İstanbul'da sushi nerede yenir? İstanbul'da en iyi sushi restoranları

Japon mutfağının vazgeçilmez lezzeti sushi'yi yemek için ille de Japonya'ya gitmenize gerek yok. İstanbul'un farklı noktalarında yer alan harika sushi restoranlarını keşfedebilirsiniz. Peki, İstanbul'da sushi nerede yenir? İlk sushi nerede yenmeli? En iyi sushi restoranları nerede? İşte yanıtlar...

Türk mutfağı, farklı tatların harmanlanmasıyla ortaya çıkan zengin menüsüyle dünyanın dört bir yanında yoğun ilgi görüyor. Bir yanda baharatların yemeklerle muhteşem sentezi diğer yanda görsel şölen oluşturan tatlılarla göz kamaştıran Türk Mutfağının yanı sıra dünya mutfağına da ilgi duyuyorsanız size harika bir tavsiyemiz var! Altın çağını yaşayan Asya mutfağı son dönemlerde dünya çapında oldukça ünlü. Özellikle iki bin yıllık geçmişe sahip olan sushi, deniz ürünleri sevenler için eşsiz bir tercih olabilir. Nigiri, sashimi, urakami, inari ve maki gibi onlarca çeşitle karşımıza çıkan ve geleneksel bir Japon yemeği olan sushinin İstanbul'daki en ünlü adreslerini gelin birlikte keşfedelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'un en iyi pizzacıları hangileridir? İstanbul'da pizza nerede yenir?

ITSUMİ SUSHİ 

Japon şef Shunichi Horikoshi tarafından 2003 yılında kurulan Itsumi, son dönemlerin en beğenilen sushi restoranları arasına adını yazdırdı. Neredeyse tüm malzemeleri Japonya'dan özel olarak getiren restoran, Levent'te yer alıyor. Vejetaryen ve glütensiz lezzetlerin de sunulduğu Itsumi'de Japon lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

ıtsumi sushi restoran

ıtsumi sushi restoran

Haftanın 7 günü müşterilerine kapılarını aralayan Itsumi'de sushi'nin yanı sıra deniz mahsullü çorbalar ve Japon usulü salataları da tercih edebilirsiniz.

Sushi çeşitleri

Sushi çeşitleri

ADRES: İşkuleleri Kule 2 Giriş katı No:43 4.Levent

İOKİ SUSHİ

İstanbul'da Japonya'nın esintilerini yaşamak isterseniz İoki tam da aradığınız yer olabilir. Üsküdar'da yer alan restoran, nigiri, sashimi ve maki gibi klasik lezzetlerin yanı sıra kendi spesiyalleri olan "Crunchy Roll" ile büyük beğeni topluyor.

İoki Sushi restoranı

İoki Sushi restoranı

Avrupa Yakası'nda da şubeleri bulunan sushi restoranına gitmeyi düşünürseniz mutlaka füme somonlu, krem peynirli "Philedelphia Roll" denemelisiniz. Aynı zamanda burayı özel kılan unsurlardan biri de vejetaryenlere özel lezzetlerin de yer aldığı bir menüye sahip olması.

İoki restoran sushi

İoki restoran sushi

Kuşkonmaz, avokado, salatalık, pancar ve kinoa ile hazırladıkları Veggie Roll, et ürünleri tüketmeyenler için eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor.

Veggie Roll

Veggie Roll

ADRES: Kandilli Caddesi, No:11/A, Üsküdar

SUSHİ MANGA

Nobu Londra ve New York’un ardından Sunset gibi İstanbul’un en beğenilen restoranlarında çalışan ünlü Japon Şef Hiroki Takemura'nın imzasını taşıyan Sushi Manga, zengin menüsüyle sushi severlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

sushi manga

sushi manga

Göktürk'te yer alan mekanı özel kılan unsurlardan biri malzemelerin taze ve bolluğu oluyor. Paket servisi hizmeti de sunan restoran ortalama bir fiyat listesine sahip. Buraya gelmeyi düşünüyorsanız taptaze malzemelerle hazırladıkları nigirilerin tadına mutlaka bakmalısınız. Aynı zamanda çeşitli tavuk yemekleri, çorbalar ya da salatalar da mekanda büyük beğeni topluyor.

Sushi Manga sushileri

Sushi Manga sushileri

ADRES: Göktürk Merkez Mah. İstanbul Cad. 1. Begonya Sokak, Arcadium Life 3 Dükkan No:112, Göktürk, İstanbul

PUNK SUSHİ

Arnavutköy'e gidenlerin ilk durağı haline gelen Punk Sushi, Asya mutfağını doyasıya tatmak isteyenler için harika lezzetler hazırlıyor. Restoran rengarenk görüntüleri ve eşsiz tatlarıyla hem karnınızı hem de gözünüzü doyuracak zengin bir menüye sahip. Eğer buraya gelmeyi düşünüyorsanız mutlaka acılı mayonez, ton balığı ve susamla harmanlanan Spicy Tuna Roll'u denemenizi tavsiye ederiz.

pink sushi restoran

pink sushi restoran

Sushilerinin yanı sıra mekanda farklı tat ve dokudaki soslara da şans vermeyi unutmayın. Paket servis hizmeti de veren restorandan damak zevkinize uygun bir menü seçerek akşam yemeklerinizi şenlendirebilirsiniz.

Punk Sushi sushileri

Punk Sushi sushileri

ADRES: Arnavutköy, Kamacı Sokak, 6-8, Beşiktaş, İstanbul

TAS RAMEN & SUSHİ BAR

Hem en iyi sushi'yi yemek hem de Asya mutfağının diğer lezzetlerini de deneme fırsatına erişmek isterseniz Tas Ramen & Sushi Bar tam da size göre bir yer. Deniz ürünleriyle donatılmış zengin menüsüyle dikkat çeken mekan aynı zamanda vejetaryen ve veganlar için de harika seçenekler sunuyor. 

Tas ramen & sushi bar restoran

Tas ramen & sushi bar restoran

Eğer buraya gelmeyi düşünüyorsanız kırmızı lahana, beyaz lahana, zencefil turşusu ve mix susam gibi malzemelerle hazırlanan Genki Veggy Roll'a şans vermenizi tavsiye ederiz. Öte yandan mekanın ramen konusunda iddialı olduğunu da belirtmekte fayda var. 

Asya yemekleri

Asya yemekleri

ADRES: Teşvikiye Mah, Teşvikiye Fırın Sk. 3/A, 34365 Şişli/İstanbul

Sushi yapımı

Sushi yapımı

AFİYET OLSUN!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0