Emine Erdoğan’dan anlamlı ziyaret! Atıklardan üretilen sanat sergisinin açılışına katıldı

Kâğıthane Belediyesi’nin sanatçı Hikmet Barutçugil işbirliğiyle yaptığı ‘Tekamül Sürdürülebilir Sanat Sergisi’nin açılışı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

UNESCO'NUN "Yaşayan İnsan Hazinesi" ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil Kağıthane Belediyesi'nde açtığı 'Tekamül Sanat Sergisi'yle geri dönüşüme katkıda bulundu. 'Tekamül Sanat Sergisi'nin açılışı Emine Erdoğan başta olmak üzere Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve sanat severlerin katılımlarıyla gerçekleşti. Kağıthane Belediyesi'nin El Yapımı Kağıt Atölyesi'nde atık pamuk bitki, kenevir çuvalı, soğan kabuğu ve bambu liflerini geri dönüşüme kazandıran sanatçı Barutçugil, eserlerini ebru desenleriyle süsledi. 41 eserlik sergi Emine Erdoğan tarafından oldukça ilgi gördü.

"KAĞITLAR OLMASAYDI BİZ NE YAPARDIK?"

Atölyede üretilen kâğıtların atıklardan oluştuğunu söyleyen ebru sanatçısı Barutçugil: "Çöp olabilecek malzemelerden kağıt üretiliyor. 'Biz onları bir şekilde kendi sanatımızla birleştirip bir koleksiyon oluşturabilir miyiz?' diye yola çıktık. Kağıt çok önemli. Eğer kağıt olmasaydı biz ne yapardık?" şeklinde konuştu.

"HAYIRLI OLSUN"

Serginin açılış kurdelesi Emine Erdoğan'ın "hayırlı olsun" temennisiyle kesildi. Kağıthane Belediye Başkanı Öztekin, sürdürülebilir bir yaşamın önemini göstermek için açılan bu sergide: ''Sanatseverler burada birbirinden eşsiz eserleri gözlemlerken; atık malzemelerin nasıl birer sanat eserine dönüştüğüne de şahitlik edecekler. Sergi ziyaretçilerine görsel zenginliğin yanında, mana aleminde derin anlamlar sunuyor.

İşin kültürel boyutuyla birlikte çevresel boyutu da bizim için oldukça önemli. Atölyemizde geri dönüştürülebilir atıklardan ürettiğimiz el yapımı kağıtların ebru sanatıyla sergilenmesi; sanatta 'Sıfır Atık' farkındalığı oluşturdu. Katılımlarıyla sergimizi destekleyen Emine Erdoğan Hanımefendiye çok teşekkür ederiz.'' sözlerine yer verdi.

EMİNE ERDOĞAN'A ÖZEL EL YAPIMI BASKI

Kurdele kesinimin ardından Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından Emine Erdoğan'a özel el yapımı kağıt hediye edildi. Kağıt üzerine basılmış olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendi fotoğrafının bulunduğu sedef sandık, Emine Erdoğan'ı çok mutlu etti.

Sergideki eserleri inceledikten sonra belediyenin Kağıt Atık Atölyesi'ndeki atık malzemelerin kağıda dönüşme sürecini takip eden Emine Erdoğan atık kâğıt üretimini merak ederek tüm aşamalarını uygulayıp bir üretim gerçekleştirdi.

EMİNE ERDOĞAN TÜM SANAT SEVERLERİ SERGİYE DAVET ETTİ

Emine Erdoğan twitter hesabından katıldığı Kağıthane'de düzenlenen 'Tekamül Sanat Sergisi'ne tüm sanat severleri davet etti. 

Emine Erdoğan'a El Salvador First Lady'si Bukele'den anlamlı ziyaret

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'a El Salvador First Lady'si Bukele'den anlamlı ziyaret

BİR YORUM YAPIN 0