Dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi Rekorlar Kitabı'nda

Rumeysa Gelgi, dünyanın en uzun kadını rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Gelgi'nin boyu 2 metre 15 cm olarak kaydedildi.

Rumeysa Gelgi, dünyada çok nadir görülen bir rahatsızlık olan Weaver Sendromu'na sahip. 'Normal' olarak kabul edilen beden algısından biraz farklı olarak hayatını sürdürüyor. Boyu 2 metreden uzun olan kadın Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

Weaver sendromu adı verilen nadir bir durum sebebiyle Rumeysa Gelgi'nin boyu 2 metre 15 cm'e ulaştı. 24 yaşındaki Gelgi, çoğunlukla tekerlekli sandalye kullansa da yürüteç kullanarak yürümesi gerekiyor.

2014 yılında 'yaşayan en uzun genç' olarak ilk dünya rekorunu kazandığından beri nadir koşullara sahip kimseleri savunmak için çalışıyor. Gelgi, konu hakkında şunları ifade etti:

"Her dezavantajı kendiniz için bir avantaja dönüştürülebilirsiniz, bu yüzden kendinizi olduğunuz gibi kabul edin, potansiyelinizin farkında olun ve elinizden gelenin en iyisini yapın."

Guinness Dünya Rekorları, onu ikinci kez rekorlar kitaplarına geri döndürmekten onur duyduklarını açıkladı. Yazı işleri müdürü Craig Glenday, şunları ifade etti:

"Kalabalıktan sıyrılma konusundaki yılmaz ruhu ve gururu bir ilham kaynağı. Yaşayan en uzun kadın kategorisi çok sık el değiştiren bir kategori değil, bu yüzden bu haberi dünyayla paylaşmaktan heyecan duyuyorum." 

Gelgi, daha önceden dış görünüşüne karşı çevredeki insanlardan olumsuz tepkiler aldığını, fakat onların cahilliğine verdiğini ifade etti. 

"Herkesten farklı olmayı seviyorum" diyen Gelgi, "İlginç ve beni özel hissettiriyor. Ayrıca yüksek yerlere kolay erişim sağlıyor ve insanlara yukarıdan bakmak da kötü bir şey değil."

Amerika merkezli Ulusal Nadir Bozukluklar Örgütü'ne göre Weaver Sendromu genellikle doğumdan önce başlar ve bazen artan kas bozulması, aşırı geniş gözler, geniş bir alın, ayak deformeleri ve alışılmadık derecede büyük kulaklar görülür. Durumun kesin nedeni bilinmiyor, ancak bazı araştırmacılar bunun kalıtsal olabileceğini düşünüyor.

Rumeysa Gelgi'nin ailesinde benzer bir durum yok.

 

 

 

Genç fenomen Baran Taşkut'tan skandal hareket: Üç kişiyi yaralayıp kaçtı

İLİŞKİLİ HABER

Genç fenomen Baran Taşkut'tan skandal hareket: Üç kişiyi yaralayıp kaçtı

BİR YORUM YAPIN 0