Güney Kurtalan Ekspresi nedir? 2022 Güney Kurtalan Ekspresi fiyatları

Kış seyahatlerinin vazgeçilmezi Güney Kurtalan Ekspresi son dönemlerde seyahat severlerin radarına girdi. Peki Güney Kurtalan Ekspresi nedir? Güney Kurtalan Ekspresi güzargahı nedir? Güney Kurtalan Ekspresi özellikleri nedir? 2022 Güney Kurtalan Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Güney Kurtalan Ekspresi nereden nereye kadar gidiyor? İşte yanıtlar...

Kış mevsimin son ayına girdiğimiz şu günlerde bir yandan bahara hazırlık yaparken bir yandan da soğuk kış günlerinin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Bu dönemde ülkemizin birbirinden güzel köşelerine giderek keyifli bir tatil kaçamağı yapabiliriz. Eğer tek bir yere odaklanmaktansa pek çok yeri aynı anda keşfetmek isterseniz size harika bir önerimiz var! Kars'ın bembeyaz atmosferine uzanan Doğu Ekspresinden rotamızı güneydoğuya doğru çevirdiğimizde muhteşem bir fırsatla karşılaşıyoruz. Gelin, son dönemlerde popüler bir hale gelen Güney Kurtalan Ekspresi hakkında bilinmesi gereken detaylara birlikte göz atalım.

Doğu Ekspresi nedir, güzergâhı nedir? 2022 Doğu Ekspresi bilet fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERDoğu Ekspresi nedir, güzergâhı nedir? 2022 Doğu Ekspresi bilet fiyatları

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ NEDİR? GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ GÜZARGAHI 

1944 yılından beri aktif bir şekilde seyahat severlerin hizmetinde olan Güney Kurtalan Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından 1.352,430 kilometre uzunluğundaki Ankara'dan Siirt'in Kurtalan ilçesine doğru uzanan bir tren hattıdır. Ankara'dan başlayan tren yolculuğu Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır'a doğru devam edip Siirt'in Kurtalan ilçesinde son bulmaktadır.

güney kurtalan ekspresi

güney kurtalan ekspresi

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ SAATLERİ

Haftada 5 gün seferi bulunan Güney Kurtalan Ekspresi'nde yolculuk yapmayı planlıyorsanız 24 saat 50 dakika süren bir yolculuğa "evet" demiş olacaksınız! Güney Kurtalan Ekspresi'nin Ankara ve Siirt'ten kalkış-varış saatleri ise şu şekildedir:

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ ÖZELLİKLERİ 

Haftanın 5 günü yolcularına eşsiz bir deneyim yaşatan Güney Kurtalan Ekspresi, Ankara’dan Kurtalan’a pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri , Kurtalan’dan Ankara’ya ise pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri hareket etmektedir. 

güney kurtalan ekspresi güzargahı

güney kurtalan ekspresi güzargahı

Güney Kurtalan Ekspresi treni içerisinde yer alan toplamda 4 farklı vagon bulunmaktadır. Bunlar; pulman, örtülü kuşetli, yataklı vagon ve yemekli vagon olarak isimlendirilmektedir. Normal koltuklardan oluşan Pulman tipi vagonlar en az tercih edilen seçenekler arasındadır. 

güney kurtalan ekspresi vagonlar

güney kurtalan ekspresi vagonlar

4 kişilik bir odayı andıran Örtülü Kuşetli vagonlar ise uzun bir tren yolculuğu için ideal görünmektedir. Eğer 2 kişilik bir vagon tipi yolculuk isterseniz içerisinde buzdolabı, masa ve lavabonun yer aldığı yataklı vagonları tercih edebilirsiniz. 

güney kurtalan ekspresi bilinmesi gerekenler

güney kurtalan ekspresi bilinmesi gerekenler

Yemek yemek için dizayn edilen yemekli vagon ise kahvaltı ve sıcak yemek servisiyle yolcularının yemek ihtiyacını karşılıyor. Aynı zamanda burada yemek dışında çay ve kahve de içebilirsiniz. 

güney kurtalan ekspresi  özellikleri

güney kurtalan ekspresi özellikleri

Eğer burada yemek yemek istemezseniz yanınızda götürmek üzere soğuk sandviçler, kahvaltılıklar ya da salatalar hazırlayabilirsiniz. Yeme-içme ihtiyacınızı planlayarak hareket etmeniz sorunsuz bir yolculuk yapmanıza olanak tanıyacaktır.

güney kurtalan ekspresi detaylar

güney kurtalan ekspresi detaylar

Eşsiz manzaraları gözler önüne seren Güney Kurtulan Ekspresi'ne gittiğinizde bol bol fotoğraf çekilebilir ve radyonuzu yanınızda götürerek sıcak kahve eşliğinde keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz.

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİNE EVCİL HAYVAN KABUL EDİLİYOR MU?

Güney Kurtalan Ekspresi'nde yolculuk yapacak misafirlerin en çok araştırdığı konuların başında "evcil hayvan kabul ediliyor mu?" sorusu vardır. Kuş, kedi ve köpek gibi hayvanların kabul edildiği tren yolculuğunda evcil hayvanınıza da bilet almanız ve pulman vagonda yolculuk yapmanız gerekiyor. Bilet almadan önce güncel bilgilere erişim sağlamak için TCDD ile iletişime geçmeyi unutmayın.

2022 GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ BİLET FİYATLARI

Her yıl değişkenlik gösteren Güney Kurtalan Ekspresinin 2022 fiyat listesine göre; Pulman vagonda tam bilet fiyatı 76 TL, 13 ve 26 yaş arasını kapsayan genç bilet fiyatı 65 TL, Öğretmen bileti fiyatı 65 TL'dir. Örtülü Kuşetli vagon biletleri fiyatı ise temel ücret 76 TL'dir. Yataklı vagon bileti fiyatı ise çift yatak kişi başı 130, tek yatak kişi başı 255 TL'dir.

güney kurtalan ekspresi bilet fiyatları

güney kurtalan ekspresi bilet fiyatları

Sizce, kış tatilinin vazgeçilmezi haline gelen tren yolculuğunda Doğu Ekspresi mi tercih edilmeli yoksa Güney Kurtalan Ekspresi mi? Yorumlarda buluşalım!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Ali 1 yıl önce

Yataklı trenle yolculuk yaptım sigara içilmemesi ve yasak olması gerekir çünkü kapalı olanlarda sigara içmek yasak ilgililerin duyarlı olması en büyük dilegim

Toplam 1 beğeni

Harun 1 yıl önce

Çift kişilik yataklı odalarda sadece bir yatak alsam olur mu ayriyeten öğrenci geçer mi yataklı odalarda

Toplam 1 beğeni