Pizza Margherita (Margarita pizza) nasıl yapılır? En kolay Margarita pizza yapımı

İtalya, "milli yemeği" Pizza Margherita'nın 125. doğum gününü kutladılar. İtalyan mutfağının özgün lezzetleri arasında yer alan margarita pizza, sadece peynir ile hazırlanır. Ek olarak fesleğen, sarımsak ve sos kullanılabilir. Sosis, sucuk, tavuk eti ve kuşbaşı gibi malzemelere yer verilmez. Bu nedenle vejetaryen menüleri için de uygun bir pizzadır. Peki, evde margarita pizza nasıl yapılır?

Adını İtalya’da 19’uncu yüzyılın sonlarında tahtta oturan Kraliçe Savoylu Margherita’dan alan ve kırmızı-beyaz-yeşil renkleriyle İtalya’nın sembolü olan Margherita pizza, en temel pizza olarak görülüyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle damaklarda iz bırakan Margherita pizza, üzerine marinara sosu, mozzarella peyniri ve fesleğen yaprakları eklenmesiyle elde ediliyor.  İtalya Tarım Konfederasyonu Coldiretti'nin verilerine göre, kayıtlara geçen ilk Margherita, Türkiye'de yaygın isimiyle "Margarita", Haziran 1889'da yapıldı. O tarihlerde Napoli'deki yazlık ikametgahı Capodimonte Sarayı'nda bulunan Kraliçe Margherita yemek pişirmesi için, dönemin en ünlü pizza ustalarından Raffaele Esposito'yu çağırdı. Geleneksel sarımsak soslu pizzanın kraliyet ailesi için uygun olmadığını düşünen Esposito, saray mutfağında üç farklı pizza yaptı. Bunlardan biri de daha sonra "Margherita" olarak anılmaya başlayacak olan ve üzerinde İtalyan bayrağının renklerini taşıyan domates, mozzarella peyniri ve fesleğenli pizzaydı.

pizzanın tarihi

pizzanın tarihi

Kraliçe Margherita bu pizzayı o kadar beğendi ki, saray mutfağının şefinden Esposito'ya bir takdir mektubu yazmasını istedi. Esposito da bu mektubu restoranının reklamını yapmak için kullandı ve böylece artık "Marherita" adıyla anılmaya başlanan pizza büyük rağbet görmeye başladı.Sizler de evde margarita pizza yapmak isterseniz yazımızda tarifimizi bulabilirsiniz. 

Pizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABERPizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktası

MARGARİTA PİZZA TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

2,5 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı kuru maya
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker

Sosu için;

4 adet orta boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

250 gram mozzarella
Taze fesleğen

En kolay sucuklu pizza nasıl yapılır? Pizza yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sucuklu pizza nasıl yapılır? Pizza yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Ilık su, toz şeker ve kuru mayayı küçük bir kapta karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin.

Unu yoğurma kabına alıp tuzu ekleyin ve karıştırın.

Mayalı suyu ve zeytinyağını da ilave edip ortadan dışa doğru karıştırarak yoğurun.

Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurduğunuz hamuru streç filmle sararak 30 dakika kadar mayalandırın.

Bu esnada sosu için domatesi rendeleyin.

Sos tenceresinde kızdırdığınız zeytinyağına ekleyip 5 dakika kadar pişirin.

Kekiği de ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.

Hamuru iki bezeye ayırıp unladığınız tezgahta elinizle çekiştirerek açın.

Orjinal İtalyan pizza tarifi! Evde gerçek İtalyan pizza nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROrjinal İtalyan pizza tarifi! Evde gerçek İtalyan pizza nasıl yapılır?

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine domates sosunu yayın.

Mozzarella’yı rendeleyip pizzaların üzerine bölüştürün.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pizzaları fırına verin.

15 dakika kadar pişirip fırından alın ve üzerine fesleğen yapraklarını serpiştirin.

Birkaç dakika dinlendirip sıcak servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0