'Kirli' ile sahibinin kurduğu bağ şaşırtıyor

Trabzon Ortahisar'da yaşayan 63 yaşındaki Hatice Özkan'ın torununa doğum gününde hediye edilen kaz ile olan bağı şaşırtıyor. "Kirli" adını verdiği kaz, götürdüğü okulda derslere neşe katıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hatice Özkan'ın, torununa doğum gününde hediye edilen "Kirli" adını verdiği kaz ile kurduğu bağ görenlerin ilgisini çekiyor. Henüz 5 günlük yavruyken torunu Yiğit'e hediye edilen Çin kazının 3 yıldır bakımını üstlenen Özkan, "Kirli" ismini verdikleri hayvanı bir an olsun yanından ayırmıyor. Özkan, evde, mahallede ve köyde beraber vakit geçirdiği "Kirli" ile torunu Yiğit'i de eğitim gördüğü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda zaman zaman ziyarete gidiyor.

Öğrenciler, öğretmenler ve okul yönetiminin ilgi gösterdiği "Kirli", bahçede, okul koridorlarında ve öğretmenler odasında dolaşıp, bazı günler sınıfa da girerek derslere neşe katıyor. "Kirli"nin okulda vakit geçirdiği zaman diliminde okulun maskotu olan "Krema" isimli köpek de kaza eşlik ediyor. Hatice Özkan, 3 yıldır aynı evi paylaştığı "Kirli"nin adeta kentin maskotu haline geldiğini söyledi. Kazın bakımını evinin balkonunda yaptığını anlatan Özkan, "Benimle beraber her yere geliyor, ben de işim olduğu zaman her yere onunla gidiyorum, yanımdan ayırmıyorum." dedi.

Özkan, "Kirli"yi çevresindeki hemen herkesin tanıdığını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Pazara gittiğim zaman 'Kirli' geliyor mu diye hemen arkama bakıyorlar. Her sabah çıkarıyorum dışarı, gezdiriyorum. Ben ihtiyacımı görmek için çıktığımda durmuyor o da benimle geliyor." 

Kirli'nin ismini oğlu ve torunun verdiğini, onun da adı söylendiğinde hemen tepki verdiğini vurgulayan Özkan, "Torunum okula gittiğinde çoğu sabah Kirli'yle birlikte götürüp getiriyoruz." ifadesini kullandı. Özkan, ev taşıdığı için Kirli'yle bu aralar ayrı yerlerde kaldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Göremezsem özlüyorum onu. Benim için 'Kirli' evlat demek. Başka bir şey diyemem, içime sokasım geliyor. Adını söyleyerek seviyorum ama daha çok kurban olurum seni veren Allah'a diyorum ona, öyle seviyorum. Ben onun gidişini görmeyim ama o benim gidişimi görsün. Ben onun öldüğünü görmeye dayanamam. Kirlinin insanlarla arası çok iyi, insanları seviyor, sosyalleşti. Oynuyor, saldırması falan yok. Herkesi seviyor. Tanıdıklarına daha değişik sesler çıkartıyor, çocukları çok seviyor, Kirli'ye koş koş dediğin zaman açıp kanatlarını koşuyor, gel kucağıma dediğim zaman, kucağıma geliyor, bana kendini sevdiriyor."

 

Elazığlı kadınlar ihtiyaç sahiplerine odun yardımı yapıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Elazığlı kadınlar ihtiyaç sahiplerine odun yardımı yapıyor!
TSK'nın ilk kadın filo komutanı Esra Özatay, Hava Meydan Komutanı oldu

İLİŞKİLİ HABER

TSK'nın ilk kadın filo komutanı Esra Özatay, Hava Meydan Komutanı oldu

BİR YORUM YAPIN 0