Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman platosu nerede? Kuruluş Osman Yenişehir nerede?

ATV ekranlarına damga vuran "Kuruluş Osman" dizisi sürükleyici konusuyla dizi severlerden büyük beğeni topluyor. Geçmişin atmosferini gözler önüne seren dizinin çekim yerleri ise herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman platosu nerededir? Kuruluş Osman hangi şehirde çekiliyor? İşte merak ettiğiniz tüm cevaplar...

Tarihin derinliklerini gözler önüne seren konusu ve güçlü oyuncusu kadrosuyla ilgi odağı haline gelen Kuruluş Osman, merakla beklenen dördüncü sezonuna geçtiğimiz günlerde yayınlanan 99'uncu bölümüyle reytinglerin zirvesinde başladı. Tüm diziler arasında sezonun en iyi açılışına imza atan dizi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Dönemin dokusunu yansıtan özel dikim kıyafetler ve oyuncuların benimsediği benzersiz imajlarla dikkatleri üzerine çeken dizinin çekimlerinin gerçekleştirildiği yerler ise herkes tarafından merak konusu haline geldi. Her çarşamba izleyenleri ekran başına kilitleyen Kuruluş Osman'ın çekimlerinin gerçekleştirildiği yerlere gelin birlikte göz atalım.

Uluğ Bey Rasathanesi nerede? Uluğ Bey RasathanesiİLİŞKİLİ HABERUluğ Bey Rasathanesi nerede? Uluğ Bey Rasathanesi'ni kim yaptı? Uluğ Bey Rasathanesi özellikler

KURULUŞ OSMAN KONUSU NEDİR?

"Kuruluş Osman" dizisi, 13. yüzyılda geçen bir olay örgüsünü ele almaktadır. Kayı Bey'i Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey'in bir devlet kurmak için verdiği mücadeleler ve yaşadığı sıkıntılı süreçler dizinin ana temasını oluşturmaktadır. Ertuğrul Bey'in bir uç beyi olarak çıktığı yolculuğun devamının anlatıldığı Kuruluş Osman'da toprakların bir vatan yapma mücadelesi gözler önüne serilmektedir.

Kuruluş Osman

Kuruluş Osman

KURULUŞ OSMAN OYUNCULARI KİMLER?

Ünlü oyuncu Burak Özçivit'in Osman Gazi karakterine hayat verdiği "Kuruluş Osman" dizisinin oyuncu kadrosunda Yıldız Çağrı Atiksoy, Seda Yıldız, Özge Törer, Rüzgar Aksoy, Çağrı Şensoy, Yiğit Uçan, Emin Gürsoy, Berk Erçer, Burç Kümbetlioğlu, Abidin Yerebakan, Açelya Özcan, Taha Baran Özbek, Fatih Ayhan, Burak Alp Yenilmez, Aybars Kartal Özson, Yaman Balcı, Cemre Demircan gibi yıldız oyuncular yer almaktadır.

Kuruluş Osman oyuncuları

Kuruluş Osman oyuncuları

Dizinin dördüncü sezonunda ise Hakan Yılmaz, Nihat Altınkaya, İpek Karapınar, Noyan Üzer, Deniz Hamzaoğlu, Begüm Çağla Taşkın, Caner Nalbantoğlu,  Almila Uluer Atabeyoğlu, Kaan Yalçın, Miray Akay ve Talat Can Büyükaltay gibi 11 yeni oyuncu daha kadroya dahil oldu.

Kuruluş Osman oyuncu kadrosu

Kuruluş Osman oyuncu kadrosu

Bozbağ Film imzalı Kuruluş Osman'ın yönetmen koltuğunda Ahmet Yılmaz otururken; senaristliğini ise Mehmet Bozdağ yapmaktadır. 

Kuruluş Osman oyuncuları

Kuruluş Osman oyuncuları

KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman dizisinin çekimleri İstanbul ilinin Beykoz ilçesinde gerçekleştirilmektedir. Öncesinde 300 dönümlük bir plato üzerinde bulunan çekim alanında kale, han, cami ve kiliseler yer almaktadır.

Kuruluş Osman dizisi çekim yerleri

Kuruluş Osman dizisi çekim yerleri

Üçüncü sezon için çekim alanlarında da değişikliğe gidilen dizide, Kayı Obası baştan aşağı yenilendi. Ayrıca Osman Bey için 500 metrekarelik devasa boyutlarda yeni bir otağ kuruldu. 3 kısımdan meydana gelen bey makamı 200 metrekare, iki oda ise 300 metrekare olacak şekilde kuruldu. Bey makamında 4 ahşap direk bulunurken otağın ise toplamda 5 ayrı ahşap kapısı vardır.

Kuruluş Osman Kayı Obası

Kuruluş Osman Kayı Obası

Otağın iç kısmında ahşap kaplamalara ve el boyamalarına yer verildi. Bunun yanı sıra; 12 ve 10'ar metre çapındaki 500 metrekare boyutundaki halılar da dizi için özel olarak dokunarak sette yer almıştır. Kayı Obası haricinde Turgut Bey için de 25 çadırdan oluşan yeni bir oba da kuruldu.

Kuruluş Osman dizisi platosu

Kuruluş Osman dizisi platosu

Set içerisinde yer alan kale, şehir ve obalar 250 kişilik bir sanat ekibi tarafından yapıldı. 50 bin ton özel işlemeli taş, 20 ton demir, 1000 metreküp kereste ve tomruk, 500 metreküp strafor ve 15 ton boyatiner inşa edilen yerler için özel olarak kullanıldı.

Harmankaya Kalesi ve şehri, üçüncü sezona özel 20 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Burada çeşitli çarşı, dükkanlar, kilise, kale evleri, surlar ve kulelere yer verildi. Bilecik Tekfur Sarayı ise 5 bin metre kapalı alanda saray, kabul salonu ve odaları olacak şekilde yeni yapılırken; Söğüt ve İnegöl Kalesi gibi alanlar da genişletildi. 

KURULUŞ OSMAN DÖRDÜNCÜ SEZON NEREDE ÇEKİLİYOR?

Dizinin dördüncü sezona "merhaba" demesiyle 1300'lü İstanbul animasyon görüntüleri için 50 kişilik animasyon ekibi üç ay boyunca sıkı bir şekilde çalıştı. Dönemi yansıtmasıyla amacıyla yeni sezonda Galata Kulesi, Ayasofya, Haliç ve Tarihi yarımada gibi İstanbul'un simgeleri özel olarak yapıldı. Öte yandan dijital görüntülerde Arena, Saray, İmparatorluk, şehir merkezi, sokaklar ve evlerde özel olarak düzenlenerek izleyenlere o yılların dokusu sunuldu. 

Kuruluş Osman çekim yerleri

Kuruluş Osman çekim yerleri

250 kişilik sanat ekibinin kusursuz çalışmasını gözler önüne seren dizide Osman Bey'in Konağı, Marmara Hisarı, Yenişehir Şehri ve Türk Beyi Obası gibi yeni eklemeler de dizinin atmosferini gözler önüne serecek.

Kuruluş Osmanın çekildiği yerler

Kuruluş Osmanın çekildiği yerler

YENİŞEHİR NEREDE? OSMAN BEY YENİŞEHİR'İ NE ZAMAN FETHETTİ?

Kuruluş Osman'ın 97'inci bölümünde Osman Bey "Yenişehir'e İslam'ın sancağını dikeceğiz!" ifadelerini kullanmıştı. Osman Bey'in fethedip başkent yaptığı Yenişehir, Bursa'da yer almaktadır. Kuzeyinde Orhangazi ve İznik, güneyinde İnegöl ve batısında Gemlik ve Kestel ilçelerinin yer aldığı Yenişehir, dizide 10.000 metrekarelik bir alana kurulmuştu. Yeni sezonla beraber yeni sokaklar, tüccar dükkanları, evler, pazar yeri ve şehir meydanı gibi alanlar Yenişehir'e eklendi.

Kuruluş Osman Yenişehir

Kuruluş Osman Yenişehir

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0