İstanbul'da dizilerin çekildiği yerler nerelerdir? Dizilerin çekildiği alkolsüz kafeler

Etkileyici konusu ve güçlü oyuncu kadrosuyla izleyicilerin hafızasında yer edinen bazı dizi ve filmler, yıllar geçse de her detayıyla merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle dizilerin çekim yerlerini öğrenmek isteyen pek çok kişi arama motorlarında hızla araştırma yapıyor. Peki ünlü dizilerin çekildiği kafeler hangileridir? Eski dizilerin çekildiği yerler nerelerdir? İşte cevaplar...

Yoğun bir iş gününün ardından eve geldiğimizde sakin ve huzurlu anlar geçirmek istiyoruz. Yemek sonrası televizyon karşısında sevdiğimiz dizi ve filmlere göz atmak keyifli dakikalar geçirmek için vazgeçilmez aktivitelerin başında geliyor. Yıllardır ekranlara damga vuran dizi ve filmlerin sürükleyici konusu kadar çekimlerinin yapıldığı mekanlar da herkesin dikkatini çekiyor. Özellikle bazı mekanlar bize yıllar geçse de o dizileri hatırlatıyor. Gelin, fenomen dizilerin çekimlerinin yapıldığı alkolsüz mekanlara birlikte göz atalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da Goralı sandviç nerede yenir?

ÇAM VADİSİ KAFE 

Başrollerinde ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in yer aldığı Karadayı dizisi ekranlarda fırtına gibi esmişti. Büyük ilgi gören dizide Mahir ve Feride'nin buluşma noktası olarak karşımıza çıkan Çam Vadisi Kafe'yi mutlaka hatırlarsınız. İstanbul Anadolu Kavağında yer alan kafenin yemyeşil manzarası burayı özel kılan en önemli özelliği.

Çam Vadisi Kafe

Çam Vadisi Kafe

Karadeniz'in esintilerini gözler önüne seren bu kafe, sade ve salaş masalarıyla huzur bulabileceğiniz özel bir yer. Dilerseniz burada keyifli kahvaltılar yapabilir ya da sevdiklerinizle karşılıklı çay yudumlayabilirsiniz.

Karadayı dizisi

Karadayı dizisi

ADRES: Feneryolu Caddesi Yoros Kalesi Karşısı No:12

TARİHİ ÇINARALTI ÇAY BAHÇESİ 

90'lı yılların en sevilen yapımlarından biri olan Süper Baba, yıldız oyuncu kadrosuyla yıllarca evlerimize misafir oldu. Hafızalarda güçlü bir yer edinen bu muhteşem dizinin çekim yapıldığı yerleri pek çoğunuz hatırlarsınız. Geçmişe doğru ufak bir göz atarsak; Süper Baba Fiko arkadaşlarıyla sık sık Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi'nde buluşurdu. 

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Üsküdar'ın tarihi noktalarından biri olan Kuzguncuk'ta yer alan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, dizinin bitmesinin ardından yıllar geçmesine rağmen hala daha popülerliğini korumaktadır. İç açıcı manzarası ve nostaljik yapısıyla göze çarpan bu yerde keyifli pazar kahvaltıları yapabilirsiniz. 

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinden kareler

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinden kareler

ADRES: Çengelköy Mh., Çınarlı Cami Sokak / İstanbul

MAHALLENİN MUHTARLARI KAFE

90'lı yılların başından 2000'lere kadar her hafta hiç kaçırmadan izlediğimiz Mahallenin Muhtarları dizisi, herkesin gönlünde taht kurmuştur. Sevilen konusu ve oyuncularıyla herkesin ilgi odağı haline gelen dizinin çekim yerleri de merak ediliyor. Mahallenin Muhtarları Kafe de isminden anlaşılacağı üzere fenomen dizinin çekimlerine ev sahipliği yapmıştır. 

Mahallenin Muhtarları Kafe

Mahallenin Muhtarları Kafe

Dizinin sıcaklığını her yönüyle hissettiren Mahallenin Muhtarları Kafe'ye gitmeyi düşünürseniz; mutlaka dostlarınızla sohbetinize eşlik edecek çaylarından içmeyi unutmayın.

Mahallenin Muhtarları dizisinden kareler

Mahallenin Muhtarları dizisinden kareler

ADRES: Yalı Mahallesi, Mahallenin Muhtarları Caddesi, Beşçeşmeler Sokak, No 1/A, Maltepe / İstanbul

PİERRE LOTİ KAHVESİ

Ekranlarda fırtına gibi esen "Ezel" dizisi gerek unutulmaz konusu gerekse yıldız oyuncu kadrosuyla bir döneme damga vurdu. Kenan İmirzarlıoğlu ve Cansu Dere hayranlarının severek izlediği başarılı yapım, yıllar geçmesine rağmen hala daha yoğun ilgi görüyor. Ezel dizisinin çekimleri İstanbul'un pek çok köşesinde gerçekleştirilse de herkesin aklında Pierre Loti Kahvesi sahneleri mutlaka yer edinmiştir. 

Pierre Loti Kahvesi

Pierre Loti Kahvesi

Eyüp'te yer alan Pierre Loti Kahvesi, nefes kesen manzarasıyla yoğun şehir temposundan uzaklaşmak isteyenlere temiz bir hava sunuyor. Ezel dizisiyle aklımızda kalan Pierre Loti Kahvesi'ne giderseniz; içinizi ısıtacak bir fincan kahve içmeden dönmeyin derim!

Pierre Loti manzarası

Pierre Loti manzarası

ADRES: Eyüp Merkez Mahallesi, Eyüp / İstanbul

MOLLA AŞKI TERASI

2011 yılında beyaz perde de izleyiciyle buluşan İncir Reçeli, çıktığı ilk günden beri sinema salonlarını tıka basa doldurmuştu. Duygusal sahneleriyle sinema severlerin gönlünde taht kuran filmin çekimlerinin yapıldığı yerler de herkes tarafından merak ediliyor. 

İncir Reçeli

İncir Reçeli

Halil Sezai'nin canlandırdığı "Metin" ve Melike Güner'in canlandırdığı "Duygu" karakterlerinin kahvaltı yaptığı Molla Aşkı Terası, dikkat çeken yerlerin başında geliyor. Bu muhteşem kafe, tarih kokan havasıyla dikkatleri üzerine çeken Balat'ta yer alıyor. İstanbul'u ayaklarınızın altına serecek bir manzara eşliğinde sizde sevdiklerinizde lezzetli bir kahvaltı şöleni yaşayabilirsiniz. 

Molla Aşkı Terası

Molla Aşkı Terası

ADRES: Ayvansaray mahallesi, Pasahamamı sokak, No: 70 Fatih / İstanbul

Türkiye'nin ilk sürdürülebilir mücevherleri tanıma sunuldu!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin ilk sürdürülebilir mücevherleri tanıma sunuldu!
Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri Kırıkkale'de sergilenecek!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri Kırıkkale'de sergilenecek!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0