İstanbul'da dondurma nerede yenir? İstanbul'un en iyi dondurmacıları

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dondurma, hafif oluşu ve farklı aromalarıyla her yaş grubunun sevdiği lezzetlerden biridir. Günün her saatine lezzet katan dondurmayı en iyi yerde yemek de oldukça önemli. Peki İstanbul'daki en iyi dondurmacılar hangileri? İstanbul'da en iyi dondurmacılara nasıl gidilir? İşte dondurma severlerin gitmesi gereken en güzel dondurmacıları sizler için açıkladık...

7'den 70'e herkesin bayılarak tükettiği dondurma, sıcak havalarda içimizi serinletmek ve birbirinden özel çeşitleriyle lezzet şöleni yaşamak için harika bir seçenektir. Bazen sahil kenarında huzurlu bir yürüyüşe bazen de güneş batarken çimenlerin üzerine oturduğumuzda bizlere eşlik eden dondurma; tüm anlarımızı keyifli kılıyor. Marketlerde hazır satılan dondurmaları tüketmek yerine geleneksel dondurma lezzetleri tatmak istiyorsanız; İstanbul'daki en güzel dondurmacılar tam da aradığınız yer! Gelin İstanbul'a şahane seçenekleriyle sizi kendine hayran bırakacak ünlü dondurmacıları birlikte keşfedelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da ıslak hamburger nerede yenir?

MEŞHUR DONDURMACI ALİ USTA

Moda'da yer alan Meşhur Dondurmacı Ali Usta, 1969 yılından itibaren dondurma severlere kapılarını aralıyor. Çocukluk döneminde dondurmacılığa adım atan Ali Kumbasar, gerçek meyve ve şeker kullanarak hazırladığı dondurmalarıyla 70'e yakın çeşidi müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Meşhur Dondurmacı Ali Usta

Meşhur Dondurmacı Ali Usta

Her gün 30'un üzerinde çeşidi tezgahında sergileyen Ali Usta'nın her zevke hitap eden dondurmalarının yanı sıra; Santa Maria dondurması en popüler dondurma çeşididir. Saat 10:00 ve 03:00 saatleri arasında hizmet veren dondurmacıya mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz!

Meşhur Dondurmacı Ali Usta dondurmaları

Meşhur Dondurmacı Ali Usta dondurmaları

ADRES: Caferağa, Moda Cd., 34710 Kadıköy/İstanbul

BÜYÜKADA YUNUS DONDURMACISI

Büyükada ve Kınalıada'da el arabasıyla müşterilerine hizmet veren Yunus Dondurmacısı, 1960 yılından beri muhteşem lezzetleriyle adalıların vazgeçilmezi haline gelmektedir. Sabit bir yerde mekanı olmayan Yunus Dondurmacısına adalara gittiğinizde denk gelirseniz mutlaka bu geleneksel tadı denemenizi tavsiye ederiz!

 Yunus Dondurmacısı

Yunus Dondurmacısı

DONDURMACI YAŞAR USTA

70 çeşit dondurmayla müşterilerine birbirinden eşsiz lezzetler sunan Dondurmacı Yaşar Usta, yaklaşık 42 yıldır Bostancı'da hizmet vermektedir. Mevsime özel meyvelerle hazırladığı dondurmalar, müşteriler tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Dondurmacı Yaşar Usta

Dondurmacı Yaşar Usta

Gün içerisinde saat 10:00 ile gece 24:00 arasında hizmet veren Dondurmacı Yaşar Usta'nın en meşhur dondurması ise tahin ve cevizli olandır.

Dondurma

Dondurma

ADRES: Bostancı, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cd No:33, 34744 Kadıköy/İstanbul

ROMA DONDURMACISI

İtalyan tip dondurma hazırlayan Roma Dondurmacısı, 1962 yılından beri Beşiktaş'ta hizmet vermektedir. Yaklaşık 12 çeşit dondurmasıyla dondurma severlere hizmet veren Roma Dondurmacısı, üretimini kendi üretim merkezinde yapmaktadır. 

 Roma Dondurmacısı

Roma Dondurmacısı

Roma dondurmacısının favori dondurmalarının başında kaymaklı ve antep fıstıklı dondurma varken; Türk kahveli, damla sakızlı ve tarçınlı dondurma da dikkat çekmektedir.

Dondurma çeşitleri

Dondurma çeşitleri

ADRES: Cihannüma, Barbaros Blv. 5/A, 34353 Beşiktaş/İstanbul

GİRANDOLA 

İtalyanca "rüzgar gülü" anlamına gelen Girandola Dondurma, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinin dondurmayla buluşmuş halini gözler önüne sermektedir. Arnavutköy'ün en dikkat çeken mekanlarından biri olan bu dondurmacıda kazandibili, elmalı tarçınlı, fındıklı gibi farklı tatlar yer almaktadır. 

Girandola Dondurma

Girandola Dondurma

Eğer değişik ve alışılmışın dışında tatlara merakınız varsa; buraya geldiğinizde kahveli brownieli ya da bitter stracciatellalı dondurmaları tatmanızı tavsiye ederiz!

Dondurma çeşitleri

Dondurma çeşitleri

ADRES: Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Bebek Caddesi, No 109, Beşiktaş, İstanbul

SEREZ DONDURMACISI

Geleneksel dondurmanın sembolü olarak görülen Serez Dondurmacısı, Kadıköy'ün en göz alıcı dondurmacılarından biridir. Menüsündeki zengin çeşitliliğiyle dikkatleri üzerine çeken Serez Dondurmacısında yoğurtlu dondurmalar, sütlü veya sütsüz dondurmalar, şekersiz dondurmalar her zevke hitap etmektedir. 

Serez Dondurmacısı

Serez Dondurmacısı

ADRES: Sahrayıcedit Mahallesi, Atatürk Caddesi, No 38, Kadıköy, İstanbul

AFİYET OLSUN!

Patates püresini 10 kat lezzetli yapacak tarif! Evde pürüzsüz patates püresi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Patates püresini 10 kat lezzetli yapacak tarif! Evde pürüzsüz patates püresi nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

alben 7 ay önce

roma dondurmasi Slimpasa

Merve akhan 10 ay önce

Rumeşikavagı dondurmacı harika lezzetler bal badem ve tahinlisi süper