Eskişehir'de mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Modernizm ve gelenekselliğin harmanlandığı Eskişehir, son yılların en dikkat çeken şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, Eskişehir'de gezilecek yerler nerelerdir? Eskişehir'de mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir? Eskişehir'in en meşhur lezzetleri nedir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için cevaplandırdık...

Türkiye, zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle göz alıcı bir atmosferi içerisinde barındırmaktadır. Her bölgesinde benzersiz bir dokuya kucak açan ülkemizin kendine has nitelikleri bulunmaktadır. Ege ve Akdeniz'in turkuaz renkli berrak denizleri ve hayranlık uyandıran plajlarının yanı sıra; Karadeniz'in yemyeşil bitki örtüsü yerli ve yabancı turistlere kucak açmaktadır. İç Anadolu'ya doğru rotanızı çevirdiğiniz zaman ise kültür ve sanatsal özellikleriyle ön plana çıkan Eskişehir sizleri karşılayacaktır. Gelin, tarih kokan yapıları ve doğasıyla ziyarete gelenleri hayran bırakan Eskişehir'i birlikte keşfedelim.

PORSUK ÇAYI 

Eskişehir denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri Porsuk Çayı'dır. Şehrin en hareketli bölgelerinden biri olan Porsuk Çayı, çevresinde yer alan Adalar Bölgesi'nden dolayı oldukça popülerdir. Sakarya Irmağı'nın en uzun kolu olan Porsuk Çayı'na gelirseniz mutlaka Venedik'i anımsatan gondol turu yapmalısınız.

448 metre uzunluğundaki Porsuk Çayı, çevresinde huzurlu yürüyüşler yapabilir ya da bisiklet sürebilirsiniz. Aynı zaman yakınlarında yer alan pek çok kafe ve restoranlarda sevdiklerinizle keyifli akşam yemekleri yiyebilirsiniz. 

ODUNPAZARI EVLERİ 

Osmanlı döneminin izlerini yansıtan Odunpazarı Evleri, Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarı'ndan dolayı bu ismi almıştır. Eski ve dar bir sokak üzerinde sıralanmış olan bu tarihi evler, rengarenk bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. 

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Odunpazarı Evleri, fotoğrafçılıkla ilgilenenler için harika bir görsel şölen oluşturmaktadır. Kerpiç kullanılarak yapılan evler, etkileyici görünümüyle sizleri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak.

KURŞUNLU CAMİİ VE KÜLLİYESİ

Kültürel zenginliğiyle göze çarpan Eskişehir, pek çok etkileyici yapıyı da içerisinde barındırmaktadır. Odunpazarı Evleri'nin yakınında yer alan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden biridir. 

1517 yılında Çoban Mustafa Paşa tarafından inşa edilen caminin kubbesi kurşunla kaplı olduğundan dolayı bu ismi almıştır.

SAZOVA PARKI

Masalsı görünümüyle özellikle çocuklu ailelerin en sık uğradığı yerlerden biri olan Sazova Parkı, adeta harikalar diyarını anımsatmaktadır. Park, içerisinde yer alan oyun alanları ve müzeler ile şehrin en gözde yerlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bilim, kültür ve sanatın kesişim noktası olan Sazova Parkı, pek çok faaliyette hizmet vererek ziyaretçilerine eğlenceli dakikalar yaşatmaktadır. Cüz-i bir ücret ödeyerek burada renkli bir gün geçirebilirsiniz.

ESKİŞEHİR'İN EN GÜZEL LEZZETLERİ NELERDİR?

Kıpçak lehçesinde "lezzetli" anlamına gelen Çi börek, Eskişehir'in en özel lezzetlerinden biridir. Yufka içerisinde kıyma veya peynir konularak yapılan Çi Börek, buraya gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetlerden biridir.

BALABAN KEBAP

Tatar lehçesinde "bol" anlamına gelen Balaban Kebap, kemik suyuna batırılan pide tabanı ve üzerinde yer alan sosuyla İskender'i anımsatmaktadır. Eskişehir'in en güzel yemeklerinden biri olan Balaban Kebabı mutlaka tatmalısınız.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0