Karamağara Koyu nerededir? Karamağara Koyu'na nasıl gidilir?

Hatay'ın enfes manzaralarına kucak açan Karamağara Koyu, güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Peki, Karamağara Koyu nerededir? Hatay Karamağara Koyu'na nasıl gidilir? Karamağara koyu nasıl bir yerdir? İşte merak ettiğiniz her şey haberimizde sizleri bekliyor...

Türkiye, yüzyıllardır pek çok uygarlığın ayak izlerini taşıyan benzersiz bir atmosferi içerisinde barındırmaktadır. Tarihin köklü geçmişini yansıtan eserler ve çağın ötesinde mimarisiyle hafızalara kazınan bu coğrafyanın her ayrıntısı dikkat çekmektedir. Asya ve Avrupa'nın köprüsü niteliğinde olan ülkemizin kuzeyinden güneyine her köşesi milyonlarca turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Medeniyetlerin beşiği olan Hatay'a doğru rotamızı çevirdiğimizde ise bizleri hem tarihsel ögelerin zenginliği hem de doğanın muhteşem eserleri karşılıyor. Her açıdan harikulade bir havayı soluma imkanı tanıyan Hatay'da kültürel dokunun yanı sıra mavinin pek çok tonunu gözler önüne seren manzaralar da ilgi çekicidir. Gelin, birlikte Hatay'ın gizli cevheri Karamağara Koyu'na doğru ufak bir yolculuğa çıkalım.

KARAMAĞARA KOYU NEREDEDİR?

Mavi ve yeşilin buluşma noktası olan Karamağara Koyu, Hatay Yayladağı'nda yer almaktadır. Türkiye'nin coğrafi açıdan en güneyinde bulunan Yayladağı'na gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Karamağara Koyu yer almalıdır.

Doğu Akdeniz'in başlangıç kısmında yer alan Karamağara Koyu, kıvrımlı yollarıyla dikkat çekmektedir. Geçmişte korsanların saklanmak için geldiği koya ulaşmak için karadan 7 kilometrelik kıvrımlı yolları aşmanız gerekmektedir. 

KARAMAĞARA KOYU NASIL BİR YERDİR?

Dev bir akvaryumu anımsatan görünümüyle göz kamaştıran Karamağara Koyu, dalış tutkunları ve olta balıkçılarının en sık geldiği yerlerden biridir. Berrak suları, tertemiz havası ve yeşilin yansımalarıyla hayranlık uyandıran koya her yıl binlerce turist akın akın gitmektedir. 

"SON YILLARDA DEĞERİ ANLAŞILDI"

Yayladağı Kültür Varlıklarını Koruma ve Turizm Derneği (KUTAV) Başkanı Fehim Yaşekmez, Karamağara'nın güzelliğinin son yıllarda değerinin anlaşıldığını belirterek "Bölgede benzeri bulunmayan, bir görenin tekrar geldiği Karamağara, son 2-3 yıldır hiç görmediği kadar ziyaretçiyi ağırlıyor. Altyapı hizmetleri bittiğinde buranın en gözde turizm noktalarından biri haline geleceğini umuyoruz. 5 yıl öncesine kadar sezonda ortalama 50 bin kişinin geldiği Karamağara'ya, geçtiğimiz yaz 100 bin kişinin geldiği biliniyor. Bu yıl bu rakamın artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Dalış tutkunları için vazgeçilmez bir fırsat sunan Karamağara hakkında Yaşekmez şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin birçok noktasından dalış tutkunu sporcular ve deniz altı fotoğrafçıları bölgeye geliyor. Karayolu ve bazı alt yapı sorunları eksik. Bunlar giderildiğinde bölgenin parlayan yıldız olacağını düşünüyoruz"

Ailesiyle denize girmek ve keyifli anlar geçirmek için Karamağara Koyu'nu tercih eden Avaz Pekder ise "Herkes burayı görsün, buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu keşfetsin istiyorum. Burası adeta bir cennet" diye konuştu.

KARAMAĞARA KOYUNA NASIL GİDİLİR?

  • İstanbul'dan Hatay'a gitmek için öncelikle hava yollarını tercih edebilirsiniz. Ortalama 222,99 TL'ye satın alabileceğiniz uçak bileti ile yaklaşık 1 saat 35 dakika içerisinde Hatay'a ulaşabilirsiniz.
  • Eğer kara yollarını kullanarak Hatay'a ulaşmak isterseniz yaklaşık 180,00 TL'ye satın alacağınız otobüs bileti ile 16 saat 4 dakika içerisinde Hatay'da olabilirsiniz.

Hatay'a ulaştıktan sonra dilerseniz Samandağ ilçesinden tekne turlarını kullanarak Karamağara Koyu'nu baştan sona keşfedebilirsiniz. 

Ya da merkezden dilediğiniz ulaşım taşıtlarını tercih ederek Karamağara Koyu'na ulaşım sağlayabilirsiniz.

En iyi far paletleri hangisi? Uygun fiyatlı en iyi 5 far paleti

İLİŞKİLİ HABER

En iyi far paletleri hangisi? Uygun fiyatlı en iyi 5 far paleti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0