Alman Dayala Bursa'da Müslüman olup adını Derya yaptı

Bir eğitim programıyla 10 sene önce Türkiye'ye gelerek İnegöl'de yaşayn Dayala, Müslüman olarak ilçeye tamamen yerleşti. Adını da değiştirerek Derya yaptı. Türk kültürüne büyük ilgi duyan genç kadın yaşadığı süreci anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

10 yıl önce Bursa'nın İnegöl ilçesine bir eğitim programıyla gelen Dayala Lang, Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden eski Başkan İsmail Karaman ve ailesinin misafiri olarak o dönemde ilk olarak ismini değiştirdi. Derya ismini kullanan Alman kadın, her sene İnegöl'e gelerek Karaman Ailesi'nin yanında kaldı.

Türkçe öğrenen 24 yaşındaki Dayala, İslam dinine ilgi duydu ve araştırmaya başladı. İlk olarak Ramazan ayında oruç tutarak Kurban Bayramı'nda da kurban kesimine katıldı. Camiye giderek namaz kılan genç kadın, Türk örf ve adetlerini de öğrendi. İlçeye yeniden gelen Lang, Karaman Ailesi'nin evinde konaklayarak özlem giderdi. Makarna, salça yapmayı da öğrenen Lang, hayali olan traktör sürmeyi de öğrendi.

 

"TÜRK DÜĞÜNLERİ ÇOK GÜZEL"

Güzel anılarını anlatan Dayala Lang, şunları ifade etti: 

"10 yıl önce İnegöl'e geldim. Çok iyi bir ailenin yanında kaldım. Birbirimize alıştık ve akraba gibi olduk. Benim için çok değerli oldular. Cerrah'ta ve İnegöl'de İngilizce dersleri verdim. Benim İsmail ağabeyim önceden Cerrah'ta Belediye Başkanıydı. Bütün düğünlere davetliydik her hafta sonu düğünlere gittik, bir düğünden başka bir düğüne koştuk. Ben düğünlerde oynamayı çok seviyorum. Türk düğünleri çok güzel ve bir arkadaşımın kına gecesini gördüm çok güzeldi. Tavuk almaya da gittim her şeyi gördüm. İlk geldiğimde 1 gün oruç tuttum sonra Şeker Bayramı gördüm çok güzeldi... Benim Türk ailem benim için ailem İsmail ağabeyin ve Fatma ablanın çocukları benim için kardeş gibi hem de onların kuzenleri benim de kuzenlerim. Bir kuzenim var bana traktör sürmeyi öğretti. Almanya'da şehirde oturduğumdan süremiyordum o yüzden ilk defa traktör sürdüm, çok hoşuma gitti, çok beğendim. Tarlaya gittik. İlk geldiğimde ismimi pek söyleyemiyorlardı (Dayala) Türkler için biraz zor geliyor. Sonra Türk ismi isteyip istemediğimi ben de evet olur dedim. D ile başlayan bir isim olsun çünkü benim ismim de D ile başlıyor dedim. Bana sordular Damla mı olsun Derya mı olsun sonra ben de Derya'yı seçtim çünkü anlamı çok güzel deniz demek." 

 

Esra Erol'da da yürekleri burkan kavuşma! 10 yıllık hasret son buldu

İLİŞKİLİ HABER

Esra Erol'da da yürekleri burkan kavuşma! 10 yıllık hasret son buldu
Megastar Tarkan sahneleri özledi

İLİŞKİLİ HABER

Megastar Tarkan sahneleri özledi

BİR YORUM YAPIN 0