İklim Değişikliği 26. Taraflar Konferansı Başkanı'ndan Emine Erdoğan'a davet!

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26. Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma, Emine Erdoğan için "First Lady olarak iklim ve sıfır atık konularındaki öncülüğünüz dünya ülkelerine örnek oluyor" şeklinde övgü dolu sözler kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu esnasında New York’ta açılan Türkevi’nde Birleşik Krallık milletvekili ve COP26 Başkanı Alok Sharma ile bir arada bulundu.

Sharma, Türkiye'de sıfır atık ve iklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Emine Erdoğan'ın öncülüğü ve liderliğini yakından takip ettiğini belirtti ve bu durumun dünya ülkelerine örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi. Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve atık konularındaki çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Sharma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetli olduğu Glasgow’da gerçekleşecek iklim zirvesine Emine Erdoğan'ı da beklediğini dile getirdi.

Emine Erdoğan, iklim krizinin sınırları aşan bir sorun olduğunu vurgularken, küresel iş birliği ile bu sorunu atlatabileceklerini söyledi. Son dönemde iklim değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen sel, yangın gibi afetlerin ders niteliğinde olduğunu belirterek bu konu sadece çevre değil, ekonomi, tekstil, tarım, sağlık, turizm alanlarını da yakından ilgilendirdiğini açıkladı.

Alok Sharma, görüşmeden sonrasında Twitter hesabından paylaşımda bulunarak Türkiye’de çevre sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan Emine Erdoğan ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kahreden haber! Bir anne koronavirüsten dolayı bebeğini görmeden vefat etti

İLİŞKİLİ HABER

Kahreden haber! Bir anne koronavirüsten dolayı bebeğini görmeden vefat etti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0