Duyan inanamadı! 6 yaşındaki kız biriktirdiği harçlıklarıyla ev sahibi oldu

6 yaşındaki Ruby ile kardeşleri Lucy ve Gus, emlak uzmanı olan babalarının da yönlendirmesiyle harçlıklarını birleştirdi ve ilk yatırımları 671 bin dolarlık ev satın aldı.

Ev fiyatlarının geçen yıl yüzde 19.5 artarak ortalama 953 bin doları bulduğu Avustralya'da aileler çocuklarının ilerde ev sahibi olamayacağından endişe duydukları açıkladı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan 6 yaşındaki Ruby McLellan kardeşleri Lucy ve Gus ile birlikte ev işlerine yardım ederek kazandığı parayla ev alıyor. 7NEWS'e konuşan küçük kız, "Adım Ruby. 6 yaşındayım ve ilk evimi satın almak üzereyim" dedi.

Emlak yatırım uzmanı olan baba Cam McLellan da kendi tavsiyeleri ve yönlendirmesi sayesinde her bir çocuğunun 2 bin dolar biriktirerek eve ortak olduğunu söyledi. Melbourne'un güneydoğusundaki Clyde'da yer alan arazi ve bu arazideki inşası devam eden evin fiyatı 671 bin dolar. Arazinin değerinin 10 yıl içinde ikiye katlanacağını öngören baba McLellan'a göre çocuklar bu varlıklarını 2023'de satıp kârı bölüşmek istiyor.

Avustralya'nın en büyük bankası Commonwealth Bank of Australia (CBA) verilerine göre Avustralyalıların dörtte biri aile, arkadaş veya kardeşleriyle ortak olup gayrimenkul satın almayı seçenekler arasında bulunduruyor.

Set çalışanlarına küfür ettiği iddia edilen Burak Özçivit'ten şaşırtan ifade!

İLİŞKİLİ HABER

Set çalışanlarına küfür ettiği iddia edilen Burak Özçivit'ten şaşırtan ifade!
Sera Tokdemir koronavirüse yakalandı! Tedavisine hastanede devam edilecek

İLİŞKİLİ HABER

Sera Tokdemir koronavirüse yakalandı! Tedavisine hastanede devam edilecek
En az 66 milyon yaşında çok iyi korunmuş dinozor embriyosu bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

En az 66 milyon yaşında çok iyi korunmuş dinozor embriyosu bulundu!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

İbrahim 2 yıl önce

Yalan

merve 2 yıl önce

nasıl bir harçlık alıyormuş, bi an küçük kızın babasına, 'baba' diyesim geldi. :)

fakir kemal 2 yıl önce

Üç yaşından beri harçlık alsa ayda 18.000 dolar harçlık alması lazım. Bu harçlığı karşılamak için anne, baba ve üç çocuğun her birinin ayda 3.700 dolar kazanması lazım.

Mustafa 2 yıl önce

Nasıl bir harçlık anlayışıysa artık.

Hasan MERAL 2 yıl önce

he he