Miraç Kandilinde nereye gidilir? Eyüp Sultan Türbesi nerede, özellikleri nelerdir?

Kahramanmaraş ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçti. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği bu acı günde kaybettiklerimize rahmet anıyor ve dulalarda buluşuyoruz. Miraç Kandili vesilesiyle dua edip huzurla dolacağınız Eyüp Sultan Türbesi, bugün mutlaka ziyaret etmeniz yerler arasında olmalı. Peki, Eyüp Sultan Türbesi nerede? Eyüp Sultan Türbesine nasıl gidilir? İşte yanıtlar...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, binlerce kişi hayatını kaybetti. 7'den 70'e herkesi yasa boğan depremlerin ardından en çok dualara sığındık. Miraç Kandilinin de gelişiyle siz de evliyalar şehri İstanbul'da yer alan en güzel manevi duraklardan birine giderek huzurla dolmak isterseniz Eyüp Sultan Türbesi tüm güzelliğiyle kapılarını sizlere aralayacaktır. Gelin, tarihin izlerini derinden hissedeceğiniz Eyüp Sultan Türbesini birlikte keşfedelim.

Aziz Mahmut Hüdayi kimdir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, özellikleri neler?İLİŞKİLİ HABERAziz Mahmut Hüdayi kimdir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, özellikleri neler?

EYYUB EL ENSARİ TÜRBESİ NEREDE? EYÜP SULTAN TÜRBESİ NEREDE?

Yüce manevi şahsiyeti ile kalplerde iz bırakan Eyüp Sultan Hazretleri, değerli sahabe ve ensarlardan biri olarak bilinmektedir. Yalnızca Türkiye'deki değil dünyadaki diğer Müslümanların da odak noktası olarak görülen Eyüp Sultan Türbesi, İstanbul'un Eyüp semtinde yer almaktadır.

Eyüp Sultan Türbesi nerede

Eyüp Sultan Türbesi nerede

Eyüp Sultan Camii'nin hemen yanı başında yer alan Türbe, sekiz köşelidir ve tek bir kubbeden oluşmaktadır. Mermer kullanarak elde edilen kemerli kapısının üzerinde Allah ve Muhammed isimleri ve onun altında ise Kelime-i Tevhid yer almaktadır.

Eyüp Sultan Türbesi

Eyüp Sultan Türbesi

Eyüp Sultan Hazretleri'nin sandukasını örten örtüde yer alan süslemeler Hattat Rakım Efendi'nin yazmalarından şekillendirilmiştir. 

Eyüp Sultan Türbesi özellikleri

Eyüp Sultan Türbesi özellikleri

Kesme küfeki taşı kullanılarak inşa edilen türbenin kubbesinin kurşunla kaplandığı bilinmektedir. Aynı zamanda türbe, iki kat pencere sistemiyle aydınlatılarak Osmanlı mimarisinin izlerini gözler önüne sermektedir.

Eyüp Sultan Türbesi mimarisi

Eyüp Sultan Türbesi mimarisi

Bu türbeyi özel ve değerli kılan unsurlardan biri de; "Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v)" dönemine ait olan sancak ve peygamber efendimizin ayak izinin burada yer almasından kaynaklanmaktadır.

Eyüp Sultan Türbesi içi

Eyüp Sultan Türbesi içi

EYÜP SULTAN TÜRBESİ NE ZAMAN YAPILDI?

Eyüp Sultan Camii'nin kuzey kısmında yer alan türbe İstanbul'a inşa edilen ilk eser olarak nitelendirilmektedir. Eyüp Sultan Türbesi, İstanbul'un Fatihi olan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet dönemine 1455 yılında yaptırılmıştır.

Eyüp Sultan Türbesi ne zaman yapıldı?

Eyüp Sultan Türbesi ne zaman yapıldı?

İnanılışa göre; Fatih Sultan Mehmed'in hocası ve manevi rehberi Akşemseddin tarafından Eyüp Sultan Hazretleri'nin mezarı keşfedilmiştir ve bu noktaya türbe yapılmıştır.

Eyüp Sultan Türbesi

Eyüp Sultan Türbesi

EYÜP SULTAN HAZRETLERİ KİMDİR?

Asıl adı Ebu Eyyub Halid ibn Zayd İbn Kulayb en- Neccari el-Ensari olan Eyüp Sultan Hazretleri, Hz. Muhammed'in 622 yılında Mekke'den Medine'ye hicretinde kendi evinde ağırlamıştır. Rivayete göre; pek çok kişi sevgili peygamberi evinde ağırlamak istese de, Hz. Muhammed'in devesi Eyüp Sultan Hazretlerinin evinin önünde diz çökünce onun evinde misafir olmuştur.

Eyüp Sultan kimdir?

Eyüp Sultan kimdir?

Miraç kandilinde neden süt içilir? Miraç kandilinde sütün önemi

İLİŞKİLİ HABER

Miraç kandilinde neden süt içilir? Miraç kandilinde sütün önemi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0