James Bond film serisi nerede çekildi? James Bond'un Türkiye sahneleri nerede çekildi?

Yıllardır büyük hayran kitlesiyle en iyi serilerden biri olan James Bond, sürükleyici konusu ve sahnelerin çekildiği mekanlarla göze çarpıyor. Dünyanın dört bir yanında geniş bir hayran kitlesine sahip olan James Bond'un çekimlerinin gerçekleştirildiği yerleri sizler için tek tek araştırdık. Peki James Bond serisi nerede çekildi? James Bond'un Türkiye sahneleri nerede çekildi? İşte yanıtlar...

Tüm dünyada büyük bir şöhret kazanan James Bond karakteri, yıllardır hem yer aldığı romanlarda hem de filmleriyle sevenlerinin gönlüne taht kurdu. Ian Felming tarafından 1952 yılında oluşturulan James Bond karakteri, İngiliz bir ajanın yaşadıklarını konu almaktadır. Birçok roman ve küçük hikayelerde yer alan James Bond, daha sonra Kingley Amis, John Pearson, John Gardner, Raymond Benson ve Charlie Higson gibi isimlerin kaleminde hayat bulmaya devam etmiştir. Daha sonra beyaz perde de seyircilerin beğenisine sunulan James Bond, 23 filmle büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Dünyanın en uzun serili filmi olma özelliğini taşıyan James Bond serisinin nerelerde çekildiğini gelin birlikte öğrenelim.

Star Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerede?İLİŞKİLİ HABERStar Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerede?

JAMES BOND SERİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

James Bond film serisi, belirli bir alana bağlı kalmadan pek çok ülke ve şehirde çekilmiştir. Her sahnenin yürekleri ağıza getirdiği seride İngiltere'den Fas'a; Japonya'dan Türkiye'ye birçok ülkenin atmosferine "merhaba" diyebilirsiniz!

James Bond

James Bond

BLENHEİM SARAYI

"İngiliz bir ajan olan James Bond filmlerinin ana vatanı neresidir?" diye sorulduğunda akıllara ilk olarak Birleşik Krallık gelmektedir. 2015 yapımı Spectre filmi, Daniel Graig'in James Bond olarak rol aldığı dördüncü film olarak karşımıza çıkmaktadır.

Blenheim Sarayı

Blenheim Sarayı

James Bond: Spectre'yi izlemeyi düşünürseniz Blenheim Sarayı mutlaka dikkatinizi çekecektir! 1700'lü yılların başlarında inşa edilen Blenheim Sarayı, Barok mimarinin izlerini taşımaktır. 

James Bond filminden kareler

James Bond filminden kareler

MEKSİKO'DA BOND RÜZGARI

Meksika nerededir? Meksika’da gezilecek yerler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERMeksika nerededir? Meksika’da gezilecek yerler nerelerdir?

James Bond: Spectre filmini izlerken dünyanın dört bir yanından farklı kültürleri simgeleyen kentlerin havasını soluyabilirsiniz. Özellikle filmin en can alıcı sahnelerine ev sahipliği yapan Meksiko'daki Zocalo Meydanı çekimler için kapatılmıştır. 

James Bond: Spectre filmi

James Bond: Spectre filmi

Birçok ünlü mağaza ve caddelerin yer aldığı meydanda James Bond ve düşmanı arasında geçen kovalama sahneleri çekilmiştir.

Meksiko Zocalo Meydanı

Meksiko Zocalo Meydanı

FAS 

James Bond'un aksiyon dolu yaşamında kimi sahnelerde kendinizi İsviçre'de bulurken kimi zamanda Kuzey Afrika'dan Fas'a doğru uzanan bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Fas'ta yapılan çekimlerin bir kısmı Tanca'da yapılırken; bazı sahnelerde çöldeki Erfud ve Cezayir sınırında yer alan Ucda'yı görebilirsiniz.

James Bond Fas çekimi

James Bond Fas çekimi

HASHİMA ADASI

James Bond serisinin en dikkat çeken filmlerinden biri olan Skyfall'u izlediyseniz bazı sahnelerde Japonya'nın etkilerini hissedebilirsiniz.

Hashima adası

Hashima adası

Nagasaki'de terk edilmiş Hashima adası, atom bombası atılmasının ardından yüzen bir savaş gemisini andırmaktadır. 

James Bond Hashima adasındaki sahneleri

James Bond Hashima adasındaki sahneleri

2009 yılında turistlere kapılarını aralayan Hashima adası'nda Skyfall'un çekimleri tamamlanmıştır.

James Bond Skyfall filminden kareler

James Bond Skyfall filminden kareler

KALİFORNİYA, AMERİKA

Dünyanın en uzun soluklu film serilerinden biri olan James Bond'un 1971 yılında izleyicinin karşısına çıkan "Ölümsüz Elmaslar" filminde Amerika'dan bazı görüntüler dikkat çekmektedir.

James Bond Ölümsüz Elmaslar

James Bond Ölümsüz Elmaslar

Mimar John Lautner tarafından tasarlanan Eldrod House villası, James Bond ve ezeli düşmanı Willard Whyte'ın karşı karşı geldiği mekan olarak bilinmektedir. 

Eldrod House villası

Eldrod House villası

JAMES BOND'UN TÜRKİYE SAHNELERİ NEREDE ÇEKİLDİ?

James Bond film serisinin yirmi üçüncü filmi olan Skyfall'ın bazı sahnelerini Türkiye'de çekilmiştir. İstanbul Beyazıt ve Eminönü'nde başlayan aksiyon sahneleri izleyicide heyecan uyandırmıştır. Bunun yanı sıra; Adana ve Kuşadası'da filmin bazı sahnelerine eşlik etmiştir.

Adana’ya nasıl gidilir? Adana’da gezilecek yerler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERAdana’ya nasıl gidilir? Adana’da gezilecek yerler nerelerdir?

James Bond Türkiye çekimleri

James Bond Türkiye çekimleri

Burcu Özberk'ten kötü haber! Koronavirüse yakalandı

İLİŞKİLİ HABER

Burcu Özberk'ten kötü haber! Koronavirüse yakalandı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0