Koreliler'in çoğunun soyadı neden 'Kim'? İşte herkesin merak ettiği cevap

Yapılan araştırmalara göre 2015 rakamlarına göre 49.3 milyon nüfuslu Güney Kore'de 10 milyon kişinin soyadı 'Kim'. Peki Koreliler'in birçoğu neden bu soyadına sahip? Herkes bu sorunun yanıtını ararken cevabı yasemin.com'da verdik.

Kore dizi ve filmleri son yıllarda ülkemizin en dikkat çeken konuları arasında yer alıyordu. Sonrasında Kore hakkında tüm konular trendler arasına girer oldu. Koreliler'in yaklaşık yüzde 45'inin soyadı 'Kim', 'Lee' ya da 'Park' olması da merak edildi. 49.3 milyonluk Güney Kore'de ise 10 milyon kişinin soyadı 'Kim'. Koreliler için bu soyadını özel yapan aslında tarihten geliyor. 

Kore Yarımadası'nın güneyinde MÖ. 57 ila MS. 935 yılları arası hüküm süren Silla Krallığı, Kore Yarımadası'ndaki diğer devletlerle savaştı ve 668 yılında Kore'nin birçok bölgesini tek çatı altında topladı. 'Kim', Silla Krallığı'nı 700 yıl boyunca yöneten ailenin soyadıydı.

Güney KoreİLİŞKİLİ HABERGüney Kore'de herkesi şaşırtan 10 gelenek

1392 ve 1910 yılları arası hüküm süren Joseon Krallığı'nın son zamanlarında halk tabakasından olan kişiler, 1894'te feshedilen sınıf sisteminin ardından sosyal ve ekonomik ayrıcalıklar için soyadı almaya başladı. Kore'yi işgal eden Japonya, Koreliler'in soyadı edinmesini zorunlu tuttu. Halk sınıfından olan kişiler, 'Kim', 'Lee' ve 'Park' gibi üst sınıf soyadlarını seçti.

Korean Pop (K-POP) nedir? K-POP ne demek? Korean Pop üyeleri kimlerdir? İLİŞKİLİ HABERKorean Pop (K-POP) nedir? K-POP ne demek? Korean Pop üyeleri kimlerdir?

KİM SOYADINDA OLANLAR AKRABA MI?

'Kim' soyadını taşıyan kişilerin hepsi akraba değil. Kore'de geleneksel soyağacı sistemi olan 'Bongwan', aynı coğrafyadan gelen aynı soyada sahip kişiler anlamına geliyor. Bu sebeple 'Kim'ler, Kore'nin çok farklı yerlerinde de bulunuyor.

  • MS. 42 yılında kurulan Gaya Konfederasyonu'nun kurucusu olan 'Kim-Su-Ro', 'Kim' soyadının ilk sahibi olarak biliniyor.
  • Gerçek 'Kim'ler, Kim-Su-Ro'nun doğduğu kent olan Gimhae'den geliyor. Gyeongju ve Andong'ta yaşayan iki 'Kim' soyunun devamı olan 300 kadar soy bulunuyor.
Squid Game'deki numara skandalına farklı yöntem!

İLİŞKİLİ HABER

Squid Game'deki numara skandalına farklı yöntem!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

mahmut 2 yıl önce

bizdeki öztürk veya yılmaz soyadları gibi.