İstanbul'un en iyi esnaf lokantaları nerede? İstanbul'da en iyi esnaf lokantaları adresleri

Lezzetin kesişim kümesi olarak nitelendirilen esnaf lokantaları, her kesime ve her bütçeye hitap eden yapısıyla İstanbul'da sıklıkla tercih edilen yerlerinin başında geliyor. Türk geleneksel mutfağından tatlarla karnınızı doyurmak isterseniz sizler için İstanbul'daki en iyi esnaf lokantalarını araştırdık. Peki İstanbul'da en iyi esnaf lokantaları hangileri? İstanbul'da en iyi esnaf lokantası nerede? İşte detaylar...

Metropol bir şehir olan İstanbul'un her köşesi nefes kesen manzaralara ve kültürel zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Yoğun ve hızlı bir atmosferin hakim olduğu bu şehri gezerken her damak zevkine hitap eden lezzet duraklarına uğrayarak keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. İster dünya mutfağından özel tatlar ister ayaküstü atıştırmalıklar ister Türk mutfağının damaklarda iz bırakan lezzetleriyle gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Eğer hem doyurucu hem de bütçenizi sarsmayacak yemekleri olan bir yer arıyorsanız köşe başlarında cömert porsiyonları ve mütevazi fiyatlarıyla pek çok kişinin ilk tercihi haline gelen esnaf lokantaları tam da size göre! Gelin, İstanbul'da yer alan en iyi esnaf lokantalarını birlikte adım adım keşfedelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da kebap nerede yenir? En iyi kebapçıların adresleri 2022

KANAAT LOKANTASI

Kanaat Lokantası, Üsküdar'da yaşayanların uğrak noktası haline gelen harika bir lezzet durağıdır. Yaklaşık 100 yıllık birikimiyle Türk ve Osmanlı Mutfağının birbirinden özel yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunan lokanta, Rumelili bir aile tarafından işletilmektedir. 

Kanaat Lokantası

Kanaat Lokantası

Camekanın ardından çoban kavurma, patlıcan kebabı ve Özbek Pilavı gibi yemeklere göz atarak dilediğinizden satın alabilirsiniz. Eğer bu lokantaya gelip yemek yemeyi düşünürseniz; kazandibi tatlısının tadına bakmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Kanaat Lokantası menüsü

Kanaat Lokantası menüsü

Adres: Sultantepe, Selmani Pak Cd No:9, 34674 Üsküdar/İstanbul

HÜNKAR LOKANTASI

Dört nesildir aşçılıkla ilgilenen Erzurumlu Ügümü Ailesi'ne ait olan Hünkar Lokantası, Fatih'te yer almaktadır. Ancak Nişantaşı ve Etiler gibi pek çok yerde bulunan şubeleriyle müşterilerine her noktadan hizmet vermeyi hedefleyen bir işletme. 1950 yılından beri köklü tarihiyle müşterilerine hizmet veren lokantada yemekler Ügümü ailesinin ellerinden çıkmaktadır.

Hünkar Lokantası

Hünkar Lokantası

Bu ailenin aynı zamanda özel bir öyküsünün olması da göze çarpmaktadır. Ügümü Ailesi'nde dedeleri bir zamanlar Kazım Karabekir Paşa'nın aşçılığını yapmıştır. Talip Ügümü; Erzurum'dan İstanbul'a doğru bir lezzet yolculuğuna çıkmış ve uzun bir süre kalfa olarak çalıştıktan sonra Hünkar Lokantası'nı açmıştır.

Hünkar Lokantasından kareler

Hünkar Lokantasından kareler

Erzurum kökenlerinin hissedildiği lokantada aynı zamanda hamsili pilav, pastırmalı kuru fasulye ve mantı gibi lezzetlerin de yer aldığını belirtmemiz gerekiyor.

Hünkar Lokantasından kareler

Hünkar Lokantasından kareler

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:21, 34271 Şişli/İstanbul

YANYALI FEHMİ LOKANTASI

Yanyalı Fehmi Lokantası, isminden de anlaşılacağı üzere Yunanistan'ın batısında yer alan Yanya'dan göç ederek Türkiye topraklarına gelen Fehmi Sönmezler tarafından açılmıştır. 

Yanyalı Fehmi Lokantası

Yanyalı Fehmi Lokantası

Kadıköy'de Tarihi Balıkçılar Çarşısı'nın girişinde yer alan lokanta, her öğün sofranıza eşlik edebilecek zengin bir yemek listesine sahip. Özellikle Yanyalı Fehmi Lokantası denildiği zaman akla ilk gelen yemek "Yanyalı Köfte"dir.

Yanyalı Fehmi Lokantası menüsünden bir tabak

Yanyalı Fehmi Lokantası menüsünden bir tabak

Türk ve Osmanlı Mutfağı'nın kapılarını aralayan lokantanın aynı zamanda Beyoğlu ve Sirkeci'de de şubeleri bulunmaktadır.

Yanyalı Fehmi Lokantası yemekleri

Yanyalı Fehmi Lokantası yemekleri

Adres: Osmanağa, Güneşli Bahçe Sk. No:1, 34714 Kadıköy/İstanbul

NATO LOKANTASI

67 yıllık geçmişiyle dikkatleri üzerine çeken Nato lokantası, Türkiye'nin 1952'de NATO'ya girmesinin ardından açılmıştır. Farklı ismi ve farklı tatlarıyla Karaköy'e gidenlerin ilk tercihi haline gelen Nato Lokantası, her gün değişen menüsüyle her zevke hitap etmektedir. 

Nato lokantası

Nato lokantası

Nato lokantası denildiğinde akla ilk Karadeniz usulü döneri gelse de çorba, kebap ve zeytinyağlı yemekleri de dillere destan olmaktadır. 

Nato lokantası yemekleri

Nato lokantası yemekleri

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Necatibey Caddesi Karanlık Fırın Sk.no.4 Karaköy, 34425 Beyoğlu/İstanbul

KARDEŞLER LOKANTA

Bir aile işletmesi olarak karşımıza çıkan Kardeşler Lokanta, sıcak ve samimi ortamıyla müşterilerine kapılarını aralamaktadır. İstanbul'un Kemerburgaz semtinde yer alan lokanta 1974 yılında kurulmuştur. 

Kardeşler Lokanta

Kardeşler Lokanta

Ciğer sarma ve et döneriyle meşhur olan lokantada ciğer ve ekşili köfte seviyorsanız mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.

Kardeşler Lokantası yemekleri

Kardeşler Lokantası yemekleri

Adres: Mithatpasa Mahallesi, Istanbul Caddesi, No:48 Kemerburgaz, Eyüp, İstanbul

HAVYORE

Beyoğlu'nda yer alan Havyore Lokantası, Doğal Karadeniz yemeklerini sofralarınıza taşımak için harika bir esnaf lokantasıdır. Hamsi tava, hamsili kaygana ve hamsi pilav gibi pek çok seçeneği içerisinde barındıran bu lokanta aynı zamanda mıhlama, pazı kavurma ve güveçte kuru fasulyesiyle de oldukça meşhurdur.

Havyore Lokantası

Havyore Lokantası

Adres: Hayvore, Kuloğlu Mh., Turnacıbaşı Sok. No:4, 34433 Beyoğlu, İstanbul

En iyi yataklı kanepe modelleri ve fiyatları nedir? En güzel yataklı kanepeler

İLİŞKİLİ HABER

En iyi yataklı kanepe modelleri ve fiyatları nedir? En güzel yataklı kanepeler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0