Yeni Zelanda'nın yeni Covid-19 kurallarını duyanlar şoke oldu!

Yeni Zelanda halkı, Başbakan Jacinda Ardern'in liderliğinde hükümetin açıkladığı yeni Covid-19 kurallarını duyunca şoke oldu. Ülkenin Covid-19 için aldığı katı kuralları vatandaş şaka olarak algıladı.

Son iki yıldır dünyayı etkisi altına alan Covid-19 vakaları, yeni varyantlarla giderek artmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra birçok ülkenin aldığı tedbir konuşulurken, Yeni Zelanda hükümetinin giderek artan Covid-19 vakalarının azalması için yeni aldığı katı kurallar sosyal medyada gündem oluşturdu. Yeni Zelanda hükümetinin aldığı yeni kurallar vatandaşlarını güldürdü.

Covid-19 pozitif test

Covid-19 pozitif test

POZİTİF VAKALAR 14 GÜN TEMASLILAR 24 GÜN KARANTİNADA KALACAK

Covid-19 testi pozitif olanlara 14 gün karantina zorunluluğu getiren Yeni Zelanda hükümeti, aynı evde yaşayan temaslılar için de 24 güne kadar karantina mecburiyetini yeni salgın tedbirleri çerçevesinde açıkladı.

Yeni Zelanda halkı Başbakan Jacinda Ardern'in liderliğinde alınan kuralların gerçek olup olmadığı konusunda emin olamadı. Bunun üzerine Yeni Zelanda hükümeti, vatandaşları için bilgilendirme mesajını şu ifadelerle yazdı:

"Pozitif vaka olarak karantinanızın sona ermesinden sonra hane halkı üyelerinizin en az 10 gün daha tecritte kalmaları gerekecektir. Bu, sizden daha uzun süre karantina altında olmaları gerektiği anlamına gelir."

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern

"YENİ KURALLAR SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ"

Yeni Zelanda hükümetinin salgın için aldığı yeni kuralların haberlerini gören halk, sosyal medyada tepki gösterdi. Yeni Zelandalı bir sosyal medya kullanıcısı, "İnsanlara maddi olarak yardım etmiyorlarsa, bu kurallara gerçekten uyulacağından şüpheliyim, insanların beslemesi gereken çocukları ve bakması gereken evleri var" derken, bir başkası da, "Hükümet ne yaptığını bilmiyor" şeklinde eleştirilerde bulundu.

"BU DURUM 24 GÜNLÜK HASTALIK İZNİNİ TÜKETECEK"

Haze isimli bir sosyal medya kullanıcısı, "Kimin bu kadar yıllık izni var, çünkü bizim işimizde yapmamız gereken sadece bu, yıllık iznimizi kullanmak" ifadelerini kullanırken, BuckettLaw hukuk bürosundan iş avukatı Barbara Buckett, RNZ'ye, evden çalışamayan kişilerin mevcut izin sürelerini 24 güne nasıl uzatılıp uzatılamayacağının belirsiz olduğunu söylerken, "Gerçekten hastalık izni gerekliliklerine uyan zorunlu bir izin durumu olup olmadığı konusunda netlik yok ve bu durum kesinlikle çoğu insanın 24 günlük hastalık iznini tüketecek" ifadeleriyle açıklamada bulundu.

Çocuklar duymasın yeniden mi başlıyor? Pınar Altuğ'dan açıklama

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar duymasın yeniden mi başlıyor? Pınar Altuğ'dan açıklama
Artık Covid-19 PCR testleri akıllı telefonlarla da yapılabilecek

İLİŞKİLİ HABER

Artık Covid-19 PCR testleri akıllı telefonlarla da yapılabilecek

BİR YORUM YAPIN 0