2022 Umre kayıtları ne zaman başlıyor? 2022 Umreye gitmek için gerekli belgeler nelerdir?

Koronavirüs salgını sebebiyle uzun zamandır Umre ziyareti gerçekleştiremeyen pek çok vatandaş, 2022 yılı Umre ziyaretleri için araştırma yapmaya başladı. Peki, Umre seyahatleri açıldı mı? Umreye nasıl gidilir? 2022 Umre için gerekli belgeler nelerdir? Umreye gitmek için hangi belgeler gerekiyor? 2022 Umre kayıtları ne zaman başlıyor? Umre yasak mı? Türkiye'den umreye ne zaman gidilecek? İşte yanıtlar...

Müslümanlar için kıymetli bir yer edinen Mekke ve Medine yalnızca hac zamanı değil yılın her ayında ziyaret edilebilir. Kutsal toprakların havasını solumak ve manevi açıdan huzurlu hissetmek için yapılan Umre ziyareti, 2020 yılında koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlama altına alındığı için Suudi Arabistan ülke dışından misafir kabul etmemişti. Öte yandan 2021 yılında da belirli ülkelerden ziyaretçi kabul eden Suudi Arabistan'a gitmek isteyen pek çok kişi arama motorlarında 2022 yılı Umre ziyareti için gerekli belgeleri araştırmaya başladı. Gelin, bu yıl Umre için bilinmesi gereken detaylara birlikte göz atalım.

2022 UMRE NE ZAMAN BAŞLAYACAK? UMRE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2022 

Yaklaşık 2 yıldır etkisi devam eden koronavirüs salgını, hayatımızın her alanında büyük değişiklikler oluşmasına sebep oldu. Özellikle Umre ziyareti yapmak isteyen pek çok vatandaş getirilen yasaklar sebebiyle Suudi Arabistan'a gidemedi.

Artan vaka sayıları ve yoğun bir şekilde etkisini sürdüren salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl yalnızca belirli ülkelerden ziyaretçi kabul eden Suudi Arabistan'ın Türk vatandaşlara kapılarını açıp açmayacağı ise merak konusu haline geldi. Pakistan, Endonezya, İran ve Pakistan gibi nüfusu fazla olan ülkelerin girişi yasaklandığı ülkede Türkiye de riskli ülkeler arasında yer alıyor. Bundan dolayı 2022 yılı için Umre ziyaretlerinin başlayacağı tarih henüz netleşmedi.

2022 UMRE İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR? 2022 UMREYE GİTMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Umre başvurusu gerçekleştirmek için bazı evrakları tamamlamanız gerekmektedir. İlk olarak Suudi Arabistan'a seyahat gerçekleştirmek için pasaport ve vize başvurusu yapmanız gerekiyor. 2022 Umre başvurusu için gerekli belgelere şöyledir:

  1. En az 1 yıl geçerliliği olan çipli pasaport
  2. Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
  3. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı, nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi
  4. Çocukları ile giden aileler nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği almalıdır.
  5. 45 yaş altı kadınların Suudi Arabistan'a tek başlarına gitmeleri mümkün olmadığı için bu kişiler kendilerine refakat edecek 1.derece kan bağı olan bir erkek ile ziyaretini yapabilir. Bundan dolayı 45 yaş altı kadınlar, 1.derece yakınlarıyla aralarındaki bağlarını gösterecek detaylara vize evraklarında yer vermelidir.
  6. Menenjit aşı kartı 

2022 UMRE'YE NASIL GİDİLİR? TÜRKİYE'DEN UMRE'YE NASIL GİDİLİR?

Müslümanlar için büyük önem arz eden Umre'ye hac zamanı dışında yılın her ayında gidebilirsiniz. Özellikle kalabalığın az olduğu dönemleri seçerek ortalama 4 gün ile 14 gün arasında süren Umre turlarını tercih edebilirsiniz. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra Umre organizasyonları yapan seyahat acentelerini tercih ederek belirli bir ücret karşılığında Umre ziyaretini gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye'den Suudi Arabistan'a hava yollarını kullanarak 2388 kilometrelik mesafeyi ortalama 3 saat 25 dakikada gidebilirsiniz.

Haccın farzları ve çeşitleri! Hac ibadeti nasıl yapılır? Umre ve Hac arasındaki fark

İLİŞKİLİ HABER

Haccın farzları ve çeşitleri! Hac ibadeti nasıl yapılır? Umre ve Hac arasındaki fark
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0