Edirne nerededir? Edirne'de gezilecek yerler nerelerdir? Edirne'ye nasıl gidilir?

Asırlar boyunca pek çok medeniyete kucak açan Edirne, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biridir. Peki, Edirne nerededir? Edirne'de gezilecek yerler nerelerdir? Edirne'ye nasıl gidilir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi üstlenen Türkiye, yüzyıllardır pek çok medeniyetin ayak bastığı topraklara ev sahipliği yapmaktadır. Kültürel zenginliğiyle göz kamaştıran ülkemizin her köşesi adeta gizli bir cevher niteliğindedir. Doğu ve batının sentezi olan Türkiye'de gezip görülecek yerler saymakla bitmez. Tarih kokan sokakları ve kendine has özellikleriyle Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olarak nitelendirilen Edirne, gezi rotanızı oluştururken mutlaka listenizin en üst sırasında yer alması gereken ülkemizin nadide şehirlerinden biridir. Gelin, yıl boyunca birçok turiste ev sahipliği yapan Edirne'yi birlikte keşfedelim.

EDİRNE NEREDEDİR?

Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde yer alan Edirne; ülkemizin batısında Bulgaristan ve Yunanistan sınırını oluşturan alanda konumlandırılmaktadır. Doğusunda Kırklareli ve Tekirdağ'ın bulunduğu Edirne'nin güneydoğusunda ise Çanakkale yer almaktadır. Kentin önemli bir bölümünü ise ovaların kapladığını söyleyebiliriz. Ege Denizi'ne komşu olan Edirne, akarsuları ve dağları ile doğanın zenginliğini gözler önüne sermektedir. 

EDİRNE'DE GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Turistik açıdan önemli bir merkez haline gelen Edirne, Osmanlı dönemine ait mimari yapıları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir gezi fırsatı oluşturmaktadır. Özellikle İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken şehir, hafta sonları ailecek gezi planı oluşturmak isteyenlerin en sık tercih ettiği yerler arasındadır. Eğer Edirne'ye gitmeyi düşünüyorsanız Selimiye Camii, Meriç Köprüsü, Erikli, Rüstem Paşa Kervansarayı gibi turistik noktalara mutlaka göz atmalısınız.

SELİMİYE CAMİİ

Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul'dan önce başkent olan Edirne, tarihsel açıdan önemli bir konuma sahiptir. Tarihin ve mimarinin köklü izlerini gözler önüne seren kentte görkemli yapısıyla hayranlık uyandıran Selimiye Camii dikkatleri üzerine çekmektedir. 

Dört zarif minaresi ve muazzam kubbesiyle benzersiz bir eser olan Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak adlandırılmaktadır. 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan cami 1575 yılında yapılmıştır.

Selimiye Camii, dört köşesinde bulunan her biri üç şerefeli minareleri ile göz alıcı bir mimariyi gözler önüne serse de; caminin içerisinde yer alan işlemeler görenleri etkisine altına almaktadır. 101 farklı lale deseninin yer aldığı çini süslemeleri takdir edilesi bir güzelliğe kucak açmaktadır.

MERİÇ KÖPRÜSÜ

Halk arasında "Yeni Köprü" olarak adlandırılan Meriç Köprüsü1847 yılında inşa edilmiştir. Edirne-Karaağaç yolu üzerinde yer alan köprü 263 metre uzunluğundadır. Kesme taştan yapılmış olan köprü 7 metre genişliğinde olmakla beraber; 13 ayak üzerine oturan 12 sivri kemerli açıklığıyla dikkat çekmektedir. 

Köprünün taş malzemesinin yanı sıra; mermerden yapılmış olan seyir köşkünün bezemeleri oldukça özel figürler barındırmaktadır. Osmanlı döneminde devletin gücünün yansıtıldığı kılıçlar, zırh, miğfer ve trampet gibi figürlere burada rastlamanız mümkündür. Figürler ne kadar benzerlik gösterse de boyutları ve vurgulanışlarındaki etkinin farklılıklarını net bir şekilde görebilirsiniz.

RÜSTEM PAŞA KERVANSARAYI

Edirne'nin merkezinde yer alan Rüstem Paşa Kervansarayı, 16.yüzyıl Osmanlı mimarisin yansımalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Mimar Sinan'ın imzasını taşıyan eser Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı ve sadrazamı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. 

Büyük Han ve Küçük Han olmak üzere iki bölümden oluşan Kervansaray, iki kattan meydana gelmektedir. Rüstem Paşa Kervansarayının birinci katında 39, ikinci katında ise 41 odası bulunmaktadır. 1972 yılında restore edilen Kervansaray, şuanda otel olarak hizmet vermektedir.

ERİKLİ

Edirne'nin Keşan ilçesinde yer alan Erikli, özellikle yaz aylarında tatilcilerin uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Harikulade bir güzelliği içerisinde barındıran bu köy, İbrice Limanı'nın ortalama 6 kilometre batısında yer almaktadır. Masmavi berrak denizi ve altın sarısı kumlarıyla adeta gizli bir cevher olan Erikli, Yunanistan'a 58 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

EDİRNE'YE NASIL GİDİLİR?

  • Edirne ve İstanbul arası yaklaşık olarak 238 kilometredir. Karayollarını kullanarak özel araç ile Edirne'ye gitmek isterseniz ortalama 2 saat 30 dakikalık bir yolculuğun sonucunda Edirne'de olabilirsiniz. 
  • İstanbul'dan düzenli olarak kalkan otobüs seferlerini tercih ederek de Edirne'ye ulaşabilirsiniz. 2 saat 38 dakika süren bir yolculuk için ortalama bilet fiyatları 70,00 TL'dir.

Yeni kapananlar nasıl giyinmeli? Yeni kapananlar için alışveriş listesi

İLİŞKİLİ HABER

Yeni kapananlar nasıl giyinmeli? Yeni kapananlar için alışveriş listesi
2021'in en kullanışlı ütü modelleri ve fiyatları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2021'in en kullanışlı ütü modelleri ve fiyatları nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0