Artık Covid-19 PCR testleri akıllı telefonlarla da yapılabilecek

Covid-19 PCR testleri kadar doğru sonuca ulaştıran, ABD'li bilim insanlarının geliştirdiği 'smaRT-LAMP' adındaki uygulama için akıllı telefona ve bir de test kitinin olması gerektiğini duyurdu. Sadece 7 dolardan satışa sunulması beklenen bu akıllı telefon uygulamasının, evden çıkacak durumda olmayan insanlar için kolay bir yöntem olacağı belirtildi.

ABD'de bulunan California Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının akıllı telefonla PCR kadar doğru sonuca ulaştırdığını iddia ettikleri bir Covid-19 test sistemi geliştirdi. Akıllı telefona ve test kitine ihtiyaç duyulan sistemin adı smaRT-LAMP olarak açıklandı. Uygulamanın sadece 7 dolar gibi düşük bir fiyattan satışa sunulacağı düşünülüyor.

AKILLI TELEFONLA COVİD-19 TESTİ NASIL YAPILIYOR?

Öncelikle bilim insanlarının smaRT-LAMP adını verdikleri uygulama Covid-19 testi yapabilmek için akıllı telefonda kullanılan 'Bacticount' adlı ayrı bir uygulamaya ve bir de test kitine ihtiyaç var.

Testi kullanmak isteyen kişi tükürüğünü bir test kitine yerleştirmesi gerekiyor. Ardından, uygulamanın  tükürük örneğinde bulunabilecek herhangi bir viral RNA'yı tespit edebilmesi için reaktif bir solüsyon ekleniyor. Numune daha sonra üzerinde LED ışık bulunan bir karton kutu ile kaplanıyor. Akıllı telefonun kamerası LED ışıklarına doğrultulduğunda ise renk reaksiyonlarına göre test edilen örneğin Covid-19 pozitif olup olmadığı ortaya çıkıyor.

Eğer uygulamada parlak kırmızı bir ışık görünüyorsa, bu sonucun pozitif olduğu anlamına geliyor. 

UYGULAMA HANGİ TELEFON MODELLERİYLE UYUMLU?

Akıllı telefonda yapılan Covid-19 testi için gerekli olan 'Baticount' uygulamasının şu anda yalnızca dört yaşında olan Samsung Galaxy S9 serisi ile uyumlu olması bir dezavantaj olarak görülüyor.

Ruhsal sorunlar yaşayan Bella Hadid'ten yeni itiraf!

İLİŞKİLİ HABER

Ruhsal sorunlar yaşayan Bella Hadid'ten yeni itiraf!
Yeni Zelanda'nın yeni Covid-19 kurallarını duyanlar şoke oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Yeni Zelanda'nın yeni Covid-19 kurallarını duyanlar şoke oldu!

BİR YORUM YAPIN 0