En kolay Napoli pizza tarifi! Napoli pizza nedir, özelliği nedir?

Pizzanın en sevilen türlerinden biri olan napoli pizzası son günlerde en çok araştırılan yemeklerden biri. UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan Napoli pizzanın tarifini ve özelliklerini, içindeki malzemeler ve evde yapılışına kadar birçok detayı sizlerle paylaşıyoruz.

Napoli tarzı pizza olarak da bilinen Napoliten pizza, domates ve mozzarella peyniri ile yapılan bir pizza türüdür. Napoliten pizza, Avrupa'da Geleneksel Uzmanlık Garantili (TSG) bir üründür ve yapım sanatı UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesinde yer almaktadır. Bu pizza türü, ilk olarak 20. yüzyılın başlarında ABD'ye İtalyan göçmenler tarafından yapılan New York tarzı pizzanın ortaya çıkmasını sağladı. Önerilen kurallara göre, gerçek Napoliten pizza hamuru buğday unu, doğal Napoliten mayası, tuz ve sudan oluşur. Pizza hamurunun kalınlığı 3 milimetreyi geçmemesi Napoli pizzanın temel özelliklerinden biridir. Napoliten pizzanın bir başka özelliği de fazlaca domates sosu kullanması ve bu nedenle “sulu” bir pizza olması. Gelin ton balıklı ve kaparili pizza napoli nasıl yapılır birlikte görelim:

Anne usulü muhteşem pizza nasıl yapılır? En kolay anne usulü pizza tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü muhteşem pizza nasıl yapılır? En kolay anne usulü pizza tarifi

NAPOLİ PİZZA

NAPOLİ PİZZA

NAPOLİ PİZZA TARİFİ:

MALZEMELER

3.5 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 top mozzarella
7-8 çeri domates
2 yemek kaşığı kapari
1 orta boy ton balığı
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yaprak taze fesleğen
2 çay kaşığı kekik
3 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Ilık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.

Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Unu azar azar ve eleyerek ilave edip5 dakika yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.

NAPOLİ PİZZA TARİFİ

NAPOLİ PİZZA TARİFİ

Pizza Margherita (Margarita pizza) nasıl yapılır? En kolay Margarita pizza yapımıİLİŞKİLİ HABERPizza Margherita (Margarita pizza) nasıl yapılır? En kolay Margarita pizza yapımı
Mozzarella ve domatesler yuvarlak olacak şekilde kesin. Kaparilerin fazla tuzunu almak için bir süre suda bekletin.

Pizza sosu için karıştırma kabına salça, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek çırpın.

Hamuru unlanmış tezgahta elinizle bastırarak yuvarlak ve ince şekilde açın. Hazırlanan sosu üzerine gezdirin.

NAPOLİ PİZZA YAPIMI

NAPOLİ PİZZA YAPIMI


Önce yuvarlak mozzarellaları, daha sonra domates ve diğer malzemeleri pizza hamurunun üzerine yayın.

Hazırladığınız pizzayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Pizzayı fırından alıp kapari, fesleğen yaprakları, kekik ve zeytinyağıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

sabit 2 yıl önce

pizza hamuruna sekere gerekyok italyanlar kullanmaz genelde salca kullanmazlar onun yerine taze tomates kullanirlar guvey otu kekik degil origano taze feslegen mozzerella bukadar

Toplam 1 beğeni