Kahreden haber! Bir anne koronavirüsten dolayı bebeğini görmeden vefat etti

Koornavirüs ve varyantlarıyla olan mücadeleye devam ederken gelen ölüm haberlerindeki acı gerçekler yürekleri parçaladı.

Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşanan acı olayı Yoğun Bakım uzmanı Dr. Gülbahar Çalışkan, anlattı. Çalışkan, vefat eden genç annelerin bebeklerini görmediklerini belirtti. Kronik ve ileri yaş hastalarla dolan yoğun bakımların ölümle sonuçlanmasının önüne geçmenin tek yolunun aşıdan geçtiğini hatırlattı. 

koronavirüs

koronavirüs

Çalışkan "Aslında evet çok çalışıyoruz, çok yorulduk fiziksel olarak ama fizikselden daha çok psikolojik olarak yorulduk çünkü o gencecik hayatlar elimizde kaldığında biz de çok etkileniyoruz, üzülüyoruz. Şu anda daha çok üzülüyoruz çünkü bunların hepsini önleyebiliriz. Çünkü biliyoruz ki aşı etkili, olmamız lazım. Son pişmanlık fayda etmez" şeklinde konuştu.

koronavirüs

koronavirüs

Son olarak ise geçtiğimiz gün  genç bir annenin bebeğini kucağına almadan hayatını kaybettiğini bu sözlerle anlattı:

"Hastamızı doğumdan sonra solunum sıkıntısı geliştiği için yoğun bakıma almıştık. Tabii ki kendinden daha çok bebeğindeydi aklı. Bebeğini de kısa süreli bir yoğun bakıma almışlardı ama durumu stabildi. Oradaki hemşire arkadaşlar bize bebeğin fotoğrafını atıyordu, biz de bunları anneye gösteriyorduk. Takip eden süre içinde anne entübe oldu ve maalesef biz anneyi kurtaramadık. Anne bir kez bile bebeğini kucağına alamadı ve o çocuk da bir kez bile annesini görememiş olacak. Bu durum bizi, çalışanları, hemşireleri çok derinden yaraladı. Artık biz böyle olaylar yaşamak istemiyoruz. Herkes hayata tutunsun istiyoruz. Kimse üzülmesin, kimseyi üzmeyelim istiyoruz."

 

Hakan Boyav Teşkilat dizisine katıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Hakan Boyav Teşkilat dizisine katıldı!
İklim Değişikliği 26. Taraflar Konferansı Başkanı'ndan Emine Erdoğan'a davet!

İLİŞKİLİ HABER

İklim Değişikliği 26. Taraflar Konferansı Başkanı'ndan Emine Erdoğan'a davet!

BİR YORUM YAPIN 0