İstanbul'un en iyi pizzacıları hangileridir? İstanbul'da pizza nerede yenir?

İncecik hamuru ve bol malzemesiyle herkesin favorisi haline gelen enfes bir pizza için İtalya'ya gitmenize gerek yok. İstanbul'un farklı noktalarındaki pizzacılarda onlarca çeşit arasından lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Peki İstanbul'un en iyi pizzacıları hangileridir? Anadolu Yakasının en iyi pizzacıları nerede? İstanbul'da pizza nerede yenir? İşte yanıtlar...

Yaprak sarma, mantı, kebap, baklava ve daha niceleri... Dünyanın dört bir yanında rağbet gören Türk Mutfağı zengin menüsüyle gönüllere taht kuruyor. Her köşesinde eşsiz yöresel tatları barındıran Türk Mutfağının yanı sıra dünya mutfağında da bir numaralı lezzetler var. Özellikle İtalyanların imzasını taşıyan pizza, bu lezzetlerin başında geliyor. İster incecik hamurun üzerinde farklı peynirler, taze sebzelerin yer aldığı pizzalar, ister sucuk, salam ve pastırmayla bütünleşen lezzet bombaları. Bunun için ille İtalya'ya gitmenize gerek yok. Gelin İstanbul'un en iyi pizzacılarına birlikte göz atalım.

Pizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABERPizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktası

Pizzanın tarihi

Pizzanın tarihi

49 ÇUKURCUMA 

Ev yapımı domates sos ile hazırlanan pizzalarıyla dikkatleri üzerine çeken 49 Çukurcuma, yıllardır pizza severlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Farklı farklı pizza çeşitlerinin yer aldığı mekanda özellikle İzmir tulum peyniri, kurutulmuş domates ve karamelize soğanla yapılan "Tulumi" pizzası büyük beğeni alıyor. Ayrıca pastırma severler için de incecik hamur üzerine harika pizzalar seçenekler arasında bulunuyor.

pizza

pizza

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan mekanın aynı zamanda Bozcaada'da yer alan şubesine de göz atmanızı tavsiye ederiz.

en iyi pizzacılar

en iyi pizzacılar

ADRES: Kuloğlu, Turnacıbaşı Cad. No:49 Beyoğlu

FORNO 

Rengarenk balat evlerinin arasında keyif dolu bir yürüyüş sonrası güzel bir pizzaya şans vermek isterseniz Forno tam da aradığınız yer. İtalyancada fırın anlamına gelen Forno'da İtalyan yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Her çeşit pizzanın yapıldığı mekanda mutfak açık olduğu için ustaları çalışırken görebilir ve sıcacık pizzanızın masanıza servis edilmesine yakından şahit olabilirsiniz.

istanbulda en iyi pizzacılar

istanbulda en iyi pizzacılar

ADRES: Balat, Vodina Caddesi, Fener Kireçhane Sk. No:13/A, 34087 Fatih/İstanbul

MİSS PİZZA

Şişhane, Cihangir ve Etiler'de şubeleri bulunan Miss Pizza, odun ateşinde pişirilen leziz pizzaları ve farklı soslarıyla yoğun ilgi görüyor. En eski butik pizzacılardan biri olan mekanda "Enginarlı Pizza", "Somonlu Pizza" ve "Pizza Bıanca" favoriler arasında yer alıyor. 

pizza çeşitleri

pizza çeşitleri

Uygun fiyatları ve zengin menüsüyle pizzaya farklı bir soluk katmak isteyenler mutlaka buraya göz atmalı!

Miss Pizza

Miss Pizza

ADRES: Kılıçali Paşa Mah. Havyar Sk. 5A, 34433

PİZZERİA II PELİCANO

Moda'ya gitmişken enfes bir pizza yemeliyim derseniz size harika bir önerimiz var! İtalyan şef Salvatore'ye ait olan Pizza II Pelicano'da ister Napoli usulü ister Sicilya usulü pizzaların tadına bakabilirsiniz. Pek çok pizza seçeneğinin olduğu mekanda aynı zamanda kapalı pizza olan Calzone'yi denemek de mümkün.

Pizza II Pelicano

Pizza II Pelicano

Pazartesi günleri kapalı olan bu pizzacı aynı zamanda Moda'da olanlar için paket servis de yapmaktadır.

Pizza II Pelicano pizzaları

Pizza II Pelicano pizzaları

ADRES: Caferağa, Keresteci Aziz Sk. 36B, 34710 Kadıköy/İstanbul

400 DERECE 

Nişantaşı'nın en sevilen pizzacılarından biri olan 400 Derece, tam 34 farklı pizza seçeneğiyle zengin bir menüyü gözler önüne seriyor. Özellikle "Pizza Caprino", "Pizza Hawaii" ve "Pizza Tonno" menünün en havalı ve en sevilen pizzaları arasında yer alıyor. 

400 Derece

400 Derece

Aynı zamanda 400 Derece'de dilerseniz kendi pizzanızı oluşturabilirsiniz. İster deniz mahsulü ister sebzelerden dilediğinizi seçerek damak tadınıza uygun bir pizza oluşturarak kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

400 Derece pizza

400 Derece pizza

ADRES: Av. Süreyya Ağaoğlu Sok. No:13a Teşvikiye - Şişli İstanbul

En kolay sucuklu pizza nasıl yapılır? Pizza yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay sucuklu pizza nasıl yapılır? Pizza yapmanın püf noktaları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Esma 10 ay önce

İyi , güzel