Göcek nerede ve nasıl gidilir? Fethiye Göcek'te gezilecek yerler

Tatilcilerin en sevdiği rotalardan biri olan Göcek, huzurlu atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Tüm yılın stresini geride bırakmak ve dinlenmenin keyfine varmak için harika bir seçim olan Göcek hakkında merak edilen her şeyi sizler için derledik. Peki Göcek nerede? Göcek'te gezilecek yerler nerelerdir? Göcek'te nereye gidilir? İşte detaylar...

Her köşesi benzersiz bir güzellikle harmanlanan ülkemizde yaz sezonu denildiğinde akla ilk gelen yerler güney sahilleri oluyor. Ege ve Akdeniz'in turkuaz renkli berrak suları yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görürken birçok kişi tatil planları için hızlı bir araştırma içerisine giriyor. Kimileri hem eğlenmek hem de tarihi yerleri keşfetmek için Bodrum'u tercih ediyor kimileri de Çeşme ve Alaçatı'dan vazgeçemiyor. Eğer doğanın tüm cömertliğiyle mavi ve yeşili kucakladığı göz kamaştıran bir tatil rotası arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir! Gelin, seyahatseverlerin favorisi haline gelen Akdeniz'in nadide güzelliği Göcek'i adım adım keşfe çıkalım.

Seyşeller nerede, nasıl gidilir? SeyşellerİLİŞKİLİ HABERSeyşeller nerede, nasıl gidilir? Seyşeller'de gezilecek yerler

GÖCEK NEREDE?

Göcek, Akdeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bir yerdir. Fethiye'nin batısında yer alan bölge, Dalaman ilçesi sınırındadır. Batısında Akdeniz'e kucak açan Göcek'in kuzeyinde Gökçeova mahallesi ve doğusunda İnlice Mahallesi yer almaktadır.

Göcek nerede

Göcek nerede

GÖCEK NE ANLAMA GELİYOR? GÖCEK NE DEMEK?

Göcek isminin anlamı halk arasında merak konusu haline gelirken rivayete göre; yöre halkı göç vakti geldiğinde "hadi göçek" şeklinde birbiriyle haberleştiği için zaman içerisinde bu bölgenin adı "Göcek" olarak adlandırılmıştır.

Göcek kelimesinin anlamı

Göcek kelimesinin anlamı

GÖCEK'TE GEZİLECEK YERLER

Huzurlu ve dingin bir atmosfere kucak açan Göcek, özellikle şehir karmaşasından yorulanlar için biçilmiş kaftan niteliğinde. Eğer burada birkaç gün dahi olsa dinlenmek ve eğlenmek isterseniz mutlaka gitmeniz gereken yerleri Göcek Adası, Batı Koyu, İncirli Koy, Göbün Koyu, Zeytin Adası, Tersane Adası, Domuz Adası, Gemiler Adası ve Telmessos Antik Kenti şeklinde sıralayabiliriz.

Göcekte gezilecek yerler

Göcekte gezilecek yerler

GÖCEK'TE NEREYE GİDİLİR? 

Mavinin binbir tonunu gözler önüne seren koylarıyla popüler hale gelen Göcek'te tekne kiralama ya da günlük turlar ile eşsiz bir mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Sarp ve yalçın kayalarla çevrelenmiş girintili çıkıntılı yapısıyla dikkat çeken Göcek'i baştan sona keşfetmek isterseniz 12 adayı kapsayan turlara öncelik vermeniz daha verimli olacaktır.

Göcekte gezilecek yerler

Göcekte gezilecek yerler

Mavi yolculukta en beğenilen yerlerin başında Göcek Adası olmakla beraber; Batı Koyu ve İncirli Koy da ziyaretçilerin uğrak noktası haline geliyor. Tropik ada esintilerini hissedebileceğiniz Göbün Koyu ise turkuaz renkli suların yeşille buluştuğu eşsiz bir manzarayı ziyaretçilerine sunuyor. 

Göcek Adası

Göcek Adası

SİT alanı içerisinde olduğu için Göbün'ün doğasının hassas bir şekilde korunduğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda denizin dibindeki kalıntıların bir bölümünün geç Bizans Dönemi'ne ait olduğu bilinmektedir. Eğer bu kalıntıları daha yakından görmek istiyorsanız tertemiz sularda dalış fırsatına şans verebilirsiniz.

Göbün

Göbün

GÖCEK'İN ADALARINI KEŞFETMEDEN OLMAZ!

Göcek'te yer alan 12 adadan biri olan Zeytin Adası, üzeri zeytin ağaçlarıyla kaplı olduğu için bu ismi almıştır. Zeytin Adası içerisinde tarihi anlamda önemli bir konuma sahip olan Osmanlı Dönemi zamanından kaldığı bilinen bir zeytin sıkma atölyesi yer almaktadır. 

Zeytin Adası

Zeytin Adası

Körfezde yer alan adaların en büyüğü olarak nitelendirilen Tersane Adası ise Osmanlı döneminde kullanılan bir tersaneye ev sahipliği yapmaktadır. Geçmişte Telandria olarak isimlendirilen Tersane Adası, 1922'de mübadele nedeniyle boşaltılmıştır. Ancak eski Rum yerleşim kalıntılarını hala daha görebilirsiniz.

Tersane Adası

Tersane Adası

Göcek açıklarında ve Dalaman sınırında yer alan Domuz Adası, geçmişte adada bulunan yaban domuzlarından dolayı bu isimle anılmaktadır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olan ada, mavi yolculuğunuzda size eşlik edebilecek harikulade bir yer. 

Domuz Adası

Domuz Adası

GEMİLER ADASI

Gemiler Adası, diğer adalar gibi doğanın muhteşem bir atmosferini içerisinde barındırmaktadır. Ancak Bizans Dönemi'ne ait kilise ve şapel kalıntıları Gemiler Adası'nı özel kılmaktadır. Orta Çağ yerleşimine ait kalıntıların bir bölümü su altında da yer almaktadır. Ada Hristiyanlığın ilk yayıldığı merkezlerden biri olarak bilindiği için St. Nicholas ismiyle de anılmaktadır.

Gemiler Adası

Gemiler Adası

TELMESSOS ANTİK KENTİ

Telmessos Antik Kenti'nin tam olarak bilinmese de M.Ö. 3 bin yıllarında kurulduğu düşünülmektedir. Fethiye içerisindeki en eski yerleşim merkezi olarak bilinen Antik kent, yüzyıllar büyük bir özenle korunmaktadır. Likya ve Karia sınırında bir kıyı kenti olarak karşımıza çıkan Telmessos Antik Kentin isminin Apollo'nun oğlu Telmessos'tan geldiği rivayet edilmektedir. 

Telmessos Antik Kenti

Telmessos Antik Kenti

GÖCEK'E NASIL GİDİLİR?

  • İstanbul ve Göcek arasında yaklaşık olarak 708 kilometre mesafe bulunmaktadır. Eğer özel aracınız ile Göcek'e gitmeyi düşünürseniz; Osmangazi Köprüsü üzerinden Balıkesir, Akhisar, İzmir, Aydın ve Muğla rotasını takip edebilirsiniz. Ardından Fethiye güzargahı üzerinde yer alan Göcek'e toplamda 9 saatlik bir yolculukla ulaşmanız mümkündür.
  • Karayolunu kullanarak şehirlerarası otobüslerle de Göcek'e gidebilirsiniz. Ortalama 950,00 TL olan otobüs biletlerinizi aldıktan sonra; yaklaşık olarak 12 saat 46 dakika sürecek bir yolculukla Göcek'e ulaşılabilir.
  • Göcek'e hava yoluyla gitmeyi düşünüyorsanız; İstanbul Havalimanı veya Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Dalaman Havaalanına gitmeniz gerekmektedir. Göcek, Dalaman Havaalanına ortalama 17 kilometre mesafede yer almaktadır. Tahmini olarak İstanbul'dan Dalaman'a ulaşmak için uçak bileti fiyatları 1.780,00 TL olmakla beraber; 1 saat 15 dakikalık bir yolculuk süresi bulunmaktadır.

 

Göceke nasıl gidilir

Göceke nasıl gidilir

İYİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Jestar yusuf 7 ay önce

Jestar yusuf