Açlık Oyunları film serisi nerede çekildi? "Panem" nerededir?

Dünyaca ünlü yıldızların rol aldığı "Açlık Oyunları", sinema dünyasının en dikkat çeken ve en sevilen film serilerinden biridir. Farklı mekanlarda kurgusal bir dünyanın kapılarını aralayan serinin nerede çekildiği ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Açlık Oyunları Serisi nerede çekilmiştir? Panem nerededir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Tüm dünyada büyük ses getiren "Açlık Oyunları" sürükleyici hikayesi ve yıldız oyuncu kadrosuyla yıllar geçmesine rağmen hala en çok izlenen filmlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Amerikalı yazar Suzanne Colins'in kaleminden çıkan "Açlık Oyunları" ilk olarak bir kitap serisi olarak edebiyat severlerle buluştu. Diskopik macera türündeki roman, Panem adlı kurgusal bir ülkenin halkından olan Katniss Everdeen'in hayatı üzerine şekillenmektedir. Kitap serisi, yıllar geçmesine rağmen büyük bir ilgi görürken "Yılın En İyi Kitapları" listesinde yer almaktadır. 23 Mart 2012'de film serisi olarak sinema severlerin karşısına çıkan Açlık Oyunları, dikkat çekici mekanlarıyla izleyicileri adeta gerçekçi bir dünyanın içine sürüklemektedir. Göz alıcı bir atmosferin kapılarını aralayan filmin çekildiği mekanlar, hayranlar arasında merak konusu haline geldi. "Açlık Oyunları" serisinin çekildiği mekanları gelin birlikte adım adım keşfedelim.

AÇLIK OYUNLARI NEREDE ÇEKİLDİ?

"Açlık Oyunları" film serisi muhteşem bir doğanın gözler önüne serildiği manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle orman sahnelerinde filmin başrol oyuncusu Jennifer Lawrence'ın okçulukla ilgilendiği sahneleri hatırlarsınız.

Bunun yanı sıra; yarışma boyunca kendilerini kamufle etmeye çalışan ve ölümün pençesinde bir mücadele veren karakterlerin doğanın içerisinde uzun vakitler geçirdiğini görüyoruz. Çoğu kişi bu sahnelerin stüdyo ortamında çekildiğini düşünse de aslında bu sahneler Kuzey Karolina Doğa Parkı içerisinde gerçekleştirilmiştir.

Kuzey Karoline Doğa Parkı'nın çevrelediği DuPont Şelalesi, Sarp Dağları ve Çam ormanları film boyunca gördüğümüz manzaraları şekillendirmektedir. 

AÇLIK OYUNLARI: ATEŞİ YAKALAMAK NEREDE ÇEKİLDİ?

Açlık Oyunları film serisinin ikinci filmi olan "Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak" da arenada su sahneleri çekilmişti. Film ekibi sahnelerin daha gerçekçi görünmesini istediği için, adrenalinin dorukta olduğu bu kısımları profesyonel dalgıç uzmanlarından yardım alarak su altında çekti.

Çekimler sırasında filmin başrol oyuncusu Jennifer Lawrance'in su altında yüksek basınca maruz kaldığı için duyma kaybı yaşadığı öğrenildi.

AÇLIK OYUNLARI: ALAYCI KUŞ 1 VE 2 NEREDE ÇEKİLDİ?

"Açlık Oyunları"nın final filmi iki bölüme ayrılarak çekilmiştir. Heyecanlı sahnelere kucak açan finalin bir kısmı Rüdersdorf, Potsdam ve Berlin'de çekilmiştir. Özellikle Berlin'de yer alan ve uzun zamandır hizmet vermeyen Tempelhof Havalimanı'nı bazı sahneler için kullanılmıştır.

En iyi elektrikli süpürgeler 2021

İLİŞKİLİ HABER

En iyi elektrikli süpürgeler 2021
Alparslan: Büyük Selçuklu nerede çekiliyor? Alparslan: Büyük Selçuklu çekim yerleri...

İLİŞKİLİ HABER

Alparslan: Büyük Selçuklu nerede çekiliyor? Alparslan: Büyük Selçuklu çekim yerleri...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0