Pizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktası

Birbirinden güzel malzemeleri ve enfes sosuyla tüm dikkatleri üzerine çeken pizza 7'den 70'e herkesin severek yediği bir yemektir. Evde kendi pizzanızı da kolayca yapacaksanız hamuru da püf noktalarına dikkat ederek hazırlamalısınız. Peki Pizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktası nedir? İşte tarifi:

Hızlı atıştırmalık tüketiminin artış gösterdiği günümüzde pizza çok tüketilen besinler arasında yer alıyor. Sağlıksız yemek alışkanlığının hızla artış gösterdiği günümüzde evde kendi sağlıklı pizzanızı kolayca yapabilirsiniz. Eşinizi, dostunuzu, çocuğunuzu ve misafirlerinizi mutlu edecek bu pizza hamuru tarifini çok kısa bir zaman ayırarak yapabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle sofralarınıza ayrı bir renk katacak pizza hamuru vazgeçilmez tarifleriniz arasında yerini alacak. İtalyanların dünyaya yayılan meşhur lezzeti pizzadan siz de vazgeçemeyeceksiniz Evde hazırlayabileceğiniz pizzanın hamur tarifi yazımızda.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'un en iyi pizzacıları hangileridir? İstanbul'da pizza nerede yenir?

pizzanın tarihi

pizzanın tarihi

  • Pizzanın lezzeti, üzerindeki malzemeler kadar pizza hamuruna da bağlıdır. Bu nedenle öncelikle pizza hamurunu hazırlarken doğru malzemeleri kullanmanız ve hamuru iyice dinlendirmeniz gerekmektedir. Dinlendirilmiş bir pizza hamuru, iyi bir şekilde mayalandığı için kabarıp güzelce kızaracak ve rahatlıkla çiğnenebilecek yapıda olacaktır.
  • İştahları kabartan bir pizza için görüntü son derece önemlidir. Bunun için ise tüm üst malzemelerin pizza üzerine eşit bir şekilde yerleştirilmesini tavsiye ederiz. Malzeme yerleşiminin ardından fırına verdiğiniz pizzanın hem altının hem de üstünün homojen bir şekilde piştiğinden emin olmalısınız. 

En kolay sucuklu pizza nasıl yapılır? Pizza yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sucuklu pizza nasıl yapılır? Pizza yapmanın püf noktaları

PİZZA HAMURU TARİFİ:

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz

En kolay Napoli pizza tarifi! Napoli pizza nedir, özelliği nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay Napoli pizza tarifi! Napoli pizza nedir, özelliği nedir?

Orjinal İtalyan pizza tarifi! Evde gerçek İtalyan pizza nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROrjinal İtalyan pizza tarifi! Evde gerçek İtalyan pizza nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Bir kabın içine unu, kuru mayayı, şekeri ve tuzu karıştırıp yumurtayı kırın. Ardından da sütü ve yağı ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.

Bu tarifte hamurunuzun mayalanmasını beklemeden şekil verip pizzanızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu tarif acil bir işiniz olduğunda işinize yarayacak oldukça pratik bir lezzet.

Ardından sosunuzu ve malzemeleri ekleyip pizzanızı fırına verebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0