Sakarya nerede? Sakarya'ya nasıl gidilir? Sakarya'da gezilecek yerler nerelerdir?

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Sakarya, eşsiz doğası ve zengin kültürüyle seyahat severlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Peki, Sakarya nerede? Adapazarı nerede? Sakarya'da nerelere gidilir? Sakarya'da gezilecek yerler nerelerdir? Sakarya'ya nasıl gidilir? Sapanca Gölü nerede? Sakarya'da görülmesi gereken yerler nerelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı haberimizde...

Her mevsim farklı bir güzelliği gözler önüne seren Türkiye'de birbirinden özel gezi rotaları oluşturabilirsiniz. Köklü tarihi, zengin kültürel dokusu ve göz alıcı manzaralarıyla ön plana çıkan bu coğrafyada daha önce hiç görmediğiniz topraklara ayak basabilirsiniz. İstanbul'a yakınlığıyla bilinen Sakarya, seyahat tutkunları için vazgeçilmez bir tatil kaçamağı oluşturuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını açan şehirde, pek çok turistik alanı görme fırsatına erişebilirsiniz. Gelin, göz kamaştıran doğası ve derin tarihiyle sizleri etkisi altına alacak Sakarya'yı birlikte adım adım keşfedelim.

Poyrazlar Gölü nerededir? Poyrazlar Gölünde yapılacak aktiviteler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERPoyrazlar Gölü nerededir? Poyrazlar Gölünde yapılacak aktiviteler nelerdir?

SAKARYA NEREDE? ADAPAZARI NEREDE?

Marmara Bölgesi'nin en gözde şehirlerinden biri olan Sakarya, Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde yer almaktadır. Kuzeyinde Karadeniz'e kıyısı olan şehrin doğusunda Düzce, batısında Kocaeli ve Bursa, güneyinde ise Bolu ve Bilecik illerine sınırı bulunmaktadır. Marmara Bölgesi'nin en büyük 5.şehri olan Sakarya'da başta Adapazarı olmak üzere toplamda 16 ilçe vardır.

SAKARYA'DA GEZİLECEK YERLER NERELER?

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Sakarya, her adımında huzur veren yapısıyla dikkat çekmektedir. Sevdiklerinizle hafta içi veya hafta sonu günü birlik gezilerle Sakarya'da güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Sakarya denildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler şunlardır:

  • Sapanca
  • Justinianus Köprüsü
  • Çark Caddesi
  • Acarlar Longozu
  • Ali Fuat Paşa Kuva-i Milliye Müzesi

SAPANCA GÖLÜ

Şehrin ortasında gizli bir cevher olan Sapanca Gölü, yalnızca Sakarya'nın değil Türkiye'nin en dikkat çeken cazibe merkezidir. Mavi ve yeşilin harmanlandığı gölde, yoğun iş temposu ve şehrin keşmekeşliğinden bir an olsun uzaklaşıp doğaya kucak açabilirsiniz.

Özellikle kış mevsiminin yaklaşmasıyla sade ve sakinliği temsil eden Sapanca Gölü, kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Aileniz ve sevdiklerinizle gölün kenarında dilerseniz piknik yapabilir ya da sakin bir yürüyüşle güzel dakikalar geçirebilirsiniz.

Öte yandan; çevrede yer alan Rüstempaşa Camii, Hasan Fehmi Cami ve Vecihi Kapısı en önemli gezi rotalarından birini oluşturmaktadır.

JUSTİNİANUS KÖPRÜSÜ

2018 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne adını yazdıran Justinianus Köprüsü, Sakarya'nın en değerli tarihi yapılarından biri olarak görülmektedir. 365 metre uzunluğundaki köprü, 9,85 metre genişliğindedir. 12 kemerden oluşan bu eser, MS 558-560 yılları arasında Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılmıştır. 

Erken Bizans Döneminin Anadolu'daki en ihtişamlı yansımalarından biri olan Justinianus Köprüsü, Çark Deresi üzerinde yer almaktadır.

ÇARK CADDESİ

Sakarya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Çark Caddesi'dir. Trafiğe kapalı olan cadde, günün her saati hareketli ve dinamik yapısıyla dikkat çekmektedir. Her iki tarafında da çeşitli dükkanların yer aldığı cadde de dilerseniz alışveriş yapabilir ya da lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlara gidebilirsiniz.

Çark Caddesi, şehrin kültürel yapısı ve insanlarıyla tanışmak için adeta biçilmiş bir kaftan. İstiklal Caddesi'ni anımsatan bu yer, Sakarya'nın merkezinde yer aldığı için ulaşım oldukça kolaydır. Buraya gelmişken Sakarya'nın meşhur yemeği Islama Köfte yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz!

ACARLAR LONGOZU

Doğa harikası manzaralarıyla her mevsim adeta bir yağlı boya tablosunu anımsatan Acarlar Longozu, Türkiye'nin en büyük longozu olarak bilinmektedir. 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak koruma altına bölge, suyun içinde yüzen ağaçları ve 2300 civarındaki zengin bitki örtüsüyle göz kamaştırıyor.  Öyle ki; su menekşesi, endemik bir tür olarak Türkiye'de yalnızca Acarlar Gölü'nde bulunmaktadır.

Doğa tutkunlarının gözdesi olan Acarlar Longozunda birbirinden güzel fotoğraflar çekebilir, su bisikleti turları ya da kamp yapabilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir yürüyüş için harika bir gezi rotası olan Longozun doğusu Karasu, batısı ise Kaynarca ilçesine bağlıdır. Şehrin stresinden uzaklaşıp dingin bir tatil kaçamağı yapmak isterseniz mutlaka buraya gelmelisiniz.

ALİ FUAT PAŞA KUVA-İ MİLLİYE MÜZESİ

Sakarya'nın Geyve ilçesinde yer alan Ali Fuat Paşa Kuva-i Milliye Müzesi, 1956 yılında tek katlı bir bina olarak inşa edilmiş ve uzun bir süre de belediye binası olarak hizmet vermiştir. Ancak 1983 yılında iki katlı bir yapıya dönüştürülen bina, yapılan onarım çalışmalarıyla müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.

30 Ekim 1989 tarihinde ziyarete açılan müze, tarihin derinliklerinde ufak bir yolculuk yapmak isteyenler için harika bir fırsat sunmaktadır. Geçmişin izlerini taşıyan müzede, Kurtuluş Savaşı komutanlarından Ali Fuat Cebesoy ve Kuva-yi Milliyeye ait eşyalar sergilenmektedir.

Müzenin zemin katında Kuva-yi Milliye dönemine ait eşyalar sergilenirken; üst katında ise Ali Fuat Cebesoy'un hayatını sembolize eden giysiler, belgeler, madalyalar ve fotoğraflar bulunmaktadır. Müzede 47 arşiv belgesi ve 26 etnografik eserle birlikte toplamda 73 eser ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.

SAKARYA'YA NASIL GİDİLİR?

  • İstanbul'dan Sakarya'ya kara yollarını kullanarak ulaşım sağlamanız mümkündür. 168,8 kilometre mesafelik bu yolu özel aracınız ile yaklaşık 2 saat 52 dakikada gidebilirsiniz.
  • Eğer otobüs seferlerini kullanarak Sakarya'ya gitmek isterseniz; ortalama 55,00 TL'ye alabileceğiniz otobüs bileti ile yaklaşık 2 saat 48 dakika içerisinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

2021 en iyi kapı önü paspas modelleri ve fiyatları!

İLİŞKİLİ HABER

2021 en iyi kapı önü paspas modelleri ve fiyatları!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

blob 2 yıl önce

araç ile 2 saat 52 dakika otobüs 2 saat 48 dakika, yok daha neler, otobüs bile 1 saat 30 dk civarı terminale varıyor, motosiklet ya da otomobil ile gözünüz keserse Hendek Üsküdar arası 57 dakika :)

Adalı54 2 yıl önce

Ülkemizde bulunan "Cittaslow=Sakin Şehir" ünvanlı 18 Şehirden biri olan Taraklı ilçesinden hiç bahsetmemişsiniz. Aslında bildiğiniz bir yer ama sanırım atladınız. :-)