirsiniz. 

Tahtalı Göletinden kareler

Tahtalı Göletinden kareler

KERPE

Kandıra'ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alan Kerpe, Karadeniz'in doğasını solumak için benzersiz bir tatil beldesidir. Masmavi deniziyle sırtını ormana dayayan Kerpe, dalgasız ve berrak sularıyla hafta sonu tatil kaçamağınızda huzura doymanızı sağlayacak. 

Kerpe

Kerpe

Kerpe denildiğinde akla yaklaşık 400 metre yüksekliğindeki Babadağ gelmektedir. Kerpe manzarasını ayaklarınızın altına serecek olan Babadağ'da gökyüzü ve yeryüzünün harmanlanmasına şahit olacaksınız.

Babadağ

Babadağ

SARDALA KOYU

Kandıra İlçesi'ne bağlı olan Sardala Koyu, özellikle hafta sonu günü birlik gezilere ve kamp yapmak isteyenlere harika bir atmosfer sunuyor. Ormanlık alanda huzurlu doğa yürüyüşlerine kucak açabileceğiniz koyda, dilerseniz berrak suların da tadını çıkarabilirsiniz.

Sardala Koyu

Sardala Koyu

Cennet Havuzu olarak nitelendirilen doğal havuzunun yanı sıra Cennet Mağarası da eşsiz bir güzelliğe kucak açmaktadır. Yeşilliğin ve maviliğin harmanlandığı koyda hafta sonu aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirebilirsiniz.

Cennet Mağarası

Cennet Mağarası

KEYİFLİ BİR TATİL DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

İzmitli Murat 2 yıl önce

İZMİR ve İZMİT'İ öğrensin önce Türkiye;neredeler?.....Gebze ve Gerze, Adana ve Abana, Havza ve Havsa........