2023 Adalar vapur ücreti ne kadar? 2023 Adalar vapur kalkış saatleri

İstanbul'a yakınlığı sebebiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Adalar, özellikle yaz aylarında yoğun rağbet görüyor. Günü birlik geziler için Adalar'a gitmek isteyen birçok kişi internette vapur seferlerini araştırıyor. Peki Adalar nerede? Adalar vapur seferleri saat kaçta? 2023 Adalar vapur ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Şehir hayatının yoğun temposunda kendimize zaman ayırmak neredeyse imkansız bir hayale dönüşebiliyor. Güney sahillerinde sevdiklerimizle birkaç gün geçirmek bazen mümkün olmasa da günübirlik gezilerle eğlencenin tadına varabilmek mümkün. İstanbulluların vazgeçilmezi Adalar, mavi ve yeşilin iç içe geçtiği görsel bir şöleni ziyaretçilerine sunuyor. Eğer siz de bu sıcak yaz günlerinde doğaya kaçmak ve keyifli vakitler geçirmek isterseniz Adalar mutlaka seyahat rotanızın en üst sırasında yer almalı. Peki ama Adalar'a nasıl gidilir? Adalar vapur saatleri nasıldır? Tüm bu merak edilen soruların yanıtını gelin birlikte öğrenelim. 

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da dondurma nerede yenir? İstanbul'un en iyi dondurmacıları

ADALAR NEREDE?

Marmara Bölgesi'nde bulunan Adalar Marmara Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer almaktadır. İstanbul'a yakınlığı açısından ise Anadolu Yakası'nın güney kıyılarında Adaların konumlandığını söyleyebiliriz. Adalar İstanbul'un bir ilçesini oluşturmaktadır ve toplamda 4 ada bu oluşum içerisinde sayılmaktadır. Bu adalar Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'dır.

Adalar vapuru

Adalar vapuru

ADALARA NASIL GİDİLİR?

  • İstanbul'dan Adalar'a gitmek için deniz yolunu kullanmanız gerekmektedir. İstanbul Anadolu Yakası'ndan Bostancı ve Kadıköy'den hareket eden vapurlara binebilirsiniz. 
  • Eğer Avrupa Yakası'ndan Adalara gitmek isterseniz; Eminönü, Kabataş ve Beşiktaş'tan kalkan vapurlar ile Adalar'a ulaşmanız mümkündür.

Adalar vapurundan bir kare

Adalar vapurundan bir kare

ADALAR VAPUR KALKIŞ SAATLERİ NASIL?

Eğer Avrupa Yakası Kabataş'tan Adalar'a gitmek isterseniz hafta içi ve hafta sonu farklı saatler olduğunu unutmamalısınız. 

Hafta içi ve cumartesi günleri Kabataş- Adalar hattı saatleri şu şekildedir;

(NOT: Gece tarifesi yani 00:30:00 ve 05:30 saatleri arası mevcut ücretin 2 katı tarife uygulanmaktadır.)

Pazar ve tatil günlerinde ise Kabataş-Adalar vapur hattı saatleri şu şekildedir;

(NOT: Gece tarifesi yani 00:30:00 ve 05:30 saatleri arası mevcut ücretin 2 katı tarife uygulanmaktadır.)

Eğer Beşiktaş üzerinden Adalar'a hafta içi ve cumartesi günleri gitmek isterseniz Beşiktaş-Adalar vapur hattı saatleri şöyledir;

Adalar Beşiktaş hattı saatleri

Adalar Beşiktaş hattı saatleri

Pazar ve tatil günlerinde ise Beşiktaş-Adalar vapur hattı saatleri şu şekildedir;

Adalar Beşiktaş hattı pazar günleri ve tatil günleri çizelgesi

Adalar Beşiktaş hattı pazar günleri ve tatil günleri çizelgesi

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Bostancı üzerinden Adalar'a ulaşmak için Bostancı-Adalar vapur hattını kullanabilirsiniz. İşte Bostancı- Adalar hafta içi ve cumartesi günü vapur saatleri;

Bostancı-Adalar vapur hattı

Bostancı-Adalar vapur hattı

Bostancı- Adalar hattı pazar günü ve tatil günü vapur saatleri ise şu şekilde;

Bostancı- Adalar hattı pazar günü ve tatil günü vapur saatleri

Bostancı- Adalar hattı pazar günü ve tatil günü vapur saatleri

ADALAR VAPUR ÜCRETLERİ NE KADARDIR?

İstanbul'dan Adalar'a gitmek için vapura belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Beşiktaş'tan Adalara giden vapur seferlerinin ücretleri şu şekildedir;

Adalar vapur ücreti 2023

Adalar vapur ücreti 2023

Bahar ve yaz düğünlerinde ne giyilir? Düğün kombini nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar ve yaz düğünlerinde ne giyilir? Düğün kombini nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0