Diyanet Kudüs Turları ne zaman? Diyanet Kudüs Turları ne kadar?

İslamiyet'in en değerli şehirlerinden biri olan Kudüs'e koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir turlar düzenlenemiyordu. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılında Kudüs'e gitmek isteyenler için gerekli bilgileri açıkladı. Peki 2021-2022 Kudüs turları ne zaman olacak? 2022 Kudüs turu için gerekli belgeler nelerdir? 2022 Diyanet Kudüs turları ne kadar? Diyanet Kudüs turu fiyatları ne kadar? İşte cevaplar...

Üç semavi din olan İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik için en kutsal yerlerden biri olarak kabul edilen Kudüs, köklü tarihi ve zengin kültürüyle ön plana çıkıyor. Arapça El Kuds olarak isimlendirilen şehir, dünyanın en eski kentlerinden biri. Tarih boyunca birçok medeniyetin yaşam alanı haline gelen Kudüs, coğrafi konumuyla da oldukça özel bir bölgede yer alıyor. Ortadoğu'da yer alan Kudüs, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada Kudüs turlarına dair bilinmesi gerekenleri açıkladı. Gelin, 2022 Kudüs Turları hakkında detaylara birlikte göz atalım.

2021-2022 KUDÜS TURLARI NE ZAMAN OLACAK?

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle geliş gidişlerin iptal edildiği Kudüs, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların akın akın gittiği yerlerin başında geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde bir süredir kapılarını ziyaretçilerine kapatan Kudüs'e turların yeniden başlayacağını açıkladı. 

Diyanet İşleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada; 4 Ocak 2022 tarihi itibarıyla Kudüs turlarının yeniden başlayacağını belirtti. İlk tur için başvuru tarihinin 10 Aralık 2021'e kadar yapılacağı söylenirken; 2022 yılı boyunca toplamda 37 tur düzenleneceği açıklandı.

2022 KUDÜS TURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Kudüs turlarına katılmak isteyenlerin bazı belgeleri adım adım hazırlamaları gerekmektedir. Katılım sağlamak isteyenler öncelikle ilgili makamlarca Kovid-19 salgını nedeniyle alınmış tüm tedbir ve kurallara uymakla yükümlü olmaktadır. Öte yandan yolculara seyahat sigortası da yapılacaktır.

Turlar için katılım sağlayacaklar için dini rehberlikle beraber ziyaret yerleri konusunda bilgi sağlayacak deneyimli kişiler yönlendirilecektir. Kudüs Turları için gerekli belgeler ise şunlardır:

2022 DİYANET KUDÜS TURLARI NE KADAR? DİYANET KUDÜS TUR FİYATLARI

3 gün 4 dört gece olarak planlanan Kudüs turlarında iki ayrı konaklama imkanı sunulacak. Hangi konaklama türünü seçerseniz seçin üç öğün yemek ikisinde de yer almaktadır. Konaklama türleri ise şu şekildedir:

1.KONAKLAMA TÜRÜ

2.KONAKLAMA TÜRÜ

BEBEK VE ÇOCUK ÜCRETLERİ

KUDÜS TURLARINDA NELER YAPILACAK?

Ev dekorasyonunda koyu renk nasıl kullanılır? Koyu renk duvar dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda koyu renk nasıl kullanılır? Koyu renk duvar dekorasyonu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0