Hallstatt nerede? Hallstatt'a nasıl gidilir? Hallstatt'da gezilecek yerler nerelerdir?

Avusturya'nın en güzel manzarasını gözler önüne seren Hallstatt, dört mevsim binlerce turiste kapılarını aralıyor. Hem göz kamaştıran doğası hem de dikkat çeken tarihi birikimiyle adından söz ettiren bu bu özel yer mutlaka seyahat listenizde yer almalı. Peki Hallstatt nerede? Hallstatt'da gezilecek yerler nerelerdir? Viyana'dan Hallstatt'a nasıl gidilir? İşte yanıtlar...

Yaz mevsiminin muhteşem dokusu dört bir yanda hissedilirken bu aylarda huzur dolu gezi rotaları oluşturabilirsiniz. Dilerseniz buram buram tarih kokan kentleri keşfedebilir ya da eşsiz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Seyahat rehberinizi oluştururken doğusundan batısına saklı bir cevher olan Türkiye'nin dışında farklı kültürleri tanımak istiyorsanız size harika bir tavsiyemiz var! Adeta bir yağlı boya tablosunu anımsatan Avusturya, turistlerin uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İnsanı bir masalın içindeymiş gibi hissettiren Avusturya'nın incisi Hallstatt'u gelin adım adım keşfedelim.

İtalyaİLİŞKİLİ HABERİtalya'nın göz bebeği Bologna'da gezilecek yerler nerelerdir?

HALLSTATT NEREDE? HALLSTATT HANGİ ŞEHİRDE?

Avrupa'nın en gözde yerlerinden biri olan Hallstatt, Avusturya'da Alzkammergut'da bir köydür. Hallstätter gölü kıyısında bulunan bölge, 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adını yazdırmayı başarmıştır. Nüfusu 1000 kişiden az olan Halstatt, sakin ve huzurlu bir doğaya kucak açmak isteyenlerin Avusturya'da ilk tercihi oluyor.

Hallstatt

Hallstatt

HALLSTATT'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR? HALLSTATT'DA NEREYE GİTMELİ?

Avrupa coğrafyasının en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Hallstatt, Alpler'e sırtını yasladığı nefes kesen manzarası ve adeta bir masaldan fırlamışçasına doğasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olarak görülüyor. Özellikle Çinli turistlerin akın ettiği bu şirin köyün birebir replikası Çin'de inşa edilmiştir. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak bilinen Hallstatt'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler ise şu şekildedir:

  • Tuz Madenleri
  • Beinhaus (Kemik Evi)
  • Hallstatter See Gölü
  • Bad Aussee Kasabası

Hallstatt manzarası

Hallstatt manzarası

TUZ MADENLERİ 

Hallstatt'a gitmeye karar verdiğiniz anda mutlaka seyahat rehberinize Tuz Madenlerini eklemelisiniz. Dünyanın en eski tuz madenlerini içerisinde barındıran Halstatt'ta neredeyse 7000 yaşındaki madenleri gezerken tarihte ufak bir yolculuk yapma imkanına sahip olacaksınız. Öyle ki Demir Çağı'nda tuz en değerli madenlerden biri olarak görüldüğü ve bölgede zengin bir tuz kaynağı olduğu için MÖ 800-400 yılları "Hallstatt Çağı" olarak adlandırılmaktaydı.

Hallstatt Tuz Madenleri

Hallstatt Tuz Madenleri

Kasabanın 1030 metre yüksekliğindeki dağda yer alan tuz madenlerini görmek isterseniz teleferik kullanabilir ya da 2-3 saatlik bir doğa yürüyüşüne şans tanıyabilirsiniz. Aynı zamanda rehberli turları tercih ederek tuz madenlerinin tarihçesi ve madencilik hakkında daha önce hiç duymadığınız bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Hallstatt Tuz madenlerinin özellikleri

Hallstatt Tuz madenlerinin özellikleri

Öte yandan madenin girişinde dilerseniz ahşap kaydırakları tercih ederek madene giriş yapabilirsiniz. Bu eğlenceli deneyim özellikle çocukların çok hoşuna gidecektir!

Hallstatt gezilecek yerler

Hallstatt gezilecek yerler

BEİNHAUS (KEMİK EVİ)

Köyün tepesindeki St. Michael Kilisesi'nin girişinde yer alan Beinhaus, 1700'li yıllarda mezarlıklar dolu olduğu için ölülerin kafataslarının kurutulup, temizlenmesiyle sergilendiği bir yerdir. Çeşitli motiflerle boyanan kafataslarının görüntüsü kimine göre ilgi çekici kimine göreyse oldukça korkunç. Giriş ücretinin 1.5 Euro olduğu Beinhaus, Hallstatt'a gelenlerin en çok uğradığı yerler arasındadır.

Beinhaus

Beinhaus

HALLSTATTER SEE GÖLÜ

Avusturya'nın batısında Salzkammergut ismi verilen göller bölgesinde yer alan Hallstatter See Gölü, göz kamaştıran bir manzarayı ziyaretçilerine sunuyor.

Hallstatter See Gölü

Hallstatter See Gölü

125 metre derinliğe sahip olan göl kenarında keyifli bir yürüyüş yapabilir ya da gün batımının eşsiz görünümüne şahitlik edebilirsiniz.

Hallstatter See Gölünden kareler

Hallstatter See Gölünden kareler

Aynı zamanda gölün kenarında dizilmiş rengarenk sevimli evler fotoğraf tutkunlarının beğenisini topluyor. Dilerseniz kişi başı 2.5 Euro gibi cüzi bir miktar ödeyerek gölde tekne gezintisi de yapabilirsiniz. Eğer Hallstatt'a getirseniz mutlaka göl kenarındaki kafelerden birinde kahve içmenin tadını çıkarmalısınız.

Hallstatter See Gölü manzarası

Hallstatter See Gölü manzarası

BAD AUSSEE KASABASI

Hallstatt'a gelmeye karar verdiyseniz seyahat rehberinize kasabaya 20 kilometre uzaklıkta olan Bad Aussee Kasabasını da eklemelisiniz. Tarihi zenginliğin ve muhteşem bir doğanın harmanlanmasını gözler önüne seren kasabada 13.yüzyıldan kalma Parish of St Paul Kilisesi ve 15.yüzyılın izlerini taşıyan gotik stilindeki Spital Kilisesi mutlaka görülmeyi hak ediyor.

Bad Aussee Kasabası

Bad Aussee Kasabası

HALLSTATT'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Hallstatt'a direkt bir gidiş yolu mümkün olmadığından dolayı ilk olarak Avusturya'nın en güzel şehirlerinden biri olan Viyana ya da Salzburg'a gidebilirsiniz. 1280 kilometre uzaklıktaki Viyana'ya hava yolunu kullanarak gitme kararı alırsanız ortalama 1 saat 49 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan Viyana'ya minimum uçak biletlerinin fiyatı ise 4.708 TL'dir. Ya da İstanbul'dan 1473 kilometre uzaklıktaki Salzburg'a ortalama 4 saat 25 dakikada 6.403 TL'ye satın alacağınız uçak biletiyle ulaşabilirsiniz.

Hallstatt yolculuk

Hallstatt yolculuk

Salzburg'a ulaştıktan sonra bütçenize ve zamanınıza göre otobüs ya da tren kullanarak Hallstatt'a ulaşmanız mümkündür.

Hallstatt ulaşım yolları

Hallstatt ulaşım yolları

KEYİFLİ TATİLLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Ali halis 10 ay önce

Hepiniz bi harikasiniz emeği geçen bütün canlara sonsuz teşekkür ederim gönlünüz hoş muhabbetimiz her daim sonsuz olsun. Kalın sağlıcakla