Bahçe bakımı yaparken dev patates buldular!

Yeni Zelanda'da bir çift, bahçe bakımı yaparken şans eseri neredeyse 8 kilogramlık bir patates buldu.

Colin Craig- Brown ve eşi Dona Kuzey Adası bölgesinde olan Hamilton şehrinde bulunan çiftliklerinde rutin bahçe bakımı gerçekleştirirken yerin hemen altında bir cisme çabalarının takılmasıyla kazdılar. Dev bir mantar olabileceğini düşünen çift daha sonra bir çatalla tuhaf nesneden bir parça kopardı ve yedi.

Bunun bir patates olduğunu anladı. Devasa patates tartıda tam kilosunu 7,8 kilogram çıktı. İlk kez 30 Ağustos'ta bahçe işlerinde oluşan devasa patates civar çiftliklere işleten bölge sakinleri tarafından da ciddi bir ilgi gördü. Patatesi çirkin bir mutant olarak tanımlayan Dona adını doug koydu.

Çift tarafından bulunan patatesin şimdiye kadarki en büyük patates olduğu düşünülüyor. Bu nedenle de çift Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yaptılar ve yetkililerden dönüş bekliyorlar. Şu ana kadarki en yüksek rekor 2011'de bulunan yaklaşık 5 kilogram civarı patatesti. Colin, olay benim için hala gizemli doğanın küçük ve güzel sürprizlerinden biri şeklinde açıklama yaptı.

 

ABD'de müzik festivalinde izdiham: 8 ölü!

İLİŞKİLİ HABER

ABD'de müzik festivalinde izdiham: 8 ölü!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0