Galata Kulesi nerede, nasıl gidilir? 2022 Galata Kulesi giriş ücreti

İstanbul'un göz bebeği olarak görülen Galata Kulesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olarak görülmektedir. Peki Galata Kulesi nerede? Galata Kulesine nasıl gidilir? 2022 Galata Kulesi giriş ücreti ne kadar? Galata Kulesi müze kart ile ücretsiz mi? Galata Kulesi hikayesi nedir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

İstanbul, tüm ihtişamıyla Türkiye'nin en göz alıcı şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Zengin kültürel dokulara ve tarihin derin izlerine ev sahipliği yapan İstanbul'un her köşesinde benzersiz manzaralara şahit olabilirsiniz. Yıllardır İstanbul'un simgesi haline gelen Galata Kulesi ise, benzersiz mimarisi ve inanılmaz hikayesiyle herkesi etkisi altına almaktadır. İstanbul gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alan Galata Kulesi hakkında bilinmesi gereken detayları birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Kız Kulesi nerede, ne zaman yapıldı? Kız Kulesine nasıl gidilir? Kız Kulesi efsaneleriİLİŞKİLİ HABERKız Kulesi nerede, ne zaman yapıldı? Kız Kulesine nasıl gidilir? Kız Kulesi efsaneleri

GALATA KULESİNE NEREDE?

Yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Galata Kulesi, İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır.

Galata Kulesi

Galata Kulesi

GALATA KULESİ TARİHÇESİ NEDİR? GALATA KULESİ HİKAYESİ NEDİR?

Milattan sonra 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius tarafından yaptırılan Galata Kulesi, ilk olarak fener kulesi amacıyla yapılmıştır. 1204 yılında Haçlı Seferleri sırasında ağır hasarlar alan kule, 1348 yılında onarılarak şehirde dönemin en yüksek binası olma unvanına sahip olmuştur. 

Galata Kulesi nerede?

Galata Kulesi nerede?

III. Murat döneminde rasathane olarak kullanılan Galata Kulesi; 1717 yılı sonrasında ise yangın kulesi olarak hizmet vermiştir. III.Selim zamanında çıkan yangın nedeniyle hasar gören kule, 1967'de yapılan onarımla beraber günümüzdeki haline ulaşmayı başarmıştır.

Galata Kulesi tarihçesi

Galata Kulesi tarihçesi

GALATA KULESİ'NİN MİMARİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yığma moloz taş örgü sisteminde inşa edilen Galata Kulesinin dış cephesinde taş örgü kullanılmıştır. Aynı zamanda girişinde yer alan kitabesinde 16 mısralık methiye bulunmaktadır. Kapı üzerindeki yuvarlak kemerli pencere, o dönemde asker için gözetleme yeri olarak kullanılmıştır. 

Galata Kulesi özellikleri

Galata Kulesi özellikleri

Yüksek giriş katından sonra dokuz katlı bir yapı olan kule, Ceneviz ve Osmanlı mimarisinin karakteristik özelliklerini taşımaktadır.

Galata Kulesi mimarisi

Galata Kulesi mimarisi

2022 GALATA KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Galata Kulesinin muhteşem manzarasını keşfetmek ve gezi rotanıza harika bir yer eklemek isterseniz; mutlaka Galata Kulesine gitmenizi tavsiye ederiz. Galata Kulesinin 2022 giriş ücreti ise 100 TL'dir. 

Galata Kulesi giriş ücreti 2022

Galata Kulesi giriş ücreti 2022

2022 GALATA KULESİ ZİYARET SAATLERİ

Galata Kulesinin giriş saatleri mevsimsel olarak değişim göstermektedir. Yaz ve kış ayları için yapılan düzenlemeye göre;

1 Nisan ve 1 Kasım arasında buraya gelmeyi düşünüyorsanız giriş saatleri 08.30'da başlamaktadır ve gece 24.00'e kadar ziyarete açıktır. 

Galata Kulesi ziyaret saatleri 2022

Galata Kulesi ziyaret saatleri 2022

GALATA KULESİNE NASIL GİDİLİR?

Galata Kulesi'ne ulaşmak için pek çok seçenek olmakla beraber; dilerseniz toplu taşıma veya özel araçla ulaşabilirsiniz. 

  • Toplu taşıma kullanarak Galata Kulesine ulaşmak için; M2 metro hattını kullanarak 10 dakika içerisinde Şişhane 1 metro durağına ulaşmanız mümkündür.
  • Eğer özel aracınız ile Galata Kulesine gitmeyi düşünüyorsanız; Taksim Meydanı'ndan Galata Kulesine ortalama 12 dakikada ulaşabilirsiniz. 

Galata Kulesi

Galata Kulesi

Trafik kazasında ölen Kerim Tekin'in ölümüyle ilgili şok gerçek yıllar sonra ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Trafik kazasında ölen Kerim Tekin'in ölümüyle ilgili şok gerçek yıllar sonra ortaya çıktı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0