Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri Kırıkkale'de sergilenecek!

Çeşitli dönemlerde kullanılan Kabe örtüleri Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde açılacak olan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi'nde sergilenecek.

Eski Suudi Arabistan Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle getirilen 18 parça Kabe örtüsü ile Medine'den getirilen kırmızı örtü, İslami Değerler Külliyesi'nde muhafaza altında tutuluyor. Farklı renklere sahip örtülerin yaklaşık 3 ay sonra Kırıkkale'de açılacak olan müzede vatandaşların ziyaretine açılması planlanıyor.

kabe örtüleri

kabe örtüleri

AA haberine göre, T.C. Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön Kaynak, Kabe ve Mekke-i Mükerreme'nin İslam dünyası açısından önemine şu sözlerle dikkat çekti:

"Kabe yüzyıllardır bütün insanların ilgisine ve ziyaretine mazhar olmuştur. Kabe'ye yüzyıllar boyu çeşitli dönemlerde örtüler örtülmüştür. Bunların içerisinde kırmızısı, siyahı, beyazı, sarısı ve kırmızı beyaz olanlar var. Çok çeşitli renklerde örtüler bulunuyor. Tabii ki görev yaptığımız süre içerisinde bizlere yakın ilgide bulunan, Kabe'nin anahtarını bulunduran ve Nisa Suresi 56. ayetine konu olan Eş Şeybi ailesiyle yakın bir dostluk kurduk. Ülkemizi çok sevdiklerini her zaman ifade ettiler."

farklı renklerdeki kabe örtüleri

farklı renklerdeki kabe örtüleri

Peygamber Efendimiz (SAV)İLİŞKİLİ HABERPeygamber Efendimiz (SAV)'in uyku adabı! Peygamber Efendimiz (SAV) nasıl uyurdu?

"KABE'DE ASILMIŞ OLAN ÖRTÜLERİ SERGİLEYECEĞİZ"

Bunları sergilemek için Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi tesis ettiklerini anlatan Akyön, şunları kaydetti:

kabe örtüleri kırıkkalede açılacak olan bir müzede sergilenecek

kabe örtüleri kırıkkalede açılacak olan bir müzede sergilenecek

"İnşallah yakın zamanda bu müzede Kabe'de asılmış olan örtüleri sergileyeceğiz. Örtüler arasında Kabe'nin dört bir tarafında bulunan er-rahman, er-rahim, ya hayy, ya kayyum, elhamdülillahi rabbil'alemin ve İhlas suresinin yazılı olduğu örtüler bulunmakta. Örtüler arasında Kabe-i Şerif'in, Hacer'ül Esved'in üzerinde bulunan Allahu ekber lafzının olduğu, Kabe'nin içerisinde bulunan yeşil örtü var. Bir örtünün de Medine'den getirildiğini belirten Akyön, "Peygamber Efendimizin kabrinin üzerinde olan kırmızı örtü de bulunmaktadır. Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 3 ay gibi bir süre içerisinde büyüklerimizi davet ederek serginin açılışını gerçekleştireceğiz. Şu anda müzemizin inşaat aşaması tamamlandı, tefrişat aşamasında" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da dizilerin çekildiği yerler nerelerdir? Dizilerin çekildiği alkolsüz kafeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da dizilerin çekildiği yerler nerelerdir? Dizilerin çekildiği alkolsüz kafeler
Pandemi etkileri çocuklarda görülmeye devam ediyor! Konuşma bozukluğu arttı

İLİŞKİLİ HABER

Pandemi etkileri çocuklarda görülmeye devam ediyor! Konuşma bozukluğu arttı

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0