Çok para harcamadan İstanbul'da gezilebilecek yerler nerelerdir?

Türkiye'nin ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'da az parayla çok güzel gezi rotaları oluşturabilirsiniz. İstanbul'un doğasına ve kültürüne yakından şahit olmak isterseniz harika seçenekler sizleri bekliyor. Peki İstanbul'da az bütçeyle nasıl gezilir? Az parayla İstanbul'da neler yapılabilir? Çok para harcamadan İstanbul'da gezilebilecek yerler nerelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Yaklaşık 16 yüzyıldır dünyanın en değerli şehirlerinden biri olan İstanbul'un adım attığınız andan itibaren her köşesinde eşsiz güzelliklere şahit olabilirsiniz. Her mevsim farklı aktivitelerle dolu anlar yaşamaya olanak sunan bu şehir özellikle sonbaharın gelişiyle bambaşka bir havaya bürünüyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerine kapılarını aralayan İstanbul'da uçtan uca bir keşif yapmak istiyor ancak bütçenizi ayarlamakta zorlanıyorsanız hiç endişelenmeyin. Cep yakmayan ufak bir bütçeyle tarih ve kültürel zenginliğin ana vatanı olan İstanbul'a siz de kucak açabilirsiniz. Gelin az bütçeyle İstanbul'da bir gezi rotası oluşturmanın yollarını birlikte keşfedelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da sonbaharda gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul'da en güzel Tabiat Parkları

İSTANBUL'DA ÇOK PARA HARCAMADAN GEZİLECEK YERLER

İstanbul denildiği zaman akla ilk olarak tarihi dokusuyla göz kamaştıran yapılar gelmektedir. Tarihi yarımada da yer alan Topkapı Sarayı, her dönemde popülerliğini koruyan yapılardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Fatih ilçesine bağlı Sarayburnu'nda yer alan Topkapı Sarayı, İstanbul'un fethinden sonra yapılmış ve Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli bir sembolü olarak yıllarca hizmet vermiştir. 

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı

532 yılında Roma İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılan Yerebatan Sarnıcı da  farklı atmosferiyle eşi benzeri olmayan bir dokuyu gözler önüne sermektedir. 140 metre uzunluğunda olan Yerebatan Sarnıcı 70 metre genişliğindedir. Yapıldığı yıllarda sarayın ve halkın su ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bu sarnıç şimdilerde hem turistik hem de kültürel açıdan İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olarak görülmektedir. 

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da keşfedilmeyi bekleyen 5 ilgi çekici müze

Bunun yanı sıra; Kız Kulesi, Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Anadolu Hisarı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi gibi pek çok yer İstanbul'un göbeğinde sizleri bekliyor!

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı

Eğer Topkapı Sarayı ve diğer müzeleri rahatlıkla gezmek isterseniz 60 TL karşılığında Müze Kartı alarak İstanbul'un tarihine yolculuk yapabilirsiniz.

MAVİLİKLER İÇİNDE BOĞAZ TURUNU DENEYİN!

Doğal güzellikleri ile hayranlık uyandıran İstanbul'da sonbaharın hafifçe esen rüzgarını arkanıza alarak mavi bir yolculuk yapabilirsiniz. Denizin sakinliğinin arasında süzülen vapurlar ile boğaz turu yapmak; az bütçeyle çok huzuru size altın tepsiyle sunacak.

İstanbul Boğaz turu

İstanbul Boğaz turu

Üsküdar, Eminönü, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan İstanbul Boğazı'na açılan vapur turları yapabilirsiniz. Dilerseniz temiz havayı içinize çekerek çay ve simit eşliğinde martıları seyredebilirsiniz.

İstanbuldan manzaralar

İstanbuldan manzaralar

ORTAKÖY'ÜN TADINI ÇIKARIN!

Büyük Mediciye Camii ya da halk arasında bilindiği adıyla Ortaköy Camii, Ortaköy'ün en önemli sembollerinden biridir. 1853 yılında inşa edilen cami Sultan Abdulmecid tarafından Mimar Nigoğos Balyan'a yaptırılmıştır.

Ortaköy Camii

Ortaköy Camii

Köklü tarihiyle dikkat çeken Ortaköy Camii'yi gezdikten sonra banklara oturup boğaz manzarasına karşı meşhur kumpir lezzetinin tadına bakabilirsiniz. Sonrasında dilerseniz bir yandan çayınızı yudumlayıp bir yandan da cüzi bir miktar ücret karşılığında yemciden alacağınız yemler ile meydandaki güvercinleri besleyebilirsiniz.

Ortaköy

Ortaköy

BEYOĞLU YEŞİLÇAM SİNEMASINDA NOSTALJİK BİR YOLCULUK YAPIN!

Sonbaharın gelişiyle havalar da serinlemeye başladı açık havada pek fazla vakit geçirmek yerine film keyfi yapmak isterseniz; Beyoğlu Yeşilçam sinemasında nostaljik bir yolculuk yapabilirsiniz. 70'ler ve 80'ler dönemine damga vuran filmleri izleyebileceğiniz sinemalarda uygun bir fiyata kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz.

Beyoğlu sineması

Beyoğlu sineması

TABİAT PARKLARINDA DOĞANIN TADINI ÇIKARIN!

İstanbul'da doğayla iç içe vakit geçirip kendinizi birkaç saatliğine huzurun kollarına bırakmak isterseniz İstanbul'un en güzel tabiat parklarına gidebilirsiniz. Belgrad ormanı içerisinde yer alan Ayvatbendi Tabiat Parkı, Göktürk Göleti Tabiat Parkı, Avcıkoru Tabiat Parkı, Bendler Tabiat Parkı, Büyükada Tabiat Parkı, Çikingoz Tabiat Parkı, Değirmenburnu Tabiat Parkı ve Dilburnu Tabiat Parkı gibi pek çok seçenek arasından size yakın olan ya da en beğendiğiniz tabiat parklarında bir termos çay ya da kahveyle gidebilirsiniz.

İstanbul tabiat parkları

İstanbul tabiat parkları

KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

İstanbul'da hangi restoranlar Michelin Yıldızı aldı? İstanbul Michelin restoranları nerede?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da hangi restoranlar Michelin Yıldızı aldı? İstanbul Michelin restoranları nerede?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0