Türk lise öğrencisi Derya Karadeniz gururlandırdı! NASA'nın resmi sitesinde...

Oberon isimli makalesiyle uzayda yaşam olup olmadığını yazan Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz, NASA'nın radarına girmeyi başardı. Makalesi NASA'nın resmi hesabında yayınlandı.

Kocaeli'nde yaşayan ve Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz ülkemizi gururlandırdı. Oberon makalesiyle uzaydaki yaşamı ele alan Karadeniz, hem okulunu hem de ailesini sevindirdi.

makalesi nasa sitesinde yayınlandı

makalesi nasa sitesinde yayınlandı

Makale NASA'nın internet sitesinde okuyucularla buluştu. Genç kız makalesi hakkında işte bu sözleri sarf etti: 

"Makalem Uranüs'ün ikinci en büyük uydusu Oberon hakkındaydı. Oberon'a neden daha çok gidilmeli konulu bir makale yazdım. Biliyorsunuz şu anda dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışılıyor. Bazı yerler aşırı soğuyor, bazı yerler aşırı ısınıyor. Bunun sonucunda ben de başka gezegenlerden belki bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Mesela Oberon çok soğuk. Eğer orada bir yaşam varsa örneğin bir bakteri türü yaşıyorsa bu bize iklim değişikliği ile başetmemiz için bir yol gösterebilir."

Uluslararası bir yarışma olan Bir Günlük Bilim İnsanı kapsamında makalesini gönderen Karadeniz, binlerce kişi arasından seçilen ilk Türk oldu. 

"Rapor Sahte" diyen Necati Şaşmaz'a eski eşi Nagehan Kaşıkçı ateş püskürdü!

İLİŞKİLİ HABER

"Rapor Sahte" diyen Necati Şaşmaz'a eski eşi Nagehan Kaşıkçı ateş püskürdü!

BİR YORUM YAPIN 13

MAL 2 yıl önce

Kız değil KADIN!

Bumudur 2 yıl önce

Kizim bunlar ayadahi gidemedi ikinci kuresel isinma hikaye nuklerle buzlari parçaliyorlar ormanlari yakiyorlar abd 28 trilyon borcu olan birdevlet udese yunandan beter olur kendine yazik etme turkiyede kal turis olarak abd ye git gez abd bitik 50 milyon evsizin 100 milyon okuryazarin olmadiği anarşinin kolgezdiği bir ulke kendine yazik etme

Toplam 1 beğeni

tuğrul1 2 yıl önce

inşallah kültürüne ve özüne bağlı bir bilim kadını olur.

Toplam 1 beğeni

zafer gülten 2 yıl önce

elinden tutulmalı derim,yoksa bu kızımızı yabancılara kaptırır,bilgi ve zekasını yabancıların kullanmasına engel olamassak yazık olur.biliyorsunuz birçok bunun gibi yetenekli insanımız yurt dışında hizmet veriyor.

gokhan 2 yıl önce

Evrim den bahsediyor. Okullardaki şu evrim saçmalığını bitiremedik gitti.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun