Enes ne demek ve Enes isminin anlamı nedir? Enes ismi Kuran'da geçiyor mu?

Anne baba adaylarının çocuklarına isim bulma arefesinde özellikle internette isim araştırması yaparken bir çok ismin anlamına da bakılıyor. Peki Enes isminin anlamı nedir? Enes ismi Kuran'da geçiyor mu?

Erkek bebekler için kullanılan bu isim birçok anne ve baba adayı tarafından incelenmektedir. Enes isminin anlamı nedir sorusu bu noktada merak konusu olurken, bu ismin telaffuzunun kolay olması ve kulağa hoş gelmesi bir diğer tercih nedenidir. Enes ismi insan anlamına gelmektedir. Günümüzde erkek çocuklara en fazla takılan isimlerden biri olan Enes ismi kullanım sıklığı yüksek bir isimdir. Enes demek soylu Arap atı anlamına da gelmektedir. Enes ismi TDK sözlüğünde ise yer almamaktadır.

Hamza ne demek ve Hamza isminin anlamı nedir? Hamza ismi KuranİLİŞKİLİ HABERHamza ne demek ve Hamza isminin anlamı nedir? Hamza ismi Kuran'da geçer mi?

Ceylin ne demek ve Ceylin isminin anlamı nedir? Ceylin ismi KuranİLİŞKİLİ HABERCeylin ne demek ve Ceylin isminin anlamı nedir? Ceylin ismi Kuran'da geçer mi?

ENES İSMİNİN İSTATİSTİKLERİ

  • Enes isminin Türkiye sıralaması: 882
  • Türkiye’de kaç tane Enes isminden var?: 138 710
  • İstanbul’da kaç tane Enes isminden var?: 29 295
  • Enes isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 5,890 kişiden birinin ismi Enes.
  • Enes isminin harf sayısı: 4

ENES İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Enes ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Fakat peygamber efendilerimizin Enes adında sahabelerinin olduğu bilinmektedir. Enes ne demek sorusuna kısaca sahabe ismi de denilebilmektedir. Enes ismi ayrıca Arapça kökenlidir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Zeynep 5 ay önce

Merhaba, Enes isminin kökeni Arapça değil, Türkçe'dir. Arapça'da Enes ismi ''Anas'' olarak geçmektedir. Bahsettiğimiz Enes ismi Türkçe'de ki varyantıdır. Ayrıca ''Soylu Arap Atı'' manalarına geldiğini gösteren herhangi bir dini kaynak bulunmamaktadır. TDK Kişi Adları sözlüğünde ''Soylu Arap Atı/Küheylan'' diye bu manaya gelmesinin mantığı yoktur. Bu mananın nereden ve ne şekilde alındığını bilmiyoruz. Selâmetle.