Yargıtay'dan boşanma davasında şoke eden karar! Eşler birbirinin giyim tarzına karışamaz...

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nde gerçekleşen bir boşanma davasında, eşinin giyim tarzına müdahale ettiğini ve sosyal şiddete maruz kaldığını iddia eden koca mahkeme tarafından haklı bulundu.

Yargıtay 2. Hukuk Daire'nde görülen bir boşanma davasının sebebi ve sonucu herkesi şaşırttı. İstanbul'da bir şirkette çalışan S.A isimli bir erkek, eşinin kendisine sürekli giyim tarzı hakkında müdahale ettiğini söyleyerek boşanma davası açtı. S.A eşinin gittiği yerlere ve görüşme sağladığı insanlara müdahale ettiğini belirtti ve sosyal şiddete maruz kaldığını öne sürdü. Eşinin çocuklarıyla da yeteri kadar ilgilenmediğini ve kendisini evden kovduğunu da ifadelerine ekleyen S.A evliliklerinde anlaşma sağlayamadıkları gerekçesiyle boşanma davası açtığını vurguladı.

İlk derece mahkemesinde görülen davada kadının tam kusurlu olduğu kabul edilerek  erkeğin boşanma dilekçesi kabul gördü. Bunun üzerine kadının karara itiraz etmesiyle dava dosyası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 38. Hukuk Dairesi'ne aktarıldı. İstinaf dosyasını incelemeye alan Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) kadına yönelik iddiaları kabul etmedi ve ilk derece mahkemesinin kararını kaldırma kararı aldı. 

İstinaf Mahkemesi tarafından verilen karara itiraz eden S.A, Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin yaptığı incelemeler sonucunda erkeğin davasının reddine karar verilmesinin usul ve kanunu aykırı olduğu belirtildi. Böylece Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin incelemeleri sonucunda istinaf mahkemesinin kararı bozuldu.

Aslı Enver'in yeşillikler içindeki pozları dikkat çekti

İLİŞKİLİ HABER

Aslı Enver'in yeşillikler içindeki pozları dikkat çekti
Mehmet Ali Erbil'in duygusal anları! Hayranı ağlattı...

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Ali Erbil'in duygusal anları! Hayranı ağlattı...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0