Doğu Ekspresi nedir, nerelere gider? 2023 Doğu Ekspresi bilet fiyatları

Son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen Doğu Ekspresi, özellikle kış aylarında seyahat tutkunlarının vazgeçilmezi oldu. Yılın ilk seferinin 11 Aralık’ta yapılması planlanan Doğu Ekspresi hakkında tüm merak edilen detayları sizler için araştırdık. Peki, Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi güzergahı nasıldır? Doğu Ekspresi bilet fiyatları nedir? İşte detaylar...

Tren yolculuklarından vazgeçemeyen seyahat tutkunları, Aralık ayının gelmesini büyük bir heyecanla bekledi. Doğanın derin bir uykuya daldığı ve huzurun çevremizi sarıp sarmaladığı aralık ayını seyahatseverler için özel kılan şey ise Doğu Ekspresinin başlangıç tarihi olması. Şehrin karmaşasından uzaklaşarak Anadolu'nun zengin şehirlerini adım adım keşfetme fırsatı sunan Doğu Ekspresi 7'den 70'e herkes için harika bir tatil seçimi olabilir. Farklı kültür ve medeniyetlerin ayak izlerini taşıyan bu toprakları keşfetme imkanı sunan Doğu Ekspresiyle siz de macera dolu bir tren yolculuğu yapmak isterseniz gelin bilinmesi gereken detayları adım adım öğrenelim. 

Güney Kurtalan Ekspresi nedir? 2022 Güney Kurtalan Ekspresi fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERGüney Kurtalan Ekspresi nedir? 2022 Güney Kurtalan Ekspresi fiyatları

DOĞU EKSPRESİ NEDİR? DOĞU EKSPRESİ GÜZARGAHI NASIL?

Zengin doğasıyla göze çarpan Türkiye'de bir yanda yeşilin binbir tonuna kucak açabilir diğer tarafta gökyüzünün sonsuz dinginliğiyle baş başa kalabilirsiniz. Her mevsim renk cümbüşünü anımsatan doğasıyla insanı içine çeken bu coğrafyayı bir pencereden izlemek harika olmaz mıydı? İşte Doğu Ekspresi, Ankara'dan başlayarak sırayla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'ı yakından görme imkanı tanıyor.

Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi

DOĞU EKSPRESİ SAATLERİ 

Doğu Ekspresi son dönemlerde tur şirketleri ya da bireysel olarak yapabileceğiniz bir tren yolculuğu fırsatını gezi severlere sunuyor. Bu yolculukta yaklaşık 24 saat süren bir zaman diliminin ardından Ankara'dan Kars'a ulaşabiliyorsunuz. Ankara ve Kars'tan kalkış-varış saatleri ise şu şekildedir:

Doğu Ekspresi saatleri

Doğu Ekspresi saatleri

DOĞU EKSPRESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Doğu ekspresinde yer alan vagonlar; pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlar olmak üzere ayrılmaktadır. Kuşetli vagonların içerisinde 10 kompartıman bulunmakla beraber; her kompartımanda toplamda 4 kişilik yolcu kapasitesi bulunmaktadır. Çarşaf, pike ve yastık gibi uyku malzemeleri TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından yolculuk için verilmektedir. Aynı zamanda kompartımanda yer alan koltuklar yatağa dönüşme özelliği sayesinde rahat bir uyku çekmeniz de mümkün.

Doğu Ekspresi hakkında bilinmesi gerekenler

Doğu Ekspresi hakkında bilinmesi gerekenler

Yemekli vagonlar ise 4'er kişilik masalardan meydana gelmektedir. Dilerseniz burada; kahvaltı, çorba, sıcak yiyecekler, soğuk sandviçler ve sıcak/soğuk içecekler arasında dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan fırsatlar

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan fırsatlar

Yolculuğa çıkmadan önce dilerseniz; yanınızda götürmek üzere soğuk sandviçler ya da salatalar da hazırlayabilirsiniz. Yeme - içme ihtiyacınızı planlayarak hareket etmeniz kusursuz bir yolculuk fırsatını sizlere sunacaktır.

Doğu Ekspresinde ne yapılır?

Doğu Ekspresinde ne yapılır?

Tren Erzurum'da mola verdiğinde mutlaka Erzurum'un en meşhur yemeklerinden biri olan Cağ Kebabını tatmanızı tavsiye ederiz. Gara yaklaşmadan yaklaşık 45 dakika önce yemeğinizi sipariş ederseniz; kebabınız size hızlı bir şekilde ulaştırılacaktır.

Doğu Ekspresinin özellikleri

Doğu Ekspresinin özellikleri

Evde cağ kebabı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREvde cağ kebabı nasıl yapılır?

ANIN TADINI ÇIKARIN!

Fotoğraf sanatçıları için gizli cevher niteliğinde olan Doğu Ekspresi'nde bol bol manzaraların fotoğrafını çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra; radyonuzu açıp, sıcak kahvenizi yudumlarken kitap okumanın keyfine varmak da bir diğer seçeneğiniz olabilir.

Doğu Ekspresinde yapılacaklar

Doğu Ekspresinde yapılacaklar

2023-2024 DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun son yaptığı açıklamaya göre; Turistik Doğu Ekspresi trenleri 2023-2024 sezonunda Ankara'dan 11 Aralık 2023 ve 8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars'tan 13 Aralık 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak.

Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmak isteyenler böylece Çarşamba ve Cuma günleri Ankara'dan, Pazar ve Cuma günleri ise Kars'tan tren yolculuğu keyfini tadabilirler.

Ayrıca bu seferlere ek olarak yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara'dan 31 Aralık 2023, 20 Ocak 2024, 27 Ocak 2024 tarihlerinde ve Kars'tan 2 Ocak 2024, 22 Ocak 2024, 29 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler yapılacak.

TCDD'nin e-Bilet sayfasından satışa sunulacak olan biletler 2023-2024 yılına özel olacak şekilde belirlendi. Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişmekte olup; düşük dönem oda ücreti 6 bin lira normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira olarak belirlendi.

Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilir ancak buna ilave olarak odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında yer alacak. 

Doğu Ekspresi bilet fiyatları

Doğu Ekspresi bilet fiyatları

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

İLİŞKİLİ HABER

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler
Soğana karanfil batırmak ne işe yarar? Soğana karanfil koymanın faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Soğana karanfil batırmak ne işe yarar? Soğana karanfil koymanın faydaları nelerdir?
Sabah kahvaltısına peynirli yumurtalı ve domatesli ekmek keki nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sabah kahvaltısına peynirli yumurtalı ve domatesli ekmek keki nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

Çetin 2 yıl önce

Rüyamda amcamın ölmüş oğlun gördüm tekrar mezara koyuluyordu ve ben onun yüzünü görüyordum yüzünde morluklar vardı bununanlamı nedir acaba

Serkan 2 yıl önce

Trustlik doğu nerde bu tcdd hiçbir şey olmaz yemekli vagon var ama yemek yok niye pandemi diye e thy yemek veriyo sen niye pandemi diyosun diye soruyoz tcdd cevap hım kım şey falan filan kıvırıyo yazık mahvettiler

Toplam 1 beğeni

Ender Izmirli 2 yıl önce

Bir de nasıl bilet elde edilebiliyor onu yazsanız. Biletler ay be ay satışa çıkıyor ama internetden almak için o an o dakikada sistem dolu gösteriyor ve bilet alamıyorsunuz

Toplam 3 beğeni

engin kaya 2 yıl önce

biletler seyahat şirketlerine satılıyor bilet almak imkansız

Toplam 0 Beğeni