Kış için patlıcan yemeği nasıl yapılır? Buzlukta yemeklik patlıcan nasıl saklanır?

Yaz mevsiminde taze taze tüketilen patlıcanları kış mevsiminde canınız istediğinde dolaptan çıkarıp tüketmek için buzluğa atabilirsiniz. Buzlukta saklamak için, karnıyarık yemeği şeklinde tüketmek için taze patlıcanları soteleyip dondurucuda saklayabilirsiniz. Bütün bir kış hayatınızı kurtaracak, zamandan kazandıracak enfes bir patlıcan buzlukta nasıl saklanır? İşte bazı püf noktalar...

Mevsiminde yetişen sebzeler hormonsuz sağlıklı ve uzun süre tazeliğini koruyabileceği ve istenildiği zaman tüketebileceği şekilde kışlık donduruculara koyulmaktadır. Yaz mevsiminde yetişen taze fasulye, patlıcan, domates gibi birçok sebze hazırlanarak dondurucuya atılmakta ve kış mevsiminde tüketilmektedir. Böylece kışın hormonlu patlıcan satın almak yerine yazın hazırlayıp dolaba attığınız patlıcanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Binbir çeşit yemeği yapılan patlıcanı derin dondurucuda nasıl saklayacağınız, yapmak istediğiniz yemek türüne göre de değişebilir. Patlıcanın en lezzetli halini tüketebilmeniz için derin dondurucuda patlıcan nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

Yaz lezzetlerini kış için doğru saklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERYaz lezzetlerini kış için doğru saklama yöntemleri

KIŞLIK PATLICAN NASIL SAKLANIR?

  • ► Öncelikle taze yaz mevsiminde taptaze aldığınız patlıcanları yıkayın. Yıkadıktan sonra patlıcanların saplarını koparın.  Patlıcanları yemeklik olarak doğrayın. Doğradıktan sonra patlıcanların üzerine bir miktar tuz dökün.
  • ► Ardından güzelce karıştırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Patlıcanları tuzda bekletirken diğer yandan domatesleri yıkayıp yemeklik olarak doğrayın. Daha sonra biberleri de aynı şekilde yıkayıp doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra tuzlamış olduğunuz patlıcanları güzelce yıkayın ve süzdürün.

Mısır nasıl saklanır? En kolay mısır saklama yöntemleri!  Kışlık mısır hazırlamaİLİŞKİLİ HABERMısır nasıl saklanır? En kolay mısır saklama yöntemleri! Kışlık mısır hazırlama

► Daha sonra bir tencerenin içine biberleri koyun. Hiç yağ koymadan patlıcanları da tencereye koyun. Ardından hemen üstüne doğradığınız domatesleri ekleyin. Ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.

► Malzemeler hafif yumuşadıktan sonra hepsini iyice karıştırın. Biraz daha pişirdikten sonra patlıcanlar normal yumuşama kıvamını alınca tencerenin altını kapatıp, bir sininin içine direk tencereyi boşaltın. Hemen soğuması için bütün tepsiye eşit bir şekilde yayma işlemini yapın.

► Patlıcanlar soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerin içine ne kadar koymak isterseniz ona göre ayarlayıp doldurma işlemini yapın.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0