Arı sesinin rahatlatıcı etkisi için yapılan "Arı Yatağı"ndan 6 yılda 100 kişi faydalandı

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Dursun Ünal tarafından oluşturulan tıbbi aromatik bahçesinde hazırlanan ve stresle mücadelede kullanılan "Arı yatağı"ndan (apimodül) 6 yılda 100 kişi faydalandı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'nde de (GETAT) görev yapan Uzm. Dr. Dursun Ünal, Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi'nde kurduğu tıbbi aromatik bahçesinde arı ve arı ürünlerinin sağlık için kullanılmasına (apiterapi) yönelik çalışmalar yapıyor.

Ünal, çalışmalar kapsamında bir kabin içinde bulunan 4 kovan üzerine yerleştirilmiş arı yatağı oluşturdu. Arı sesi dışında giriş olmaması için özel izolasyon kullanılan ahşap kabindeki yatağa uzananlar, arıların kanat seslerini dinliyor.

dursun ünal

dursun ünal

Altı yıl önce hazırlanan yatağı deneyimlemek için talepte bulunan 100 kişi bu hizmetten ücretsiz olarak faydalandı. Ünal'ın oluşturduğu bahçeye ait internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden ulaşanlar, haftanın 2 günü yaklaşık 30 dakika boyunca uzandıkları arı yatağından 10 ila 12 seans hizmet alabiliyor.

Uzm. Dr. Dursun Ünal, kovanlar üzerine yerleştirilen yatağın bir tedavi yöntemi olarak kullanıldığını söyledi.

Bu sistemin biyoenerji temeline göre çalıştığını, üzerine uzanılan yaklaşık 300-400 bin arının enerjileriyle insanlara etki ettiğini belirten Ünal, şöyle konuştu:

"Yatağın bulunduğu kulübenin içine arılar giremez. Arıların özel kovanlarının girişi ile ağaç evin duvarları farklı. İçeriye arıların sesi, kovanın havası geliyor. Araştırma amacıyla başladığımız gürültüden ve kirlilikten uzak, Dağyenice'deki tıbbi aromatik bahçemizde bu uygulamayı yapmaktayım. Bu yöntem daha çok Rusya ve Ukrayna'da kullanılıyor. Türkiye'de de biz kendi tıbbi aromatik bahçemizde deneyimler yapıyoruz ve bunun faydalarını da net olarak görüyoruz. Bu deneyimden 6 yılda 100 kişi faydalandı.

Arı havası daha çok Almanya'da uygulanıyor. Kovandan gelen uçucu yağ asitleri, özellikle solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geliyor. Bu uçucu yağ asitlerini, tıbbi aromatik bitki bahçesiyle birleştirdiğimizde faydasını daha net alıyoruz."

- "Kişinin tamamıyla arılara konsantre olması, onlarla iletişim kurması gerekir"

Ünal, uygulamanın yapıldığı bahçeyi 3 yıl önce oluşturduklarını belirterek, bahçede kekik, adaçayı, lavanta, civanperçemi, melisa gibi yaklaşık 60 çeşit bitkinin bulunduğunu kaydetti.

Burak Özçivit'i oğlu Karan karizmasıyla alt etti!

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit'i oğlu Karan karizmasıyla alt etti!
Acun Ilıcalı'dan MasterChef sürprizi!

İLİŞKİLİ HABER

Acun Ilıcalı'dan MasterChef sürprizi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0