İklim uzmanından şaşırtan tavsiye: “Giysilerinizdeki etiketleri sökmeyin!”

Prof. Dr. M. Levent Kurnaz, iklim krizinin çözümünün hepimizin elinde olduğunu vurgulayarak yapacağımız şeylerden birinin giysi etiketlerini kesmemek olduğuna dikkat çekti.

ÇEVKO Vakfı İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu’nun, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) Küresel Isınma Kurultayı Komitesinin beraber çalışarak gerçekleştirdiği 30. Yıl Söyleşilerinin Ağustos ayı konuğu, Prof. Dr. M. Levent Kurnaz oldu.

SICAKLIK SEVİYESİ 2020 YILINDA REKOR KIRDI

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Levent Kurnaz, geçmişten bugüne uzanan sıcaklık farklılıklarının ve insan nüfusu ilişkisine dikkat çekti. Kurnaz, 1900'den bu yana artan küresel ortalama sıcaklık derecesinin, 2020'de en yüksek seviyeye çıktığını söyledi.

KIYAFET ETİKETLERİNİ SÖKMEYİN!

İklim krizinin üstesinden gelebilmek için  yapabileceğimiz şeylerin olduğunu dile getiren  Kurnaz, kıyafet etiketlerinin sökülmesinin geri dönüşümü sıkıntıya sokacağını söyledi. Kurnaz, “Kıyafet alıyorsak aldığımız her kıyafeti uzun süre giymeye dikkat etmeliyiz. Önceliğimiz bu olmalı. Bunun yanı sıra aldığımız kıyafetlerde kesinlikle etiketleri sökmemeliyiz. Kıyafetlerin üzerinde yer alan etiketler kimlik niteliği taşımaktadır. Eğer bir kıyafetin kimliği yoksa neye göre geri dönüşüm yapılabileceği tespit edilememektedir. Bu da o ürünün geri dönüşümünü zorlaştırmaktadır” açıklamasında bulundu.

BİR YORUM YAPIN 0