Öğretmenden öğrencilerine '24 Kasım' sürprizi!

Diyarbakır'da görev yapan Yusuf Tümay öğretmen, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerine köyde gezerek hediyeler dağıtıyor.

Diyarbakır’da öğretmenlik yapan 44 yaşındaki Yusuf Tümay, köyde kapı kapı gezerek durumu olmayan öğrencilere kılık kıyafet, ayakkabı, kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri vb. yardımını yapıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencilerle bir araya gelen Tümay, "'Bir çocuk gülsün, dünya değişsin' diyerek yola çıktım" dedi.

Zorlu şartlar altında okuyan ve şimdilerde ise 9 yıldır Cahit Sıtkı Tarancı İlkokulu'nda öğretmenlik yapan 3 çocuk babası Tümay, öğrencilere hediyeler dağıtıyor.

'GEÇEN SENE 13 BİN ÇOCUKLA ÇALIŞTIM'

Tümay, şunları söyledi: “’Bir çocuk gülsün, dünya değişsin' diyerek yola çıktım. Kendim gibi dezavantajlı çocuklarla ilgilenmek çok hoşuma gidiyor. Özellikle köyde ve mezradaki çocuklara hediyeler vermek beni çok mutlu ediyor. Geçen sene 13 bin çocukla çalıştım. Bu sene hedefimiz; 15 bin çocuğa çalışmak. Hedefimizde sonuna kadar ilerleyeceğiz. Öğretmen olmak sadece dört duvar arasında alfabe ya da iki kere iki dört öğretmekten ziyade çocuklara farkındalık yaratmak, ahlak kurallarını vermek, mutlu etmek ve zaman geçirmek. İlkokulu ve ortaokulu çadırda bitirdim, okudum. Birine bir şey vermenin ne kadar güzel olduğunu ya da çocuğu ne kadar mutlu edebileceğini tahmin ediyorum."

Yapımcı Necati Kocabay'dan tazminat davası: Bana hiçbir ücret ödenmedi!

İLİŞKİLİ HABER

Yapımcı Necati Kocabay'dan tazminat davası: Bana hiçbir ücret ödenmedi!
Müge Anlı'da Ordulu türkücünün milyonluk vurgunu! Müge Anlı Safiye Çallı olayı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı'da Ordulu türkücünün milyonluk vurgunu! Müge Anlı Safiye Çallı olayı nedir?

BİR YORUM YAPIN 0