Ganos Dağları nerede, nasıl gidilir? Ganos ne demek? Ganos Dağlarına nasıl gidilir?

Sonbahar aylarında doğa harikası manzaralara kucak açmak için Ganos Dağlarında harika anlar geçirebilirsiniz. Peki, Ganos Dağları nerededir? Ganos ne demek? Ganos Dağlarına nasıl gidilir? Ganos Dağları özellikleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sonbaharın gelişiyle doğaya yansıyan kırmızı, turuncu ve  sarının birbirinden eşsiz tonları adeta görsel bir şölen oluşturuyor. Türkiye'nin dört bir yanında hissedilen bu iç ısıtan dokular, şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için vazgeçilmez bir fırsatın kapılarını aralıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle dilerseniz günü birlik ya da birkaç günlük sonbahar tatili rotası çizmek isterseniz; size güzel bir önerimiz var! Doğanın tüm güzelliğini gözler önüne seren Ganos Dağları, son zamanlarda herkesin dikkatini çekiyor. Gelin, birlikte sonbaharın tüm nimetlerini ziyaretçilerine sunan Ganos Dağları'na doğru ufak bir yolculuğa çıkalım.

GANOS NE DEMEK?

Ganos Dağları, aynı zamanda Tekfur Dağı ve Işıklar Dağı olarak da isimlendirilmektedir. Ganos kelime anlamıyla "ışık" anlamına gelmektedir. İlk coğrafya kitabının yazarı Strabon'a göre Ganos Dağı'nın eteklerine ilk kent yerleşimi M.Ö. 1'inci yüzyılda kurulmuş ve burada yaşayan koloni şehre Ganos adını vermesiyle dağ da aynı ismi almıştır.

GANOS DAĞLARI NEREDE? GANOS DAĞLARI ÖZELLİKLERİ

Marmara denizinin kuzey kıyıları boyunca uzanan Ganos Dağları, Tekirdağ ilinde yer almaktadır. Heybetli görünümüyle görenleri kendisine hayran bırakan dağlar, Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere ve Süleymanpaşa ilçesine bağlı Yeniköy mahallelerinde bulunmaktadır.

Ganos Dağları, 945 metre yüksekliğiyle şehrin en yüksek alanı olarak nitelendirilmektedir. 35 kilometre uzunluğundaki dağın genişliği ise 10 kilometredir. Zengin bir bitki örtüsünü içerisinde barındıran Ganos Dağları'nda adaçayı, kekik, kantaron, oğulotu, ıhlamur ve mercan köşk gibi bitkilere rastlayabilirsiniz. 

Yüzlerce renk ve çeşitte çiçeklerin yuvası olan Ganos Dağları'nın zirvesinde yer alan göl ise adeta bir tabloyu anımsatıyor. Nilüferler, su laleleri, su papatyaları, nergisler ve yabani sümbüller Ganos Dağları'nın eşsiz güzelliğini altın tepsiyle sunuyor.

Her mevsim bambaşka bir güzelliğe kucak açan Ganos Dağları, özellikle sonbaharın gelişiyle doğa severlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Göz alıcı renklerin dansına şahitlik edebileceğiniz Ganos Dağları'nda doğa fotoğrafçılığıyla ilgilenebilirsiniz. 

Eğer maceraperest bir yapınız varsa Ganos Dağları'nda yamaç paraşütü, off-road yarışmaları ve trekking turları da yapmanız mümkün. Buraya gelirseniz; ormanın içinde tertemiz havayı soluyarak huzurlu bir yürüyüş yapabilir ve sonrasında termosunuzdan sıcacık çayınızı yudumlayabilirsiniz. 

"ZİYARETÇİLER İLİMİZİ SONBAHARDA MESKEN TUTTU"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, sonbahar aylarında Ganos Dağının benzersiz manzaralarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'a en yakın turizm merkezi olan kentimiz her mevsim bir başka güzel. Hazan mevsiminin güzellikleri de bambaşka. Ormanlarda doğada adeta bir renk cümbüşü yaşanıyor. Doğa tutkunları bu eşsiz güzellikleri görmek için ilimize gelmeye devam ediyor. Yeşilden sarıya uzanan tüm renk tonlarını aynı karede bulabilmek mümkün. Ziyaretçiler ilimizi sonbaharda mesken tutmuş durumda."

GANOS DAĞLARINA NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Ganos Dağları'na kara yolu üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer özel aracınız ile gitmek isterseniz; 224,6 kilometre uzaklıkta yer alan bölgeye ortalama 3 saat 20 dakikalık bir yolculukla ulaşmanız mümkündür. 

Ancak otobüs seferlerini kullanarak gitmek istiyorsanız;  ortalama 60,00 TL'ye alabileceğiniz otobüs bileti ile İstanbul'dan Tekirdağ'a yaklaşık 2 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. 

  • Tekirdağ'a vardıktan Şarköy ilçesine çeşitli ulaşım araçları kullanarak ulaşabilir ve ardından Ganos Dağı'nın göz alıcı manzarasına kucak açabilirsiniz. 

Sonbaharın rengarenk dünyasını ayaklarınızın altına serecek Ganos Dağları'na doğru uzanan bir gezi rotası oluşturarak sizde kendinizi huzurun dünyasına bırakın! 

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran içmenin faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran içmenin faydaları nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0