Brüksel'de Türk mutfağının zenginliği tanıtıldı

Avrupa'nın kalbi olarak nitelendirilen Brüksel kentindeki "EatBrussels" isimli gastronomi festivalinde Türk mutfağına yer verildi.

Brüksel Başkent Bölgesi yönetimi tarafından her yıl düzenlenen "EatBrussels" festivalinde Türk mutfağından lezzetler ana yemek olarak yer aldı. Festivalde tanıtılan menülerden birinde başlangıç yemekleri arasında Fransa'nın Lille şehri ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'dan lezzetler bulunurken tatlı ise Brüksel bölgesine aitti.

Menüde ana yemek olarak ise Osmanlı mutfağının en ilgi çeken yemeklerinden biri olan mutancana ve perde pilavı yer aldı. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, yemek sırasında konuşma yaparak mutancananın, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemek olarak bilindiğini ifade etti.

Ulusoy çeşitli kuru meyvelerin kullanılarak hazırlanan bir kuzu yahnisi olan mutancananın Türk mutfağının nadide lezzetlerinden biri olduğunu belirtti ve konukların Türk mutfağının zenginliğini bir kez daha gördüklerini söyledi. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Misafir66 2 yıl önce

Cunhuriyet bizlere Osmanli mutdagini bile unutturdu! Nice saray yemekleri vardi! Yedirdiler bi kuru pilav…

Osman 2 yıl önce

40 yıldır Osmanlı mutfağı araştırırım. Böyle uydurmalar görmedim. Atalarımız tatlı ve tuzlu karıştırmazdı. Bunlar uzak doğu ve batılıların taklit lezzetleri. Bizde de sonradan görme gurmeler, şimdi bu hikayeleri uydurmaya başladı. Sonradan olma gurmeler, yarın kabanı tekmeler... :):):):