Mısır nasıl saklanır? En kolay mısır saklama yöntemleri!  Kışlık mısır hazırlama

Yaz mevsiminde bolca tükettiğimiz mısırı kış mevsiminde tüketmek isterseniz doğru şekilde muhafaza ederek tüketebilirsiniz. Peki yaz aylarında pazarlarda taptaze satılan mısırları kış mevsiminde salatalarınızda ve garnitürlerinizde kullanmak ister misiniz? İşte size evde kışlık mısır hazırlamanın yöntemlerini araştırdık. Detaylar haberimizde.

Dünyanın en popüler tahıllar arasında yer alan mısırın anavatanı Orta Amerika'dır. Bütün dünyada binlerce çeşidi yetiştirilen mısırın sarı rengi hariç kırmızı, turuncu, mor, mavi, beyaz ve siyah gibi çeşitli renkleri de bulunuyor. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen mısır lezzetinin yanı sıra, fitokimyasallardaki zenginliğiyle, kronik hastalığa karşı da koruma sağlıyor. Yaz aylarında bolca tüketilen ve taptaze bir şekilde pazar tezgahlarında yerini alan mısır herkesin en sevdiği yiyecekler arasında yer alıyor. Özellikle sahil kenarlarında arabalarında satılan közde pişen ya da haşlanan mısırlar çoluk çocuk herkes tarafından zevkle tüketiliyor. Yaz mevsiminde evde uygulayacağınız yöntemlerle mısırları kış mevsiminde de tüketmek artık çok kolay. İşte mısır nasıl saklama yöntemleri...

En kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleri

 MISIR NASIL AYIKLANIR? 

Kesme tahtasında mısır ayıklama

Kesme tahtasında mısır ayıklama

Kesme tahtasında bıçakla haşlanmış mısır ayıklama yöntemi:

  • Mısırları taptaze aldıktan sonra haşlayın.
  • Ardından haşlanmış olan mısırları ayıklamak için kesme tahtası yöntemini kullanabilirsiniz.
  • Mısırları kesme tahtasında kesmek için ilk olarak ikiye kestiğiniz mısır koçanının sivri ucunu da kesip düzleştirin.
  • Daha sonra bu kısmı kesme tahtasına sabitleyin ve bıçakla yukarıdan aşağıya doğru mısırları sıyırmaya başlayın.
  • Mısırlar yumuşadığı için kolayca koçandan ayrılma işlemi gerçekleşecek ve kesme tahtasında birikmeye başlayacaktır. Mısırı döndürerek bütün her tarafa bu işlemi uygulamayı unutmayın.

Kek kalıbında mısır ayıklama

Kek kalıbında mısır ayıklama

Kek kalıbında mısır ayıklama yöntemi:

  • Kek kalıbında mısırları ayıklamak için ilk olarak mısırı kek kalıbının ortasındaki boşluğa dik olarak yerleştirin.
  • Daha sonra mısırın uç kısmını bir elinizle sabit olarak tutarken diğer elinizdeki keskin bir bıçakla mısırları aşağıya doğru ittirin.
  • Böylece mısır taneleri kek kalıbının içine kolayca düşüp saklanmaya hazır hale gelmektedir. 

MISIR NASIL SAKLANIR?

Yaz mevsiminde tükettiğiniz mısırları kış mevsiminde tüketmek için mısırı dondurucuda saklayabilirsiniz.

Mısırı dondurucuda saklamak isterseniz en doğru yolu direk koçan halinde saklayabilirsiniz.

Bunun için öncelikle mısır koçanlarını kabuklarından ve püsküllerinden temizleyin.

Ardından ister bütün ister ortadan ikiye bölünmüş şekilde buzdolabı poşetlerine yerleştirin.

Poşetlerken her bir poşette 3 adet mısır olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylelikle dondurucuda fazla yer kaplamaz ve kolayca yerleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kış mevsimi geldiğinde sakladığınız mısırı haşlarken önce suda yıkayın ve sonrasında haşlama işlemin yapın. 

Mısır nasıl saklanır

Mısır nasıl saklanır

Bir diğer yöntem ise mısırları ayıklayıp tane şeklinde buzdolabı poşetlerine koyup, hava almayacak şekilde dondurucuda saklama yöntemidir. 

Mısır dondurucuda nasıl saklanır

Mısır dondurucuda nasıl saklanır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0