İstanbul'da kebap nerede yenir? En iyi kebapçıların adresleri 2022

Türk mutfağının asırlık lezzetlerinden biri olan kebap, İstanbul'un farklı noktalarında sevenlerine hitap ediyor. Siz de leziz mi leziz bir kebapla gününüzü güzelleştirmek isterseniz bu haber tam da size göre! Peki İstanbul'da kebap nerede yenir 2022? İstanbul'un en iyi kebapçıları nerede? İstanbul'da en iyi kebapçılar adresleri nedir? Kebap nerede yenir? İşte detaylar...

Geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan kebap, Selçuklu ve Osmanlı döneminden beri en sevilen yemeklerden biridir. Anadolu'nun yöresel dokunuşlarını yansıtan kebaplar cağ, testi, patlıcan, tas kebabı, şiş kebap ve Urfa kebabı gibi pek çok çeşit ve tadı sevenlerine sunmaktadır. Özellikle yabancı turistlerin Türkiye'ye adım attıklarında ilk tercihleri haline gelen kebapçılar, İstanbul'un farklı noktalarında sevenlerine kapılarını aralamaktadır. Bol malzemesi ve enfes sunumuyla parmak ısırtan kebabı doğru adreste yemek oldukça önemli. Gelin, İstanbul'un farklı noktalarında yer alan birbirinden güzel kebapçıları birlikte mercek altına alalım.

Gerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifiİLİŞKİLİ HABERGerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifi

DEVELİ KEBAP

1922 yılından itibaren kebap severlere hizmet veren Develi Kebap, kebap denildiğinde ilk akla gelen yerler arasındadır. İstanbul'un farklı noktalarında yer alan 11 şubesiyle her bölgeden müşterisi olan Develi Kebap'ın kurucusu olan Arif Develi, Antep mutfağının renkli dünyasını adeta bir lezzet şölenine çevirmeyi başarmıştır. Özellikle Antep mutfağının fenomen tatlarından biri olan "fıstık kebabı" Arif Develi'nin imzasını taşımaktadır. 

Develi Kebap

Develi Kebap

Burayı özel kılan özelliklerin en önemlisi ise; Develi Kebap 2006 yılında The Observer tarafından yayınlanan "Dünyanın En İyi 100 Restoranı" listesine adını yazdırmayı başarmıştır. Bunun yanı sıra; Şener Şen ve Türkan Şoray’ın başrolünü paylaştığı ve bir döneme damga vuran "İkinci Bahar" dizisinin çekimlerinin bir kısmı Develi Kebap'ta yapılmıştır.

Kebap

Kebap

Eğer kebabın haricinde başka lezzetlere de şans vermek isterseniz; burada Ege, Akdeniz ve İç Anadolu lezzetlerinin de yer aldığı zengin bir menüyle karşılaşabilirsiniz. Develi Kebap'ın ilk şubesi Samatya'da yer alsa da Kalamış, Etiler ve Florya'da bulunan noktaları da Develi Kebap'ın en popüler şubeleri arasında yer almaktadır.

Develi Kebap menüsü

Develi Kebap menüsü

  • ADRES: Koca Mustafa Paşa M. Gümüşyüzük S. No: 5/A Samatya / Fatih / İstanbul

HARBİ ADANA OCAKBAŞI 

Ortaköy'de yer alan Harbi Adana Ocakbaşı, kebap yemek isteyenlerin en sık gittiği yerler arasında yer almaktadır. Kebaplarında kullandıkları et seçimi ve yanında servis edilen birçok alternatifle Harbi Adana Ocakbaşı Vedat Milor'dan tam not almayı başarmıştır. Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor burası için "Harbi çok iyi. Adana’da yediğim birçok kebaptan iyi ve modern Adana’nın İstanbul’daki başarılı temsilcisi." ifadelerini kullanmıştır.

Harbi Adana Ocakbaşı

Harbi Adana Ocakbaşı

Tahin salatası, humus, patlıcan söğürme gibi lezzetlerin de dikkat çektiği mekanda tatlılara da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Harbi Adana Ocakbaşı menüsü

Harbi Adana Ocakbaşı menüsü

Eğer yemek yediğim yer ferah ve manzarası olan bir yer olsun derseniz burada denize karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Harbi Adana Ocakbaşı sunumları

Harbi Adana Ocakbaşı sunumları

  • ADRES: Ortaköy, Portakal Ykş. Cd. No:2, 34347 Beşiktaş/İstanbul

UMUT OCAKBAŞI RESTAURANT

1976'dan beri lezzetine doyum olmayan kebaplar yapan Umut Ocakbaşı Restaurant, Beyoğlu'nda yer almaktadır. Farklı kebap çeşitleri ile her zevke hitap eden restoranda her gün taze malzemelerle hazırlanan gavurdağ salatası, patlıcan salatası, domatesli biber ve sıcak ezme de dikkatleri üzerine toplamaktadır. 

Umut Ocakbaşı Restaurant

Umut Ocakbaşı Restaurant

Ayrıca buraya geldiğinizde Adana'dan özel fıçılarla getirilen şalgam suyunu mutlaka denemelisiniz.

Umut Ocakbaşı Restaurant menüsü

Umut Ocakbaşı Restaurant menüsü

  • ADRES: Katip Çelebi Mh., 34433 Beyoğlu/İstanbul

UZUNLAR KEBAP

Uzunlar kebap, kebaptan da öte pide, ızgara, dürüm ve dönerleriyle zengin bir menüyü masanıza taşıyor. İlk olarak servis edilen ikramlarla göz doyuran restoranda adana, urfa gibi pek çok çeşitte kebap yer almaktadır. Pendik'te yer alan mekan popüler kebapçılardan biri olarak hafızalara kazınmıştır.

Uzunlar kebap

Uzunlar kebap

  • ADRES: Adres: Pendik Sahilyolu 1 Nolu İşletme Pendik, İstanbul

KAŞIBEYAZ

Florya'da yer alan şubesi ile İstanbul'un en iyi kebap restoranlarından biri olarak gösterilen Kaşıbeyaz, kebap severlerden tam puan alan bir mekandır. İstanbul içerisinde yer alan dört şubesiyle kolay ulaşım imkanı tanıyan mekanın en popüler yemekleri Ali nazil, fıstık kebabı ve sarımsaklı kebaptır.

Kaşıbeyaz

Kaşıbeyaz

Antep mutfağının çeşitliliğini gözler önüne seren Kaşıbeyaz'da Abugannuş, yuvalama ve Antep lahmacununu da denemenizi tavsiye ederiz. 

Kaşıbeyaz menüsü

Kaşıbeyaz menüsü

Yemek sonrasında kendinizi Antep'in en güzel tatlılarından biri olan katmer ile şımartmayı unutmayın!

Kebap sunumları

Kebap sunumları

  • ADRES: Şenlikköy, Çatal Sk. No:1 D:No: 19, 34153 Bakırköy/İstanbul

AFİYET OLSUN!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

demirci 1 yıl önce

birde kartal cevizli de Ceyhan dürüm var. emin usta bu işin mutfağından yetişmiş gönlü çok bol insan. bence eksik kalmış haberiniz.